Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Já si myslím že nám všem děti chodili na nočníky už v půl roce, v roce chodili už na záchod a sami splachovali a umyli to po sobě štětkou. Dodlíky jsme jim nedávali vůbec, takže máme rovné zuby. A po měsíci nám spali celou noc…jsou to pipiny, si jich nevšívej, kecaj z hladu, hubendíry
@alisekR píše:
Pozvi mě na návštěvuzaložíme vlastní mateřské centrum normálních matek. Naše malá si hračky též neuklízí, dělá bordel, plenu má už jen na spaní, ale to se naučila za poseldní týden a to je jí 25m, umí se sama najíst, do 18m byla kojená, jakékoliv UM odmítala, tak je po skončení kojení bez mlíka, každý den dostává jeden jogurt, nebo tvaroh a jediné co vypije, je ovocný zákys.
malý hrneček denně. přezůvky nenosí vůbec, lítá jen v ponožkách. Boty má tedy kvalitní. Racio chlebíky nesnáší. Spát chodí každý den v 20 hod.
Je to rituál a hotovo. Dvouletej fracek, si nebude diktovat, kdy pude spát
Lehne pomazlíme se a spí.
Co dodat, nelez do kurníku, když nejsi slepice
Bože
.. Kde bydlíš
.
@asha píše:
To tam mate ale vsimavy maminkyNetolerantni budou spis ony a s tim tezko neco udelas. Pokud by to bylo az tak prinosny pro dite, proste bych to jednu za cas prekousla, ale chodila bych si tam spis hrat s ditetem, ne pit kafe, to je mensi riziko nejakyho vyzivnyho rozhovoru
Ja absolvovala MC parkrat a nesedlo mi to nikdy, nasla jsem jinou zabavu
No, na to pití kafe si už dám fakt pozor. Holt jsem důvěřivá od přírody
.
Prosimte kam to chodis? nejaky sidlo sekty?
![]()
tam bych uz nepachla
anebo naopak provokativne s parkem a tatrankou ![]()
@Anonymní píše:
@slavuska1 Jako připadala jsem si fakt jako v jiném světě. Jejich děti nemají dudlík (malá jen na spaní), jejich děti usínají s nimi a v noci spí, jen to moje samo (kdyby ne, řvát ji nenechám), ale zato s dudu. Prý bude mít předkus. A to jsem si myslela, že jsem docela moderní máma
. Mám VŠ, ale to jsem se nějak začala bát hodit do placu. Připadám si jak těžký exot, stejně jak moje dítě, které mi místo spořádaného podávání prádla a kolíčků při věšení akorát serve celý sušák, nebo rozloží všechny kolíčky
.
Jo, je to jiny svet, to je fakt
Je to svet MC. Zazila jsem, chapu
Sama mam hodne nazoru, ktery jdou mimo proud, ale vnucovat se s tim nekomu, koho vidim poprvy? Hod to za hlavu.
V klidu - tohle bych vůbec neřešila - jedním uchem tam, druhým ven - nech to plavat, třeba se ostatní mamky uklidní samy
Naše malá má 13 měsíců a na nočník ji nedostanu vůbec, takže má prostě plínu a co? Do školy s ní snad nepůjde
Co se hraček týče, tak se sice snažím jí naučit po sobě uklízet, ale zatím to zvládá pouze s kostičkama a to spaní? To je u nás taky hrůza a děs
Budí se snad 6× za noc a někdy je schopná být i 2 hodiny vzhůru, než zase vytuhne. Jo a kdybych se měla řídit podle těch maminek, tak jednou jde spát v 6 a pak třeba v 10
Tudíž naprosto chápu tebe - taky bych ráda docílila toho, že v tom bude mít nějaký řád a tak jsme to vykoumali na 8
Ovšem abych tohle někomu cpala rady ohledně výchovy jeho ratolesti - tak na to fakt nemám ![]()
@Anonymní píše:
No za normálních okolností bych se neobtěžovala, jenže mám dítě a nechci ho obtěžovat a deprivovat sociálně samotou.
zakl.
dítě potřebuje do tří let hlavně mámu, kroužky, centra atd. jsou výmysl dnešní doby ![]()
@Bábrdl píše:
To je asi nějaké alternativnější centrum.
No jedině. Ještě si tak říkám, jestli se nesnaži nové vyštípat, aby jim nelezly do „party“
..
@Anonymní píše:
No za normálních okolností bych se neobtěžovala, jenže mám dítě a nechci ho obtěžovat a deprivovat sociálně samotou.
zakl.
Tak ale s matkama se bavit nemusis, ne?
Jasne, nekdy je to tezky, kdyz jsou neodbytny, ale od toho je to dite, kterymu se MUSIS zrovna ted venovat ![]()
Taky nevštěvuji MC, tedy není to o povídání, kázání atak. Je to prostě cvičení pro děti od 1 roku. Moje dítě si dělá absolutně něco jiného něž ostatní, ale není jediné. Vždycky n se najde některé, které taky nemá náladu tleskat na povel.
Na sáhodlouhé řeči tam není čas, ale přesto pár slov prohodíš.
Chodím tam hlavně proto, že i přes zimu malý potřebuje kolem sebe děti.
Pěkně nám tím uběhne dopoledne a nenudíme se.
Ale do vašeho MC by mě asi nikdo nedostal… ![]()
@Pudloslava píše:
Prosimte kam to chodis? nejaky sidlo sekty?
![]()
![]()
![]()
![]()
tam bych uz nepachla
anebo naopak provokativne s parkem a tatrankou
to je dobrý, s párkem a tatrankou ![]()
Tak tam nechod.
mlíko mi holka nepije, vzhledem k tomu, že v minulosti alergii na bílkovinu KM, tak mi přijde, že je to klidně možné, prostě jí to nedělá dobře.
nedávám ani rostliné.
kafe piju, dítě v nepohodě není. Ale jinak souhlsím, že když je v nepohodě matka, je i dítě.
Jídlo řeším, ale nikdy bych neřešila jídlo cizího dítěte a poučovala matku co a jak.
capoše děti nosí, je mi fuk, co si o tom myslí ostatní.
Podle mě moc řešíš, co říkají ostatní.
@Anonymní píše:
zakl.
Ale tak jsem to přece nemyslela… Dítko ať se bavís dětma, Ty dohlížej (na tosvé), pij si kafe (s cukrem a smetanou nejlépe
) a prď na ty chytrolínky.
Prosím Tě, mojo ma 2,5 roku a na nočník mi řekne „ne a ne“ a tím to hasne. No co, do 18ti v plíně nebude, ne? Neřeším, příjde to samo. Je líp?
![]()
@Anonymní píše:
@slavuska1 Jako připadala jsem si fakt jako v jiném světě. Jejich děti nemají dudlík (malá jen na spaní), jejich děti usínají s nimi a v noci spí, jen to moje samo (kdyby ne, řvát ji nenechám), ale zato s dudu. Prý bude mít předkus. A to jsem si myslela, že jsem docela moderní máma
. Mám VŠ, ale to jsem se nějak začala bát hodit do placu. Připadám si jak těžký exot, stejně jak moje dítě, které mi místo spořádaného podávání prádla a kolíčků při věšení akorát serve celý sušák, nebo rozloží všechny kolíčky
.
Vůbec to neřeš, normální jsi ty a tvoje dítě, ne ony s těma svýma dokonalýma dětma, těch je mi až lít, že je maminky mají jen na to, aby se jimi chlubili ![]()
No za normálních okolností bych se neobtěžovala, jenže mám dítě a nechci ho obtěžovat a deprivovat sociálně samotou
.
zakl.