Alimenty při dalším (nižším) studiu

2
13.3.10 18:52

Alimenty

Chci se zeptat syn studuje ted obchodní školu ted bude končit vystuduje s maturitou.A od září půjde na truhláře myslela jsem že manžel bude platit alimenty dál ale ted mi řekl že si zjistil že pokud nepůjde na nástavbu nebo na vysokou tím pádem se nezdokonaluje ve svém oboru tak platit nemusí.Že už jak ted dokončí školu tak už je připravený do zaměstnání a další škola je jen jeho rozmar.co si o tom myslíte má na to právo neplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3966
13.3.10 19:08

Ahoj,
já teda nemám zkušenost s alimenty, ale pobírala jsem před lety sirotčí důchod a tam byla tahle podmínka. Aby byl nárok tak je nutné zvyšovat si kvalifikaci, takže tvůj ex si to asi z prstu nevycucal a je dost pravděpodobné, že má pravdu. Doufám, že ti odpoví někdo, kdo má zkušenost přímo s alimenty :kytka:

Příspěvek upraven 14.01.11 v 20:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
13.3.10 19:10

Ahoj,

Praxe soudu neni jednotna,ale vcelku ma Tvuj exmanzel PRAVDU

Pokud se syn bude DALE ROZVIJET V TOM,CO STUDUJE A DELAT DALSI (VYSSI) TYP STUDIA , KTERY NAVAZUJE NA JEHO SOUCASNE VZDELANI-platit mu BUDE MUSET.
Pokud ale syn zacne delat UPLNE JINOU SKOLU,KTERA JE VLASTNE JAKOBY ‚DRUHA STREDNI SKOLA‘a zacne se zabyvat uplne jinym oborem-je pravdepodobne,ze to soud vyhodnoti jako duvod ke znatelnemu snizeni,pripadne zruseni alimentu…

Pokusim se najit relevantni jurisdikce NS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
13.3.10 19:21

HMM,
nemuzu to ted najit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
13.3.10 19:25

Farska,docela jsi mi vyrazila dech!!Fakt hledím,myšleno v dobrém,ne proti Tobě..

Přítel má dvacetiletou dceru z prvního manželství,kterou celý život neviděl.Nedovolila to matka.To je ale vedlejší..

Střední školu - učební obor změnila dvakrát,závěrečné zkoušky udělala na druhý,zářijový termín a až po dodatečném udělání těchto zkoušek byla přijata na nástavbu,kde měla teď v pololetí na vysvědčení jednu 5..Přesto jí soud přiznal zvýšení alimentů,o které žádala 3 roky zpět a ještě zvýšení alimentů do budoucna.Holka je vysmátá a do očí mu řekla,že bude „studovat“ do 26,je jí jedno co,hlavně,že bude pobírat výživné…Celé soudní řízení,hlavní i to odvolací bylo v její prospěch..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
13.3.10 19:27

A takových případů z okolí znám víc.

danad,já si myslím,že bude platit jak mourovatý.Soudy opravdu v dnešní době stále nahrávají matkám,otec je ten špatný.

Nepomohlo ani zastoupení právníkem.

A ještě mu dcera řekla,že do 26 plánuje zvýšení alimentů znovu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
13.3.10 19:34

Jano,

to je ale jiny pripad…To,JAK BLBE STUDUJE,na tom se vazne blbe stavi a maloktery soud tohle uzna jako duvod k NEPLACENI ALIMENTU.......
Co se tyka zakladatelky,tady je to trosku jine,rekla bych-on syn bude vlastne HOTOV a SCHOPEN PRACOVAT-a pokud nepujde na POKRACOVANI STUDIA,nejedna se o SOUSTAVNOU PRIPRAVU NA BUDOUCI STUDIUM,ale spise takove to ‚hop sem-hop tam‘..

Ta vykutalena dcera Tveho manzela,ta delala dve skoly proto,ze uprostred jedne ji ukoncila-a sla to dodelavat jinam,ne??

Mmch,
pokud byste postavili obhajobu (vasi) na ‚dobrych mravech‘ ,mozna uz byste neplatili(posilam odkaz).
A dalsi vec-ZLETILY NEMUZE ZADAT ZPETNE,LZE PRIZNAT ZVYSENI ANEBO SNIZENI ALIKU POUZE! OD DATA PODANI ZADOSTI-takze ani tady nechapu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
13.3.10 19:36

Slibeny odkaz:

http://rodice.wz.cz/…0chovani.htm

a jeste jeden,taky zajimavy…

http://www.iustin.cz/art.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
13.3.10 19:41

Tak to slyším poprvý!!!
Netuším jaká je formulace v zákonech(pokud na toto nějaká je).Ale co já vím,dokud dítě studuje musí platit.
Spíš bych typovala,že tohle je jen na soudci jak to rozhodne. Ale jsou to jen mé úvahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.10 19:51

Farská,ona nezvládala,propadala,přešla na jiný,jednodušší obor.Bylo to na stejné škole,jiné pobočce.O zvýšení alimentů požádala ještě její matka měsíc před jejíma 18tinama..Asi půl roku trvalo,než se to vůbec dostalo k soudu a další rok a půl se čekalo na odvolací soud.

Mezitím neudělala závěrečný zkoušky,na druhý termín ano a teď byla přijata na nástavbu.

Je to trochu jiný případ.Jen mě zarazilo,že když ukončí úspěšně školu a chce studovat dál,je to rozmar.A když někdo studuje jen k vůli penězům,rozmar to není..Jinak ona si přitom vydělává,dělá modeling a o prázdninách si vydělala 20 000.Soud to ani na naši žádost nezjišťoval,nebral v potaz.Prostě studuje,otec bude platit.

• Citovat
  • Upravit
44193
13.3.10 19:52

To nemělo být anonymně,jen bez podpisu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3966
13.3.10 20:03

Je to sice v rozporu s dobrými mravy a slečna je fakt vyčůraná, ale bohužel si zvyšuje vzdělání :zed: Kdežto syn od tazatelky bude mít maturitu a chce si ještě udělat výučák, což zvyšování kvalifikace není. Ale i tak bych přála aby soud rozhodl v její prospěch :kytka:

Příspěvek upraven 14.01.11 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
13.3.10 20:42

PŘEDCHOZÍ PISATELKO-vystihlas to přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
13.3.10 20:46

Jj,taky chápu ten rozdíl 8-) Jen jsem se přiživila na tématu.Stejně s tím nic neuděláme..Snad nevadí.Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
13.3.10 21:03

Jano,

ja myslim,ze jste MELI SANCI USPET-asi se sesly blby okolnosti..
Ne moc fundovany pravnik,rekla bych(pokud se pletu,tak se mu timto omlouvam :mrgreen: ) a spatne vyspany soudce/kyne :cert:

Muzu vedet,u jakeho soudu jste to resili??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat