Vybrání dovolené na MD / RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vybrání dovolené na MD / RD
Ahoj,koncem března mi končí MD. V práci mám ještě nárok na 20 dní dovolené. Na sociálce mi řekli, že můžu brát rodičovský příspěvek a zároveň být na dovolené u zaměstnavatele. Účetní mi řekla, že si mám požádat o dovolenou a že si ji mám vybrat po MD a o ty dny se mi prodlouží RD. Nevíte někdo jak to vlastně je. A co mám udělat? Zažádala jsem už o RD na sociálce. A u zaměstnavatele o dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
RD se neprodlouží, jinak je to tak, že po skončení MD dostaneš proplacenou dovolenou a současně budeš pobírat rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mě právě zaměstnavatel řekl, že mi dovolenou neproplatí, že si ji musím vybrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no jo, ale pokud budeš na dovolený od zaměstnavatele, tak ti ty dny musí zaplatit, takže je to prašť jako uhoď
, nemůžeš čerpat dovolenou a zároveň nebrat ani korunu, takže je vlastně jedno, jaký použiješ termín, zaměstnavateli napíšeš žádost o čerpání dovolené a on ti za to pošle peníze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a na RD nastupuješ hned po mateřské, bez ohledu na tu dovolenou, přesne jak popisovala hkac
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ty si musíš písemně požádat o čerpaní dovolené po skončení MD, ne o proplacení. Na MD si totiž nemůžeš přivydělat, ale na rodičáku ano. Budeš současně čerpat dovolenou, kterou ti zaměstnavatel proplatí a budeš i na RD. Takže dostaneš dvoje penízky, jak za dovču, tak za RD. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen bych upřesnila Mari 20:
- ihned po ukončení MD budeš u zaměstnavatele čerpat řádnou dovolenou, po tu dobu nebudeš mít rodičovskou dovolenou, tu nastoupíš ihned po ukončení čerpání řádné dovolené a můžeš na ní být až do 3 let věku dítěte
- ale ihned po ukončení MD budeš pobírat rodičovský příspěvek, tedy za stejné období budeš pobírat jak náhradu mzdy za čerpanou dovolenou od zaměstnavatele, tak i rodičovský příspěvek od státu.
RD není to samé jako RP
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nezkusena_mamina píše:
Jen bych upřesnila Mari 20:RD není to samé jako RP
- ihned po ukončení MD budeš u zaměstnavatele čerpat řádnou dovolenou, po tu dobu nebudeš mít rodičovskou dovolenou, tu nastoupíš ihned po ukončení čerpání řádné dovolené a můžeš na ní být až do 3 let věku dítěte
- ale ihned po ukončení MD budeš pobírat rodičovský příspěvek, tedy za stejné období budeš pobírat jak náhradu mzdy za čerpanou dovolenou od zaměstnavatele, tak i rodičovský příspěvek od státu.
Tak pod tohle se podepisuju, krásně a hlavně naprosto správně vysvětleno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit