Na co ma narok tehotna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
ono by to chtělo speciifikovat na co nárok, jestli ohledně práce či jiné .....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prave ze jsem 8 tydnu tehotna,rok na uradu prace (nic z UP nepobiram),na socialce vedena nejsem ze bych nic nedostala,pred rokem jsem pracovala na 4hod.denne a to jenom v pracovnich dnech (tam jsem delala 2 roky,pak jsem dostala vypoved bez odstupnyho a jak jsem dostala vypoved tak firma krachla),na netu jsem cetla neco o PPM a kdyz je tehotna na uradu prace tak az do porodu nic nebere,ja jsem uz z toho uz zmatena z tech clanku na netu,ze nevim z ceho me vypocitaji materskou a jak doma budu dlouho s mimcem asi 4 roky nebo ty 3 roky.K tomu jeste pobiram castecni duchod a tak prave ze nevim kde se na to mam informovat,na pracaku jsem to jeste nerekla ze jsem tehotna,to mam v umyslu rict pri dalsi navsteve a to budu v 5 mesicu,na UP jsem pozvana az v pulce kvetna.
- Citovat
- Upravit
nevim jak to budes mit ted,ale az porodis tak budes muset jit na 4 letou materskou (nemuzes si vybrat jestli dvouletou nebo tri nebo ctyrletou), jinak PPM budes mit myslim 7600,– tech pul roku, pak to samy po 2,5 roky a ten ctvrty rok uz jenom 3500,–, myslim ze ty castky tak jsou. No a ted by jsi mozna od pracaku mohla neco dostat, ale to nevim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli se nepletu tak na PPM bys neměla mít nárok, ode dne porodu bys měla pobírat rodičovský příspěvěk, automaticky čtyřletá varianta, což je 7.600,– do 21 měsíců věku dítěte a pak 3.800,– do 4 let. Snad to tak je a nepletu se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me ti to reknou na sociace, ale nevim
zkusenosti s tim nemam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jindřiš píše:
Tak jestli se nepletu tak na PPM bys neměla mít nárok, ode dne porodu bys měla pobírat rodičovský příspěvěk, automaticky čtyřletá varianta, což je 7.600,– do 21 měsíců věku dítěte a pak 3.800,– do 4 let. Snad to tak je a nepletu se.
Nepleteš, je to tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holciny mate pravdu je to takhle:
Od ledna 2008 nemají nárok na PPM ženy, které byly před nástupem na MD vedené v evidenci Úřadu práce. Ihned po porodu dostanou Rodičovský příspěvek (viz článek Rodičovská dovolená ) - pomalou čtyřletou variantu, tzn. 7 600,– do 21 měsíců věku dítěte a poté 3 800,– do jeho 4 let
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od UP nic dostávat nebudeš až když nastoupíš na mateřskou 6 týdnu před porodem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dosavat penize budes az po porodu drive bohuzl ne.Na PPM narok neni.A zbytek jak psali holky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nikolita píše:
holciny mate pravdu je to takhle:
Od ledna 2008 nemají nárok na PPM ženy, které byly před nástupem na MD vedené v evidenci Úřadu práce. Ihned po porodu dostanou Rodičovský příspěvek (viz článek Rodičovská dovolená ) - pomalou čtyřletou variantu, tzn. 7 600,– do 21 měsíců věku dítěte a poté 3 800,– do jeho 4 let
A tehdy po porodu, po 6.nedělí až ukončíš evidenci na UP. Pak tehdy si zajdeš na sociálku a tam zažádáš o rodičosvký příspěvek a jelikož jsi dlouho na UP tak dostaneš, to co tu holky píší. Taky můžeš žádat o příspěvek na dítě(500kč). Já to takhle mám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lidka a Sami píše:
Taky můžeš žádat o příspěvek na dítě(500kč). Já to takhle mám.
V případě Přídavku na dítě se dokládají příjmy za předešlý kalendářní rok.
KajaPaja, nenapsala jsi, kde a s kým žiješ, to taky docela důležité, žiješ s člověkem, který má nějaký příjem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ziju s mamkou,se segrou a s tatou,u nas kdo ma prijem tak je jenom tata,jinak segra s mamkou jsou taky bez prace a to zijeme v rodinem domku.
- Citovat
- Upravit
Cappy píše:Lidka a Sami píše:V případě Přídavku na dítě se dokládají příjmy za předešlý kalendářní rok.
Taky můžeš žádat o příspěvek na dítě(500kč). Já to takhle mám.
KajaPaja, nenapsala jsi, kde a s kým žiješ, to taky docela důležité, žiješ s člověkem, který má nějaký příjem?
Jo to je fakt. Že ta částka je vlastně podle toho, co kdo vydělá. Já jsem byla studentka, ale muž dělal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevite nekdo kde se zistuje na co ma narok tehotna?Jsem poprve tehotna a tak nevim.Dekuji predem za pomoc