Dítě mi nevzali do školky, nemáme peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
891
9.3.10 14:08

Hm, taky to nechápu. Jezdila jsem do práce vlakem 35 km, a to na vlak jsem to měla z baráku 2 km pěšky, ve městě jsem pak z nádraží pokračovala ještě tramvají. Děcka odtamtud jezdila na střední školu přesně tak. Nikomu to divný nepřišlo.

A být nahlášená ná ÚP jde, i když nemám hlídání. Třeba u nás přednostně berou do školky děti zaměstnaných rodičů a rodičů na ÚP. Když nejsi nahlášená, dítě ti nevezmou.

A kde je zakladatelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
9.3.10 17:07

Chápu to tak, že zakladatelce nevzali dítko letos. Zápisy jsou různě. U nás už proběhly a některé školky už daly i vyjádření, další ho dají tento měsíc.
Zbytek tedy taky zrovna moc nechápu.
Co se týče ÚP tak je to zřejmě všude jinak, já budu řešit podobnou situaci /rozhodnutí o přijetí či nepřijetí do školky ještě nemám, ale šance je minimální/ a co jsem zatím zjistila, tak aby mě vůbec zaregistrovali na ÚP budu muset doložit, že mám nějak zajištěno hlídání. Školky u nás vůbec nechtěli doklad, že bych měla nastoupit zpět do práce, je to zkrátka všude jinak :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.3.10 17:20

No já bych s hodnocením postoje zakladtelky počkal, až se od ní dozvíme ještě něco konkrétnějšího. Zatím o ní vím jenom to, kde bydlí, že má rodinu a s přítelem jsou oba nezaměstnaní. To mně přijde trochu málo informací…
Pro ilustraci: moje sestra coby magistra filozofie pokračovala ve vzdělávání i na mateřské, protže to profese učitelky prostě vyžaduje. Když poprvé měla odjet na dva dny a švára se měl o dva kluky starat úplně sám (na což nebyl totálně zvyklý), tak málem vyhlásil „dívčí válku“. No ale postupem času si zvykl, no i kluci už jsou trochu starší - a on najednou dělal pro svou rodinu věci, které dřív byly pro něho nemyslitelné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aprazanda@seznam.cz
9.3.10 18:22

Jé, takhle rychle odosudit pisatelku jako nemakačenko mi přijde nefér. Já dostala nabídku z ÚP pracovat jako sanitářka v nemocnici vzdálené 30 km. Hrubý plat byl 8500 Kč, dělalo se na tři směny v nepřetržitém provozu. Odmítla jsem. Auto nemám k dispozici, vlak ani bus by mi z některých směn ani nejel, zvlášť o víkendu, projezdila bych plno peněz vzhledem k platu, mám ještě poměrně malé děti a kdy bych se jim věnovala? Kdy bych obstarala domácnost? Babičky nemám, manžel pracuje od rána do večera, je živnostník. Jsem taky příživník?

• Citovat
  • Upravit
1030
9.3.10 18:30

je fakt,že by se mohla už ozvat zakladatelka :think: :wink: než se to tu zvrtne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13376
9.3.10 18:43
aprazanda@seznam.cz píše:
Jé, takhle rychle odosudit pisatelku jako nemakačenko mi přijde nefér. Já dostala nabídku z ÚP pracovat jako sanitářka v nemocnici vzdálené 30 km. Hrubý plat byl 8500 Kč, dělalo se na tři směny v nepřetržitém provozu. Odmítla jsem. Auto nemám k dispozici, vlak ani bus by mi z některých směn ani nejel, zvlášť o víkendu, projezdila bych plno peněz vzhledem k platu, mám ještě poměrně malé děti a kdy bych se jim věnovala? Kdy bych obstarala domácnost? Babičky nemám, manžel pracuje od rána do večera, je živnostník. Jsem taky příživník?

To je trochu jiná situace, manžel pracuje :nevim:
Ale taky nechci nikoho odsuzavat…pokud nemá manžel zdravotní potíže, vyhodila bych ho,at si něco najde :think: .Ono se nějaká práce vždy najde a pokud to není podle jeho předsat…proboha má rodinu, musí je živit, ne? To není potom, pardon, chlap. Ale nevím,jaké mají problémy… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.10 20:24

Já bych řekla, že to „odsouzení“ bylo hlavně kvůli toho, že OBA rodiče jsou doma a přesto zakladatelka nemůže dopoledne na rekvalifikaci. Mi osobně její příspěvky vyzněly spíše tak, že řeší finanční situaci (dávky) a méně již zaměstnání své či partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.3.10 20:33

Tak s tímto vymezením pojmu „odsouzení“ bych souhlasil. Ale i přesto si po své vlastní zkušenosti dovolím tvrdit, že existuje cosi jako „územně sociální past“. No a skoro přesně by mně to pasovalo právě na ty Jince. Za zádama vojenský výcvikový prostor, do většího města relativně daleko (řádově desítky kilometrů), no a taky nevíme, jak hustá je v místě síť veřejné dopravy… Co když absence auta v rodině je limitujícím faktorem?

Taky bych byl pro, aby se zakladatelka ozvala. Možná bychom se společně k něčemu dobrali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
10.3.10 02:36

No, není pracák jako pracák. V tom našem se nabídne až po 5 měsících, co jste na pracáku jediný kurz a to jsou počítače a ještě k tomu ten kurz o několik dní zkrátí. Ostatní kurzy si musí žadatelka hradit sama a musí dojíždět 50km, páč v okolí se nedělají. Tak mi to potvrdilo několik kamarádek, které jsou právě na pracáku.Já jsem byla na pracáku před 8 lety a dojížděla jsem 50 km na kurž sekretářka-asistentka s praxí. Bylo nás ve třídě skoro 30 ženských z různých oblastí a já byla jediná, která si kurz musela platit. To jim vydrželo až dodneška a jsou tím proslulí, že v okolí pracáky nabízejí uchazečkám různé kurzy, ale ten náš prostě ne.A pokud bych šla nyní zažádat o nějaký kurz, když jsem na RD, tak to by se mnou pěkně vyběhli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
10.3.10 08:58
karinka píše:
No, není pracák jako pracák. V tom našem se nabídne až po 5 měsících, co jste na pracáku jediný kurz a to jsou počítače a ještě k tomu ten kurz o několik dní zkrátí. Ostatní kurzy si musí žadatelka hradit sama a musí dojíždět 50km, páč v okolí se nedělají. Tak mi to potvrdilo několik kamarádek, které jsou právě na pracáku.Já jsem byla na pracáku před 8 lety a dojížděla jsem 50 km na kurž sekretářka-asistentka s praxí. Bylo nás ve třídě skoro 30 ženských z různých oblastí a já byla jediná, která si kurz musela platit. To jim vydrželo až dodneška a jsou tím proslulí, že v okolí pracáky nabízejí uchazečkám různé kurzy, ale ten náš prostě ne.A pokud bych šla nyní zažádat o nějaký kurz, když jsem na RD, tak to by se mnou pěkně vyběhli

No vidíš, já jsem taky na mateřský a s kamarádkou jsme si zjišťovaly, jaký máme možnosti kurzu. Tak nám na pracáku řekly, že i na RD se můžeme registrovat jako uchazeči o práci a i když máme v zaměstnání smlouvu na neurčito, tak můžeme na ten kurz nastoupit. Konkrétně jsme se ptali na kurz administrativy. Takže by jsme ho klidně mohly dělat na rodičáku. Jenže kurz probíhá několik měsíců každý všední den a my nemáme hlídání, takže máme smůlu. I ta paní na pracáku říkala, že by pro nás bylo lepší udělat si ho až po rodičáku (kdybysme nenastoupily do práce) a děti by chodily do školky.
Takže fakt záleží na pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.3.10 09:26

Petro, dík za info, to jsem vůbec netušila, že to takhle jde 8-o Mně by se líbilo, kdyby mne pracák vyslal třeba na kurz sportovní masáže jako kdysi kamarádku a samosebou mi ho zaplatil 8-). Njn, jenže v mé situaci s absolutně žádným hlídáním je to taky utopie. Ještě dotaz - na ÚP se člověk musí hlásit dle místa trvalého bydliště co mám napsaný v občance, že? Vybírat si ÚP by asi nešlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.3.10 09:57

Gino, zhruba před deseti lety jsem se ptal na pracáku v Hodoníně na to samé co teď ty a bylo mně řečeno, že si můžu vybrat Úřad práce (dokonce i regionální pracoviště), kde chci - ale jen na jednom místě v republice. Za duplicitní registraci prý jsou sankce včetně finančních. No a vloni na podzim jsem na brněnském Úřadě práce vyčetl z papírů pro uchazeče přesný opak - registrace podle místa bydliště, až po registraci je možné domluvit přesun jinam.
Tak teď babo raď - ale neber tuto větu osobně… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.3.10 10:07

Tak to je dobrá zpráva pro ty, kteří jsou registrováni u blbého ÚP. Sice to bude chtít vyvinout jisté úsilí, ale jestli to Juro dobře chápu, tak přeregistrovat jinam by šlo. Třeba kvůli lepší nabídce rekvalifikačních kurzů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21846
10.3.10 10:08

Jak je to přesně s registrací nevím, ale zrovna dneska ráno jsem ve školce mluvila s bývalou spolužačkou a ta je na ÚP od října předloňského roku a říkala, že se několikrát dožadovala nějakého kursu, rekvalifikace..a řekli jí, že úřad nic nepořádá, že na to nemá peníze a že ona má střední ekonomickou školu a tím pádem nějakou možnost se někdy někde uplatnit…fakt aktivně místo sama hledá, protože prý byla na ÚP včera a paní ji nic nenabídla a řekla jí, ať příjde zas za tři měsíce. U nás je dost velká nezaměstnanost, i na místa na kase v supermarketech se dělají složitá výběrová řízení, pracují tam normálně i absolventky VŠ, jazykovek.M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.3.10 10:13

Gino, taky si myslím, že by to šlo, jenom je potřeba počítat s odporem pracovníků opouštěného Úřadu práce - částečně z neznalosti, částečně proto, že by někdo z nadřízených mohl začít šťourat v tom, proč se jim ztrácejí „ovečky“. No a to by mohlo ohrozit jejich pracovní místa… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat