Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj zeny ![]()
Jdu si pro radu. Ráda bych založila u nás ve meste hernu pro deti. Napsala jsem na MěU, zatim se neozvali, tak pocitam, ze napisou az po Novem roce.. Zadna jina herna v okoli neni
Predstavu tak nejak mam, mistnosti by se snad taky nasli, ale jako prvni bych mela asi udelat anketu mezi lidma. Jen nevim, jak na to
Prosim poradte mi, jak byste si to naplanovali vy. Dekuji
Mě tak napadlo, naše město, má na fb stránky, je to něco jako bazárek maminek a zároveň je to i taková kecárna, tak jestli Vaše město nemá taky něco takového a tam bych se zeptala
Pokud u vas nic takoveho neni tak super napad. hlavne to chce dobre mirenou reklamu! internet, fb, letaky i do posiloven, u doktorky adt, kde se zdrzuji maminky s detma…
A jak to chceš financovat? Chceš nějakou komerčárnu, tzn provoz že ti pokreje vstupný, nebo spíš mateřské centrum, tzn sehnat sponzory?
A anketu proč? Chceš zjistit, kdy by chodlili nebo co by tam chtěli? Možná bych to otevřela na pár dnů v týdnu a pak se ptala těch příchozích co chtěj. Nebo okoukla co a jak funguje v podobných městech, lidi totož neví, co chtěj
do ankety si toho naporoučej a pak stejně nepřijdou ![]()
Výsledek ankety ti můžu říct. Pokud bude herna bez vstupného, budeš tam mít nával a neustále budeš dokupovávt rozbité hračky… Pokud zvedeš vstupné, budeš za nnžranou kapitalistku, která by chtěla vydělávat na chudácích matkách, a přestanou ti tam lidi chodit. Je to na zvážení ![]()
No me zas nevadi si priplatit vstupne, kde jdou neznicene hracky, cisto, mila obsluha, teplo a ne opak
…a lidi radi tvrdi jak nemaji prachy a kose v obchodech pretikaji.za me bych se drzela ceny u konkurence ve vedlejim meste a jinde… ![]()
Zvažuji to samé zřídit po rodičovské dovolené, jen si nejsem jistá jak je to s hygienickými normami či po právní stránce. Ale za sebe říkám, že si raději připlatím, jen pokud vím, že tam bude čisto a nebudu se bát malou pustit ke každé druhé hračce. Z tohoto důvodu jsem opustila už 2 centra. V jednom byla špína a v druhém dávali kávu nad dti, takže jsem čekala kdo se kdy opaří.
Ahoj, moc ti neporadím, ale-chtěla bych se časem taky na něco takového vrhnout, jen envím co a jak. budu ráda kdybys dala vědět jak to dopadlo a kdyžtak poradila jak na to. děkuju ![]()
Áhoj holky,
chci se zeptat, povedlo se vám některé tu hernu otevřít?
@kolik píše:
No za me je pravda, ze nemam problem si zaplatit, kdyz je tam hezky a dobre hracky, nicmene kdyz je to spojeno (jako ze vetsinou je) s nejakou restauraci, tak potom nejsem zrovna nadsenej, kdyz tam necham petistovku utratu a jeste me zkasnou 30 Kc za dite, ze si tam muze hrat. Konkretne ted mluvim o Krouzky na Vltave, ktere jsou pomerne fajn, ale je to tam dost drahe a hracky taky nejsou zrovna vsechny funkcni. A kdyz tam jdeme s manzelkou s ditetem na obed a nechame tam ucet za pet stovek a pak mi nauctujou poplatek za dite, tak obcas zajdeme radsi jinam. Oni to tam maji napsane, takze nedelaji nic spatne, ale pro me je to spatne zkousnutelne, v tomto pripade. Asi bych za sebe zavedl nejake pravidlo typu: Pri utrate nad X penez se poplatek za dite neplati…
Neteř chodí do kavárny, kde byl původně dětský koutek zadarmo, ale znáte to, maminky si z toho udělaly „hřiště“, cucaly jedno kafe, děcku donesli hamánka a jenom zabíraly stoly. Tak majitel zavedl pravidlo, že koutek při útratě pod sto korun zadarmo, jinak se platí osmdesát korun jen za koutek a zákaz doneseného jídla. Teď nedávno jsem se s ním bavila a funguje mu to. (vím, že reaguju na starý příspěvek, ale měla jsem chuť se podělit o svá moudra) ![]()
Nevidím nic špatného na tom vybírat poplatek za vstupné, naopak, předpokládám, že tam bude čisto, hračky v pořádku a nenarváno.
Osobně si myslím, že se na tom dá slušně vydělávat, ale chce to nějakou vstupní investici. Maminky půjdou tam, kde je předpoklad, že se dítě zabaví delší dobu - takže nějaké herní konstrukce, skluzavky atd. Ono - ženské často pláčou, že nemají peníze, ale přinejmenším teď v zimě jsou herny narvané k prasknutí. Buď ty v obchoďácích, nebo takové ty velké v továrních halách. Když vidím to vstupné a i přesto se uživí, prostě do toho ty prachy mámy vrážejí, někam s děckem stejně musí.
@kolik píše:
No obecne je to pravda. Nekam musi, ale vetsina jde presne do nejakych verejnych hernicek zdarma treba v nakupaku, nebo nekam do kavarny/cukrarny s koutkem a tam pak srkaj jedno kafe pul dne. Divil bych se, kdyby udelaly utratu vice nez stovku na navstevu. A kdyz jsou to ty vetsi herny treba Slonikov, kde se plati vstupne, tak to dle me tak max. pokryje opotrebeni hracek a vybaveni. S konzumaci je to stejne jako v nakupaku. Takze si nemyslim, ze se na tom da nejak extra vydelat. Nakonec ted tady v Praze dve velky herny zkrachovaly.
A kde v nakupaku je herna zadarmo?