Jak rodi cesky v EU?

13
11.3.10 18:25

Jak rodi cesky v EU?

Zdravim moc,

cetla jsem si Vas prispevek.Mohla bych se zeptat na par veci Jsem bohuzel v situaci,kdy jsem byla nucena odjet mimo CR.Momentalne se nachazim v Polsku u sve matky(jinak cesky) a jsem na zacatku 6.mesice.Teho­tenstvi probiha v poradku,v nor­malu.Jenze mam nervy z toho,ze se budeme za mesic stehovat do Holandska a jedu tam stim ze tam porodim.
Jak jste to mela jako ceska s porodnym a rodicovskym prispevkem?
Mam ja narok to pobrat v cesku,ikdyz budu rodit v Holandsku?Kdesi jsem se docetla ze na to narok mam.A zda nevite,jestli si to musim jit zarizovat osobne pred porodem v CR nebo muzu na dalku?

Mam takove nervy,ze se mi lidove receno klepou pulky.Uz vim ze budu mit chlapecka :mrgreen: Ale chudacek malej za to nemuze,ze tahle situace nastala.
Jestli by jste neco vedeli,muzete mi napsat a poradit?
Predem dekuju moc za odpoved.S poz­dravem Eliska
Od: Elisz 02.03.10 19:35 K oblíbeným
 Smazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6847
11.3.10 19:29

V Holandsku se rodi vetsinou doma, dokonce to tam hradi pojistovna. Driv jsem chodila do denicku mamin v zahranici a meli jsme tam minimalne jednu „holandanku“. Taky rodila doma. Zkus pohledat. TADY jsem nasla jen jeji prvni denicek. O svem porodu psala pravdepodobne v nekterem dalsim z denicku mamin v zahranici.
Hlavne bud v klidu, vsechno zvladnes! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
11.3.10 21:00

V Holandsku rodi doma 30%, takze bych to na vetsinu nevidela, jinak se rodi v porodce, driv se za porod platili hodne velke penize (tak pred cca 20lety), ted uz je to mnohem nizsi castka.Jinak neporadim, jen se neboj, v Holandsku bych rodila rada, urcite i v nemocnici bude chovani personalu ponekud jine (tj.mnohem lepsi) nez tady v Cechach, budou respektovat tva prani, tady se obcas jeste vyskytne dozvuk totality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat