MD a konec smlouvy v praci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
MD konec smlouvy v praci
Ahojky chtěla bych se zeptat jsem na mateřske dovolone od prosince 2009. Ted v březnu mi skončila smlouva v praci, měla bych to jit někam nahlasit že už nepracuji?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zastavila bych se na zdravotní pojišťovně, asi raději hned, i když možná by to stačilo, až budeš přecházet z MD na rodičák. Oni si jen poznamenají z jakého titulu za tebe platí zdravotní stát. Jinak mi nenapadá kam jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
děkuji, jakože jsem trochu vyplašená páč ta smlouva mi skončila už 14.3 a když jsem tam volala tak nikdo nic nevěděl a v pátek mě kolegyně ujistila že smlouvu mi prodloužili a v ponděli mi přišlo ukončeni smlouvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj máš povinnost je do 8 dnů nahlásit na zdravotní pojištovně a pak asi nebudeš mít na výběr s rodičákem díky tomu dostaneš asi automaticky 4letou variantu bohužel, jina na pracák se hlásí až po ukončení RD , teD za tebe bude pojistné hradit stát,ale není ti co závidět, hlavně to tedy bylo nefér pokud ti slíbily prodloužení a nakonec nedopodalo,ale bohužle žijeme v kapitalismu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak to me zajima. Mne pracovni pomer na dobu urcitou skoncil hned zacatkem RD, nikde jsem nic nehlasila. Proc to musim hlasit, kdyz pojisteni za me tak jako tak plati stat? Jsem si myslela, ze az mi skonci RD(mam dvouletou), pujdu se nahlasit jako osoba starajici se o dite do sesti let, i kdyz v te dobe uz mam v planu na cast. uvazek pracovat, ale kdo vi…Ona me snad pojistovna vede v jine kolonce jako teoreticky pracujici a nepracujici, kdyz jsem stejne na RD? To uz maji fakt kolonku asi na kazdou blbinu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nechapu, proc by nemela mit na vyber s variantou rodicaku? Kdyz mela narok na PPM, podle me si muze vybrat stejne jako ostatni…nebo se snad pletu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak toto téma mě zajímá
V červnu mám rodit a 30.6. mi zkončí smlouva, o tom že bych si nemohla vybrat 3-letou variantu sem nikde nic nenašla
všude kde sem hledala bylo psané, že pokud sem měla odpracováno těch 270 dní potřebných pro nárok na PPM tak si také můžu vybrat 3 nebo 4-letou vyriantu, 2-letá pro mě nepřichází v úvahu už kvůli výši výdělku
tak doufám, že teď najednou nebude vše jinak, snad mám správné info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Délku rodičáku si Shia vybrat může, jelikož je na PPM, tudíž tříletou variantu určitě, zda i dvouletou závisí na výši PPM.
Mroe pokud nemáš trvající pracovní smlouvu, tak nemůžeš být na RD - rodičovská dovolená je termín pouze pro pracující, tudíž když ti končí zaměstnání, tak tě zaměstnavatel odhlásí ze zdravotního pojištění a na pojišťovně neví, do jaké kolonky nově spadáš, mohou předpokládat že mezi osoby pobírající rodičák, ale ze zákona máš oznamovací povinnost ty.
Kajko neboj, máš správné info. Jen kdybys měla druhé v návaznosti, tak už na PPM nárok nemáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, no fajn, tak to abych bezela na pojistovnu…no zitra jdu do mesta, tak se tam stavim…mam zpozdeni jen skoro pul roku. ![]()
jak ma tohle vsechno clovek vedet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no o spoustě věcí se bohužel dozvíme často pozdě.....ale jak se píše neznalost zákona neomlouvá a pojištovny si skutečně vedou evidenci kdy jste a dky nejste zaměstnané, je to kvůli výši pojistného , ta se platí pokaždé jiná,protože když za vás platí pojistné stát tak není tak vysoké,ale když to platíte dle přijmu ,tak nás drbe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem ohlasila, jen me prekvapilo, ze musim opet hlasit , ze prestavam pobirat rodicak, i kdybych v te dobe uz nejaky cas pracovala…nejak to nechapu, to jako kdyz na rodicaku pracuju, plati za me stat i ja sama?..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože pokud bys brala méně nez 8000, tak musíš doplácet zdravotní, ale když při tom bereš rodičak, tak to doplácí stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit