Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@Naima píše:
Tomu říkám koncentrace píčenek obecných. Netolerantní nejsi, naopak tě obdivuji, že jsi je neposlala tam, kam slunce nesvítí
.
Já jsem třeba taky neměla tolik kamarádek se stejně starými dětmi, ale zkusila jsem jednou nějaké cvičení s miminy - strhla se tam vášnivá debata na téma biomaso, jen tři trubky tam stály s otevřenou pusou a nechápaly. Já a ty dvě další holky se stýkáme dodnes ![]()
@Anonymní píše:
@Gina108 Bohužel i paní z mc, i když příjemně a s úsměvem.
Spíš bych řekla, že máš hodně silné nervy, že máš ještě odvahu tam jít znovu. Náš prcek má 28. měsíců a taky nechce uklízet hračky. A to že má nevhodné přezůvky mi připadá jako naprostá hovadina. Je snad tvoje věc, do čeho ji obouváš. To že ji dáváš spát ve stejný čas je myslím dobře, dělám to samé, také mám ráda nějaký řád a trochu klidu večer pro sebe. A nočník náš prcek začal intezivně používat až kolem 2 roku. Každé dítě je jiné a nedají se všechny srovnávat stejně. Fakt mi hlava nebere stádo takových slepic. Nesnáším takové přecitlivělé matky, co se starají do toho, po čem jim je houby.
@Nelisa píše:Tak to bude nějaká nakažlivá choroba, která se tam rychle šíří
, ale ty budeš určitě imunní.
Tak to rozhodně. Navenek jsem zachovala dekorum, ale v hlavě mi řvala červená kontrolka. Zejména po informaci, že při nákupu kukuřičných křupek bych měla dávat pozor na to, jestli nejsou z geneticky modifikované vyhnané kukuřice. Kdyby holky věděly, že jsem včera měla ke kafi s kamarádkou zákusek a dala jsem i malé
.
Mmch taky vychovává dítě jinak, než se snažím já, ale prostě se o tom nebavíme
. Zakl.
@wobludka píše:
Sama do MC, jsi sebevrah?! Domluv se s pár kamarádkama a jděte spolu, DM pak zalezou někam do koutku a ani neceknou. Jsou jako virus, napadají jen oslabené jedince
Prosím o vysvětlivku zkratky DM. ![]()
@Bersaba dokonalá matka (za používání zkratek se omlouvám, zapomněla jsem, že jsem ve veřejné diskusi a ujelo mi to)
@monulda píše:
Spíš bych řekla, že máš hodně silné nervy, že máš ještě odvahu tam jít znovu. Náš prcek má 28. měsíců a taky nechce uklízet hračky. A to že má nevhodné přezůvky mi připadá jako naprostá hovadina. Je snad tvoje věc, do čeho ji obouváš. To že ji dáváš spát ve stejný čas je myslím dobře, dělám to samé, také mám ráda nějaký řád a trochu klidu večer pro sebe. A nočník náš prcek začal intezivně používat až kolem 2 roku. Každé dítě je jiné a nedají se všechny srovnávat stejně. Fakt mi hlava nebere stádo takových slepic. Nesnáším takové přecitlivělé matky, co se starají do toho, po čem jim je houby.
Tak co bych pro dítě neudělala, že. Už tak je týraná, bo chci, aby usínala pokud možno sama a brzy, ať mám sobecky chvíli klid. Přezůvky - dle mého má ty správné, názory se prostě různí (i odborníků, jak jsem nesměle podotkla. Bohužel to zaniklo ve všeobecné vřavě dobře míněných rad
.)
Anonymní, možná mě to dneska nemyslí, ale nevím, vlastně kde je chyba..
Přezůvky - nechala bych v ponožkách ten den, uklízení hraček, bych určitě uklidila a za další, všechno co jsi psala mě vypluvynulo, že jsi o tom mluvila s maminkami..
Včera jsem byla opět v odpolední školce a dovolím si říct, žte je to něco podobného, protože každá máma po každé zahléda atd..
Prostě každý si dělal podle sebe.. Mají být přezůvky, donesu, mají se tam uklízet hračky, uklidím já, když mi kluk něco neuklidí- a to my přijde vyhrocené, tam byli 3 leté děti a všechno uklízely napůl s mámou, takže na to se vyprdni.
A pokud nechceš, aby se na tebe seběhly jak stádo, tak se jim s ničím nesvěřuje, dopadne to vždycky takto…Prostě tam dojdi hrajte se tam, hračky pouklízej a hotovo a bavit se jenom s tou, kterou se znáš, jste známé, a nebo ti je sympatická…
@Gina108 píše:
Tak já tam lezu sama, ale já se vlka nebojím nic![]()
![]()
Tož to jsem si o sobě taky myslela
… Dej si bacha, aby tě jednou taky nesežraly!!
![]()
Jsem nepochopila, jestli si měla nevhodné jako pro centrum a nebo se nelíbily maminkám…
@helfr no vidím, že jsme na tom stejně
jsem si chytře zaplatila cvičení s miminky v rodinnem centru a připadala jsem si tam jak černá ovce - jak to, že malý neumí v půl roce ještě to a to a proč už nepřikrmuju a bla bla bla, takže jsem dochodila ty zaplacene lekce a radeji se placatim s nim doma
…jinak jsem ze Zabrehu ![]()
@kvaček No právě se jim nelíbilo, že uklízím já. Prostě jsem něco takového opravdu nečekala a upřímně jsem zapochybovala, jestli není chyba na mé straně. Jak to čtu, tak je. Nechala jsem se semlít, byla jsem příliš důvěřivá a otevřená (opět
) a hledala kamarádky tam, kde je najít nelze
. Příště už budu vědět co a jak. Zakl.
Ano, tak tak nějak jsem si tam připadala
.