Jsem netolerantní? Návštěva v mateřském centru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
11.1.13 13:21
@Anonymní píše:
Dámy, prosím o objektivní zhodnocení situace.
Minulý týden jsem s dcerkou navštívila mateřské centrum v naší obci, je to velká, ale pořád ještě snad vesnice. Malé je 15m, v poslední době se se mnou už doma nudí. Malá byla nadšená, jen v mně jaksi pořád přetrvává nechuť se tam ještě někdy ukázat.
Jen co jsme přišly, byla jsem mírně napomenuta, že malá má nevhodné přezůvky. Ano, jako chodící batole pořád chodí v kožených capáčkách. Ty jsem zakoupila po zralé úvaze a zjištění infa okolo. V obdobném duchu probíhala celá návštěva. Malou nevedu k uklízení hraček, neumí to. Měla bych. To, že si dávám kávu, bo malá v noci špatně spí, je dáno mnou - matkou v nepohodě, popř. tím, že ji dávám večer spát o půl osmé. Má jít, až usíná. No jo, mám ráda řád, prostě a večer chvíli v klidu..
Ještě ji nedáván na nočník. Ostatní stejně staré holčičky už mají plínu jen pro jistotu. Běžně nedávám dceři racio chlebíky. Chudince.
Všechny matky byly jak prst, jen já tlustá, bo nedbám na zdravou výživu (dbám :roll:, ale samo jsem byla poučena co a jak). Na mléko má prý 50% populace alergii, takže malá odmítá jakékoli um i km proto, že to intuitivně ví a mám dávat zdravé rostlinné mléko (by mě zajímalo, jestli to s ním za pár let nebude to samé, jako se ztuženými tuky). Atd atd atd adtd.
Kvůli malé se asi zas překonám, ale připadám si, jako bych byla na školení, nikoli v rc :roll: :oops:. Je teda fakt, že jako jedna z tamních mála matek mám jedno dítě.
Anonym se snad dá pochopit :mrgreen: :andel:. Tak co, měla bych zapracovat sama na sobě :think:? Jsem opravdu netolerantní?
Šmarjápanno podsrpenská, kams to vlezla??? 8o 8o 8o U nás v MC nikdo neřeší, jestli je tam dítě boso, v capáčkách nebo bačkorách, vyhoděj tě akorát se zablácenými botkami. Co si kdo děcku přinese, to taky u stolečku sní, občas si děti kradou sváči navzájem :mrgreen: A pokud dítě po sobě hračky neuklidí, je dobrým zvykem, aby to uklidila maminka před odchodem z herny (což jsou všude cedule, že hračky se maj uklidit). To tam po tobě takhle pyskovala „paní“ z MC nebo ty ostatní matky?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
11.1.13 13:23

No tak názor druhých si poslechnout můžeš, je na Tobě co s tím udělaš, každá si to dělame po svém, at už s chybama nebo bez nich. V něčem třeba pravdu maji, ale stejně si to uděláš po svém, tak co? Dyť je to fuk. Já osobně mateřská centra nemám ráda, nechci se bavit s někym cizím o dětech. Jdu tam maximálně se svou kamarádkou. S cizíma se nevybavuju. I s kamarádkou bysme meli rozepře kdyby jsme začala probírat naší výchovu. Ona si vychovává děsného mamánka, ale je to její věc, její dítě a ona s ním žije.. A ani já nevychovávám bez chyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
11.1.13 13:23

Tomu říkám koncentrace píčenek obecných :D. Netolerantní nejsi, naopak tě obdivuji, že jsi je neposlala tam, kam slunce nesvítí :lol:.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
11.1.13 13:24
@Naima píše:
Tomu říkám koncentrace píčenek obecných :D. Netolerantní nejsi, naopak tě obdivuji, že jsi je neposlala tam, kam slunce nesvítí :lol:.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
283
11.1.13 13:25

Ahoj zakladatelko,
jsem ráda, že nejsem sama. Moje kamarádky taky chodí do různých center - já byla jednou. Celou dobu se mě ptaly co a jak dělám a hned po půlce mé odpovědi se na mě sesypaly a říkaly mi co a jak mám dělat. Už tam nejdu!!!
Není tady někdo „normální“ z Ostravy a okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
11.1.13 13:25

Nečetla jsem diskuzi, ale mám jen otázku. Co to tam máte za krávy?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.1.13 13:30
@Naima píše:
Tomu říkám koncentrace píčenek obecných :D. Netolerantní nejsi, naopak tě obdivuji, že jsi je neposlala tam, kam slunce nesvítí :lol:.

Otázka je, jestli tam píčenky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: choděj furt nebo jen v určitý dny. Být zakladatelkou, tak to ještě zkusím třeba na nějaký program nebo do herny v jiný den.
U nás v MC je prima parta, i když jsem tam poprvý vlezla, taky jsem koukala jak sůva z nudlí, ale poseznamovala jsem se právě v těch volných hernách bez programu - to je teda spíš bene pro maminky, že si odfrknou a děti se zabaví. Naštěstí tam choděj prima ženský a ne takový krávy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
11.1.13 13:32
@Anonymní píše:
Dámy, prosím o objektivní zhodnocení situace.
Minulý týden jsem s dcerkou navštívila mateřské centrum v naší obci, je to velká, ale pořád ještě snad vesnice. Malé je 15m, v poslední době se se mnou už doma nudí. Malá byla nadšená, jen v mně jaksi pořád přetrvává nechuť se tam ještě někdy ukázat.
Jen co jsme přišly, byla jsem mírně napomenuta, že malá má nevhodné přezůvky. Ano, jako chodící batole pořád chodí v kožených capáčkách. Ty jsem zakoupila po zralé úvaze a zjištění infa okolo. V obdobném duchu probíhala celá návštěva. Malou nevedu k uklízení hraček, neumí to. Měla bych. To, že si dávám kávu, bo malá v noci špatně spí, je dáno mnou - matkou v nepohodě, popř. tím, že ji dávám večer spát o půl osmé. Má jít, až usíná. No jo, mám ráda řád, prostě a večer chvíli v klidu..
Ještě ji nedáván na nočník. Ostatní stejně staré holčičky už mají plínu jen pro jistotu. Běžně nedávám dceři racio chlebíky. Chudince.
Všechny matky byly jak prst, jen já tlustá, bo nedbám na zdravou výživu (dbám :roll:, ale samo jsem byla poučena co a jak). Na mléko má prý 50% populace alergii, takže malá odmítá jakékoli um i km proto, že to intuitivně ví a mám dávat zdravé rostlinné mléko (by mě zajímalo, jestli to s ním za pár let nebude to samé, jako se ztuženými tuky). Atd atd atd adtd.
Kvůli malé se asi zas překonám, ale připadám si, jako bych byla na školení, nikoli v rc :roll: :oops:. Je teda fakt, že jako jedna z tamních mála matek mám jedno dítě.
Anonym se snad dá pochopit :mrgreen: :andel:. Tak co, měla bych zapracovat sama na sobě :think:? Jsem opravdu netolerantní?

Je, tak tohle je snad skoro všude. Není to tak dávno co mě kámoška lákala do jedné herničky a nezapoměla mi připomenout, že je to tam samá supermatka a ona si tam připadá jako deb*l a prostě abych šla s ní. No, nedopadlo to. Nevím není nad to jít někam s dobrou kámoškou co má podobně starého cvrčka. A že děti nemají 1000hraček ale jen pár co si kdo přinese, to mi nevadí a jim myslím taky ne.
Podle mého nejsi netolerantní, ale normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
11.1.13 13:37

Nejlepsi je stykat se se starejma kamaradkama, co se uz znate, kdyz maji deti, dobry, kdyz ne, taky dobry, aspon clovek prijde i na jiny myslenky…v MC jsem nebyla nikdy v zivote a ani to neplanuju ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.13 13:42

@darkblack Jistě, kdybych názory druhých nevyhledávala, nevybrala bych malé na nohy caláče, ale bačkůrky za stovku a sešněrovala bych jí kotník až ke kolenu, pokud možno zcela neprodyšně. Popř koupila kožené sandály s dírkami. Atd, atd. Ale také jsem tento svůj názor, sotva vkroče do centra, nepumpovala do tamních matek. Doma máme i pohankovou mouku dokonce, ráda s ní zahušťuji různé pokrmy, jejichž součástí bývá kuskus, jáhly, pohanka a jiné zdravé potraviny. V klidu do nich přidám ale i máslo jedničku nebo sádlo, protože o jejich škodlivosti nejsem přesvědčena, narozdíl od ztužených tuků. Opět by mě nenapadlo o tom někomu ve dveřích kázat ještě s bundou na ruce. A takto bych mohla pokračovat. Bohužel to tam probíhalo podobně, jak píše @helfr a na toto mě asi prostě neužije. Notabene, když někdo zkoukne moji postavu a už je mu vše o našem stravování jasné :cert:..
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.13 13:43

@Gina108 Bohužel i paní z mc, i když příjemně a s úsměvem.

• Citovat
  • Upravit
11955
11.1.13 13:46

Sama do MC, jsi sebevrah :lol:?! Domluv se s pár kamarádkama a jděte spolu, DM pak zalezou někam do koutku a ani neceknou. Jsou jako virus, napadají jen oslabené jedince :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.1.13 13:50
@Anonymní píše:
@Gina108 Bohužel i paní z mc, i když příjemně a s úsměvem.
8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.13 13:50

@LouLou Já mám jen jednu opravdu dobrou kamarádku, s to se vídám jednou týdně (má skoro 3 letou holčičku). Vídám se často se svojí sestrou, děti už má velké. Bohužel maminy s dětma tu ven moc nechodí, nepotkáváme je, proto to mc. Jinak jsem docela samotář, ráda si sednu s knížkou. Tamní matky pomalu šokovalo, když zjistily, že Karpa - Nejšťastnější batole v okolí, už mám přečteného :pocitac:..
Možná je to tím, že jsou asi spíš z města - bydlí v satelitu. Zakl.
Prostě se s nima nebudu družit a hotovo. Nebo začnu jezdit s kamarádkou do města, není to zas tak daleko, jen to vyjde trochu dráž. Prostě jsem na tohle nebyla připravená :nevim:.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
23847
11.1.13 13:51
@wobludka píše:
Sama do MC, jsi sebevrah :lol:?! Domluv se s pár kamarádkama a jděte spolu, DM pak zalezou někam do koutku a ani neceknou. Jsou jako virus, napadají jen oslabené jedince :mrgreen:

Tak já tam lezu sama, ale já se vlka nebojím nic :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital