Jak rodi cesky v EU?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak rodi cesky v EU?
Zdravim moc,
cetla jsem si Vas prispevek.Mohla bych se zeptat na par veci Jsem bohuzel v situaci,kdy jsem byla nucena odjet mimo CR.Momentalne se nachazim v Polsku u sve matky(jinak cesky) a jsem na zacatku 6.mesice.Tehotenstvi probiha v poradku,v normalu.Jenze mam nervy z toho,ze se budeme za mesic stehovat do Holandska a jedu tam stim ze tam porodim.
Jak jste to mela jako ceska s porodnym a rodicovskym prispevkem?
Mam ja narok to pobrat v cesku,ikdyz budu rodit v Holandsku?Kdesi jsem se docetla ze na to narok mam.A zda nevite,jestli si to musim jit zarizovat osobne pred porodem v CR nebo muzu na dalku?
Mam takove nervy,ze se mi lidove receno klepou pulky.Uz vim ze budu mit chlapecka
Ale chudacek malej za to nemuze,ze tahle situace nastala.
Jestli by jste neco vedeli,muzete mi napsat a poradit?
Predem dekuju moc za odpoved.S pozdravem Eliska
Od: Elisz 02.03.10 19:35 K oblíbeným
Smazat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V Holandsku se rodi vetsinou doma, dokonce to tam hradi pojistovna. Driv jsem chodila do denicku mamin v zahranici a meli jsme tam minimalne jednu „holandanku“. Taky rodila doma. Zkus pohledat. TADY jsem nasla jen jeji prvni denicek. O svem porodu psala pravdepodobne v nekterem dalsim z denicku mamin v zahranici.
Hlavne bud v klidu, vsechno zvladnes! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Holandsku rodi doma 30%, takze bych to na vetsinu nevidela, jinak se rodi v porodce, driv se za porod platili hodne velke penize (tak pred cca 20lety), ted uz je to mnohem nizsi castka.Jinak neporadim, jen se neboj, v Holandsku bych rodila rada, urcite i v nemocnici bude chovani personalu ponekud jine (tj.mnohem lepsi) nez tady v Cechach, budou respektovat tva prani, tady se obcas jeste vyskytne dozvuk totality.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit