Rodičovský příspěvěk - jak žádat

220
15.3.10 11:05

rodicovsky prispevek

Ahoj maminky,jak se vede?Jsem rada ze sem vas tu nasla :-D ,potrebovala bych poradit ohledne rod.pripevku,zadala jsem si o rod.prispevek,a prisel mi papir priznani odkdy jsem si podala zadost,ale neni tam uveden datum a rok kdy bude koncit, jakto :roll: ?A jeste otazka, kdyz budou malej 3roky a budu ji davat do materske skolky, na 3hod.denne, musi se to hlasit?me rekly ze pry kdyz bude chodit do skolky,tak musim nosit nejaky potvrzeni kazdy mesic, nechapu :-( Jak to mate vy diky

Příspěvek upraven 17.03.10 v 11:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
614
15.3.10 11:22

Ahoj,
délku čerpání RP si přece můžeš zvolit.
Pokud jsi měla dostatečné příjmy, tak můžeš brát RP 2 roky, jinak 3 nebo 4 roky, rozhodovat se můžeš do 21 měsíců věku dítěte.
Pokud budeš brát RP 3 roky a pak dítko do školky, nikam to hlásit nemusíš, pokud budeš brát RP 4 roky (od 21 měsíců ve snížené výši), od nástupu do školky do skončení pobírání RP musíš každý měsíc předkládat potvrzení, že dítě opravdu chodí jen na 4 hodiny denně, potvrzuje školka, formulář je k vyzvednutí na sociálce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
15.3.10 11:52

diky

Ahoj diky za odpoved,to je blby teda protoze ja ziju v srn,a jestly budu muset nosit nejaky potvrzeni kazdy mesic do Cr, tak to je teda sila fakt :cry: (rod.prispevek do 4let,tady v srn sem pobirala pouze 1rok ,ale jakto ze mi v tom priznani, nepisou datum a rok ,kdy bude koncit rod.pripevek :roll: ?diky ti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
15.3.10 13:56

Jak už psala Gandelion. RP budeš brát podle toho jakou variantu sis zvolila. Jestli čtyřletou, tak do 4 let věku dítěte, jestli 3 letou tak do 3 let! Napsala to myslím dost jasně :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
15.3.10 14:06

Jo, tak to nevím.

Nějak nechápu, jak můžeš pobírat RP v Německu a pak ještě v ČR a jestli by třeba česká sociálka uznala potvrzení ze školky z Německa :nevim:

Asi bych se poptala někoho fundovaného, třeba na sociálce, případně přímo na MPSV.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
15.3.10 14:13

Já bych řekla, že možná nebude potvrzení o návštěvě školky potřeba, tím že bude chodit do školky v Německu.
Ale na to je každopádně zatím brzo. Co se délky RP týká, tak tam opravdu může být těžko uveden konec, když ty volíš délku, ale na volbu délky je potřeba abys před tím pobírala mateřskou, ať už českou nebo německou. Pokud si žádnou neměla, tak volit nemůžeš a budeš mít automaticky variantu do 4 let věku dítěte, ale zas ani v tom případně není třeba psát do kdy bude, kdy má dítko narozeniny víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
15.3.10 16:10

Diky za rady :-) ,pani PeťulaK ja moc dobre rozumim, odpovedi co mi napsala pani gandelion,ale vy asi neumite cist,ja jsem chtela vedet pouze jestly je v priznani uveden rok a datum ukonceni RP,a jestly nosite nektera z vas potvrzeni ze skolky na urad,a ne jakou variatnu si mohu zvolit,ale dekuji za radu ps:pro gandelion-nechapete ze ted pobiram v CR RP?V srn je pouze 12mes. a ja mam trvaly pobyt v CR, tak na to narok mam,a to vsechny maminky, ktere zijou v cizine,a maji v CR trvaly pobyt tak maji narok si zadat v CR :-)

Příspěvek upraven 15.03.10 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
15.3.10 16:17

Není potřeba se hned do holek navážet, když se snaží odpovědět. Myslím že odpověděly jasně - není tam uveden konec protože ten záleží na zvolené variantě. Ano, pokud chodí dítě do školky je třeba nosit potvrzení na úřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
15.3.10 16:23

Ale ne,ja nejsem nastvana, a nemyslela jsem to spatne,jestly to tak chapete tak se omlovam Dekuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.3.10 17:03

Jen k tomu pak každoměsíčnímu potvrzení ze školky - ano, musíš každý měsíc doložit, že dítko není ve školce déle než 4 hodiny denně, ale rozhodně kvůli tomu nemusíš pokaždé jezdit do ČR, formulář si vytiskneš z internetu, školka ho potvrdí a na sociálku to pošleš poštou. Nevím, jak to ale bude fungovat, pokud je školka v cizině, protože tam nebudou rozumět našemu českému formuláři… To si pak budeš muset domluvit se „svou“ sociálkou.

Na potvrzení o přiznání RP není, dokdy ho budeš pobírat, protože ho můžeš kdykoli sama zrušit například. Pak až bude mít prcek 4 roky, přijde další dopis, že RP ukončují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
15.3.10 17:17

Ahoj,Pipet diky za radu asi tak, nejak jsem si predstavovala odpoved :-) ,ale dekuju i ostatnim maminkam diky mocc vam vsem ppaa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
17.3.10 15:51

:mavam: jeste takova otazka kdyz jsem na RD sousiti stim kdyby napr.manzel nastoupil do prace,ma to stim neco spolecneho ze by jsem to musela nahlasit na urad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
17.3.10 19:32

ahojky, nemá, dokonce i když ty nastoupíš do práce, tak pokud zajistíš hlídání dítka jinou zletilou osobou, tak to na RP nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
18.3.10 10:58

diky moc za info :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.10.19 22:00

Dobry vecer chtela jsem se zetat muj pritel dela v nemecku a ja si musim zadat Elterngeld v nemecku, formulare neumim vyplnit protoze jsou v nemcine, mate nekdo zkusenost jestki mi stim pomuzou v nemecku vyplnit dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat