Dítě mi nevzali do školky, nemáme peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
10.3.10 10:15

A ještě mě napadá -člověk by měl mít vždycky připravený nějaký důvod, PROČ se chce přeregistrovat - i kdyby ten důvod byl virtuální (třeba koncentrace průmyslu v oboru „automotive“ v konkrétní průmyslové zóně, chceš tam hledat práci a doufáš ve zjednodušení formalit…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
10.3.10 10:17

U nás to s rekvalifikačními kurzy bylo obdobné. Nabízely je jen těm co mají školu bez matury, že my si něco najdeme lépe. Ale je taky fakt, že kurzy byly většinou technického charakteru. No takové ty práce spíše pro chlapy - zejména kurz na svařování, nebo tak nějak. Místo toho jsem musela chodit na nějaký kurz - nebo jak to nazvat, abych si našla práci.Tam nás „učili“, jak žádat o práci atd. Což byla nuda a podle mého to byly jen takové zákl. věci - které jsem věděla.Ale chápu, že když je člověk dlouho bez práce, tak ztratí o tom všem pojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
10.3.10 11:05

JURO - já třeba jsem ze severních Čech (Česká Lípa). Nedávno tady postavili jedny lidi barák a ženská je ze severní Moravy. Jelikož ještě nemají zkolaudováno, má pořád trvalý pobyt u rodičů na tý Moravě. No a když jí teď končil rodičák, musela jet na pracák tam k nim. :roll:

Jinak jsem ještě chtěla napsat, že každý ÚP by měl mít na svých stránkách napsáno, jaký kurzy pořádá. U nás je to taky většinou pro chlapy nebo základy na PC. Ale ten administrativní kurz vypadal dobře, byly to fakt asi 4 měsíce každý všední den + nějaká praxe.

Tak u nás jsou konkrétně tyhle: http://portal.mpsv.cz/…ekvalifikace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.3.10 12:42

Zpátky k tématu:

Mě by třeba zajímalo, jestli zakladatelka dokáže nějak bojovat s depresí z nedostatku peněz, jestli si dokáže sama pro sebe udělat ve svém okolí „mapu pracovních příležitostí“, jestli si nějak rozepisuje domácí výdaje ve vztahu ke konkrétnímu dni v měsíci (píše, že složenky se jenom kupí…) To ale nezjistím, dokud se ona sama neozve. A přitom by mě to zajímalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
10.3.10 19:49

Ahojky myslela jsem že snad ani nebudu odepisovat dost lidí mě tady odepsalo.deprese nemám šetřím na jídle aby jsme vyšli a praci hledám pořád.a na úp mi taky nic nenabízej zkoušela jsem zatím i domácí práci ale pokaždé jsem jen zaplatila a nic z toho.předtím jsem to napsala špatně přítel je na pracáku každy rok protože je řidič a zaměstnavatel je každý rok propouští tak s tím nic nenaděláme a myslím že nemakačenko nejsem..ale to je každého názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13376
10.3.10 20:07

novaduska,tak aspon ho zase vezme nazpět,až bude sezona, ne?Uleví se rozpočtu…
Jo,myslím,že to tu na tebe padlo drsně :think:
Co v obchodácích neberou?Kaufland bere pořád ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.3.10 20:12

Novaduska, máš SZ… Třeba vás to trochu nasměruje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
10.3.10 20:12

Vždycky je nabírá nazpátek ale přes sezonu berou slušný peníze a v zime o dost málo.Taky jsme si vzali hypo na barák tak furt jenom cpeme do baráku.Zatím nepřibíraj byla jsem i ve fabrice kde ručně balí zboží ale tam 3 směny takže ani tam to nešlo ale nezoufám beru vše a práce určitě přijde.moje místo mi zaměstnavatel zrušil krutým způsobem a jěště mi přitom nadával prostě hulvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
10.3.10 20:14

asi trapný co je SZ jsem asi blb :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
10.3.10 20:16

jo dobrý už vím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.3.10 20:32

Jen tak obecně - stěžovat si na peníze a přitom si vzít hypotéku a opravovat si nebo stavět barák je trochu mimozní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
10.3.10 20:39

no tu jsme si brali před 4 lety.tak nevím co je na tom divnýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.3.10 20:44

Lizbeth, to je úúúplně normální :mrgreen: Nebo aspoň neznám nikoho, kdo má hypošku a má na rozhazování :think: . Taky letos holt nepoletíme k móooři, ale pojedem tak leda do p..... :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.3.10 20:48

Lizbeth: a takova technicka jak v dnesni dobe bydlet?Sorry ale taky bych brala obecni byt za 6000vcetne inkasa a netu a ne za 11600 +inkaso s internet=15000.To jen pro tve info. :cert: :cert: :cert: .Takovy reci mam rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.3.10 20:57

Katko, to že jsi vztahovačná nemusíš dokazovat v každé diskuzi.
myslela jsem to obecně tak, že když má člověk hypotéku ( což je jeho věc a je to pochopitelné) a zároven nejistou práci je jen nabíledni, že je ve fin. nouzi - a na to se fakt dá poradit jen jediné . práci si najít, že???
Vůbec jsem to nemyslela zle, jen si tu říkáme naprosto jasné souvislosti a nevím, zda to zakladatelce pomůže.
Každý ( tedy skoro) kdo má hypotéku si stěžuje na peníze. To je pochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat