Dítě mi nevzali do školky, nemáme peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pracák-školka
holky potřebuji radu.Skončil mi rodičák tak jsem se šla nahlásit na úp.6 měsíců jsem brala směšnou podporu.ta už mi ale skončila.Dítě mi nevzali do školky a nevím co dál.peníze ze sociálky mi všichni rozmlouvají že když přijdou na kontrolu že prolézají i spodní prádlo..máte někdo nějaké zkušenosti.Nemám ani korunu a přítel je na pracáku a složenky se jenom kupí.předem díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pises ze pritel je na pracaku, tak hledejte oba a kdo najde driv pujde do prace, druhej zustane doma.
A skolky, proste zacni obchazet a obvolavat vsechny, ne jen ty nejblizsi, ale vsechny v rozumne vzdalenosti(treba 3-4 zastavky MHD jsou v pohode, hodinovy dojizdeni uz moc ne). Ono se stava, ze se misto najednou uvolni a zavolaji ti treba v prosinci, ze muzete nastoupit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co to je za blbost že ti kvůli soc. dávkám budou prohledávat i spodní prádlo
Možná tak u doplatku do životního minima nebo když žádáš o adopci. Já sem na ÚP přes rok a doma nikdy nikdo ze socky nebyl a pobírám přídavek na bydlení. Ale když sem pobírala sociální příplatek nebo přídavek na dítě tak taky bez problému. Takže rada zajdi na sociálku požádat o dávky, tam ti poradí. Dále brzy bude doba kdy se budou podávat přihlášky do školek takže to zkus znovu - obvolej školky a zjisti kde sou šance.. A hledej práci dál, můžeš třeba absolvovat nějaký rekvalifikační kurz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmmm, novaduska… V Jincích to s prací i školkou bude blbý, to samozřejmě věřím. Být váma dvěma, tak bych přijal následující opatření: pracovat by měl především přítel, soustřeďt se oba na nalezení práce pro něho - většinou chlap vydělá víc. I za tu cenu, že bude jezdit každý den do práce 60-70 kilometrů. Složenky prostě nepočkají. Velice systematicky bych k hledání práce použil internet - jestli můžu radit, tak „webová dvojčata“ www.prace.cz a www.jobs.cz.
Ty se zatím „tak trochu“ vyrovnej s tím, že pro nejbližší dobu budeš asi bez práce; po tu dobu se můžeš věnovat dětem…
Dál: zeptej se na pracáku a sociálce na to, že si nezaměstnaný může přivydělat až 4000,– Kč hrubého, aniž by o dávky přišel. Já si tak přivydělávám a písemné potvrzení výše přivýdělku odevzdávám referentce na Úřadě práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě můj subjektivní názor - rekvalifikační kurzy jsou podle mě na prd. Každý zaměstnavatel chce hotového člověka s praxí - a když tu praxi nemáš, tak je rekvalifikace k ničemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:
Ještě můj subjektivní názor - rekvalifikační kurzy jsou podle mě na prd. Každý zaměstnavatel chce hotového člověka s praxí - a když tu praxi nemáš, tak je rekvalifikace k ničemu.
Ja nevim, ale podle me je lepsi delat nekde pomocnou ucetni, nez sedet za kasou nekde v obchodaku 12 hodin denne. Chce to se poptat a zjistit jaka profese je momentalne zadana a pak zkusit klidne i rekfalifikaci-rozhodne je to lepsi nez sedet doma a se slozenyma rukama narikat.
Jinak moje tchyne se octla bez prace a pac tehdy zivila tchana(tehdy dlouhodobe bez prace), nas dva s manzelem(manzel studoval, ja na materske) a tehdy prvnim miminkem a jeste studujici svagrovou, sla proste okamzite na brigadu do nejblizsiho obchodaku doplnovat zbozi. Docasne jde i tohle…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doriang, a proč na tu brigádu nešel tchán ![]()
Jinak to prohledávání prádla se mi zdá taky divný. Známá bere sociální přípěvky na bydlení a ještě něco a že by se jí někdo někde hrabal neříkala… Btw, a i kdyby tak stačí mít uklizeno a nemět v šuplíku schovanej zlatej poklad, v obyváku LCD a pro každýho v domě nový PC, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doriang, já tomu věřím… Ale v současné době hledám taky práci a o rozložení volných míst po republice bych i něco věděl… Mrknul jsem se na profil, kde vlastně „novaduska“ bydlí. A z toho jsem vycházel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při rekvalifikačním kurzu je výhoda, že se bere (nějaká) státní podpora.
Jinak souhlasím s názorem, že než být peněz, tak klidně pracovat v obchoďáku, zvlášť když jste doma oba a můžete se domluvit, kdo bude hlídat a kdo pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já jsem měl „z pekla štstí“, že jsem si udělal rekvalifikační kurz na AutoCAD a do týdne po kurzu jsem čirou náhodou objevil na pracáku na nástěnce inzerát přesně na práci s CADem… Ale byla to velká náhoda a většina mých „spolužáků“ takové štěstí neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi všude to chodí jinak.Jsem vedená na pracaku a dali mi individualní akční plán tak jssem měla radost že mi nabídnou nějaký kurz nabídli,ale každej den od 8 do 13hod to mi přijde taky ujetý když nemám hlídání.Sice za mě platěj zdravotku ale je to pěknej oprus když doručovatelka je krá.. Chtěj osobní nahlížení do mobilu kam jsem volala na práci atd.a mimo to mi pořád nabízí praci na 3 směny..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak tu nabízíte rekvalifikaci nemusí si ji taky dotyčný zaplatit? Já sice byla na pracáku jen přes prázdniny, ale pochybuju, že můžou něco najít. Spíš je lepší hledat na vlastní pěst a doufat, že se podaří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hledám už pul roku..bejvalej zaměstnavatel moje místo zrušil když jsem byla na rodičáku..a na pracáku moc nehledaj a když jo tak je to 35km od bydliště hloupost když mám malý dítě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rekvalifikace je hrazena UP.A pri rodicovske dovolene lze tez udelat rekvalifikaci hrazenou UP.
juro: mam otazku klidne odpovez pres Sz.Ale uz nekde jsem si vsimla ze delas ve strojirenstvi.jen tak pro zajmavost kde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
novaduska píše:
Asi všude to chodí jinak.Jsem vedená na pracaku a dali mi individualní akční plán tak jssem měla radost že mi nabídnou nějaký kurz nabídli,ale každej den od 8 do 13hod to mi přijde taky ujetý když nemám hlídání.Sice za mě platěj zdravotku ale je to pěknej oprus když doručovatelka je krá.. Chtěj osobní nahlížení do mobilu kam jsem volala na práci atd.a mimo to mi pořád nabízí praci na 3 směny..
Píšeš, že je přítel na pracáku… V čem je problém? Hlídání máš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit