Mé dítě - skleníková rostlinka !!!

350
2.9.10 22:13

Mé dítě - skleníková rostlinka !!!

Ahoj maminky, poraďte mi nebo mě aspoň ujistěte, že to přejde…jednou jsem si dělala test: „Jaké je vaše batole“ ? Výsledek zněl: skleníková rostlinka, to je přesně můj miláček (29.měs.) Když přijdeme např.do MC nebo na hřiště, malej se mě drží, sám se nikam nerozběhne, dlouho mu trvá, než se rozkouká :-( Chce si jít hrát, ale musím jít s ním, jasně že jdu. Když se k němu blíží cizí dítě, hned je u mě. Už se alespoň zlepšil v tom, že když mu někdo bere hračku, nedá se. Dřív by ji pustil. Chodím s ním hodně mezi děti, aby si zvykal, v únoru půjde do školky, tak mám strach, aby nestál někde v koutku. Holky, přejde to nebo už bude takovej? A jak se mám dosáhnout toho, aby byl samostatnější, když jsme někde? Jinak je s ním vše v pořádku, je bez plen, nají se sám, pohoda, ale tohle mě dost trápí. Díky za vaše rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
2.9.10 22:26

Myslím,že je to hodně o povaze.Každé dítko je jiné.Můžeš mu pomoci,postupně ho učit být otrlejším,ale nikdy to nebude žádný extrovert,vůdčí typ.
Syn je podobného ražení.Vždy radši sledoval okolí,nikdy se sám nezapojoval,mezi dětmi nebyl žádný viditelný.A je to dodnes.Také bych byla ráda,kdyby se víc zapojil mezi vrstevníky,ale vím,že to nezměním,že on je spokojený sám ve své ulitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
2.9.10 22:58

Ahoj, myslim si, ze je celkove proste stydlivejsi typ a hlavne je to proto, ze jste asi hodne vy dva spolu sami.. Nemam sice sama jeste deti, ale mam malyho nevlastniho brasku a bylo to s nim stejny. Presne v tomhle veku, jako je tvuj chlapecek, odmital jit na skluzavku, kdyz tam byly jiny deti, kdyz se za nim nekdo objevil, tak vyslovene utikal. Na piskovisti si sedl na okraj a pozoroval ostatni deti, sedel stranou a nezapojoval se. Pokud si nejaky dite vzalo jeho babovku nebo auto, tak ho nechal, ani nezaloval, proste jen sedel. Pritom doma to byl vzdycky komik, byl odmalicka hodne chytrej a sikovnej, v ramci rodiny hodne spolecenskej, jen to neumel v kolektivu deti. Stacilo, ze nastoupil do skolky a je z nej lidr party, ma tam velky kamose, nehnou se od sebe na krok. Uz i predtim se to lepsilo, ze treba dokazal rict „pozor“ diteti, ktery mu branilo sjet skluzavku na hristi. Ve skolce se to zlepsilo uplne, takze se vubec neboj, on se otrka a ta skolka mu prospeje :)

A podle me delas to nejlepsi, co muzes - neizolujes ho doma, ale snazis se ho pomalu zvykat, ale nenutis ho za kazdou cenu, aby se zapojoval.

Příspěvek upraven 02.09.10 v 23:01

• Citovat
  • Upravit
259
2.9.10 23:00

Nevim zda s toho vyroste ale mám roční dvojky kluky :mrgreen: a oba jsou se mnou stále a každej je jinej.Jeden je stejnej jako tvuj a druhej raubíř.Myslim že to je povaha která se zatim nedá nijak ovlivnit ale já byla taky kytička a už pár let to tak neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
3.9.10 08:22

ahoj, tak natálka bude mít 3 roky v prosinci a chodí už do školky na 5 dnů v měsíci. je jak říkáš ty uzavřené dítě. ale zvyká si, ptala jsem se paní učitelky a zapojuje se do hry ale musí se rozkoukat. mezi děti jsme chodili a nehrála si, na písku seděla v koutě a koukala na děti. asi je po mě, mi taky trvá než se s někým seznámím, manžel je přesný opak dokáže se pomalu bavit s každým.renča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
3.9.10 09:18

a jsou vašeděti někde bez maminky?? Co můžu soudit podle járy, všude jsem s ním takymusela … mami pojď na písek, pojď na hpupačku, já chci tm pojď se mnou … a to není žádné zakřiknuté dítko.
Pokud mě má za zadkem, nikdo jiný ho moc nezajímá že … když je bezemne, je úplně jiný. ;)

• Citovat
  • Upravit
12978
3.9.10 10:34

K ničemu ho nenut, povaha se nedá naučit. Třeba z něj bude celý život introvert, tak proč to v dětství hrotit.
Navíc ho opravdu školka hodně změní.
Nedělej si s tím starosti - nejsou to žádné zápory, je prostě svůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
3.9.10 10:36

Moje děti jsou poměrně společenské, ale já jsem byla taková.
Vydrželo mi to přes školu, střední školu a svým způsobem vlastně i teď miluji samotu, nevyhledávám akce, kde se sdružuje velké množství lidí, nikdy jsem neměla ráda hromadné zábavy, ani diskotéky, to dokonce ani v pubertě.
Do školky jsem chodila jen pár měsíců před nástupem do školy, prvních 5 let jsem strávila po nemocnicích, ale tím to nebude. Možná se na mě to trauma svým způsobem podepsalo, ale rozhodně víc dělá povaha, vrozené vlastnosti. Já jsem v té nemocnici ani v lázních zase nemusela ležet separovaná od ostatních. Byla jsem na oddělení stejně nemocných dětí a už koncem 80.let tam fungovalo něco jako nemocniční školka, vychovatelka, která se nám jako kolektivu věnovala.Nikdy jsem nebyla ráda středem pozornosti, kolektivu, vždy jsem měla jednu, dvě dobré kamarádky.

V ranném dětství jsem do kolektivu nemohla, ale jak jsme začali aspoň občas chodit, taky jsem se držela maminky jako klíště. Trvalo, než jsem se otrkala. Měla jsem u ní lepší pocit. Časem se to samozdřejmě zmírnilo.

Nemám pocit, že bych měla ochuzenější život než průbojné děti, které pořád musí být středem pozornosti. Je ale pravda, že občas mě ty průbojné děti štvaly, např. předbíhaly ve škole ve frontě na obědech, jako malá jsem se jim neuměla bránit, jako starší už ano.
Ani teď moc nevyhledávám kamarády a společenské akce. Pár dobrých kamarádek samozdřejmě mám, ale stačí mi to.

Můj syn je svým způsobem taky dobrák a telátko. Všem všechno půjčí, např. ho poprosí dítě, aby ho pustil na houpačku, on ho pustí, občas až na úkor sebe. Vysvětluju mu, že to tak taky nejde, nemusí všem ustupovat. Protože většinou ustupuje těm „lakomým“ dětem, které nepůjčí nic, nepustí ho nikam apod. Ale nepomáhá to. Má to asi vrozené, po mě. Naštěstí se to projevuje v mírné míře. Na druhou stranu ho chválím, že je k ostatním tak hodný, citlivý a ohleduplný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.9.10 10:43

Jani - můj partner kupříkladu v dětství stál ve fronte na vlastní kolo..
Půjčoval ho před barákem kamarádům až se na něj vlastně skoro nedostalo..
A je to moc hodný člověk..Ono to má něco do sebe, vid?? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
3.9.10 10:51

Lizbeth, tak to mě pobavilo :lol: Taky jsem byla taková. Nevzpomenu si na nic konkrétního, ale já jsem své věci taky ochotně půjčovala :mrgreen: A můj starší to dělá taky :mrgreen:

Je to povaha a změnit to nejde. Naše malá je naopak průbojná dračice. Jedno z těch dětí, které jsem se starším jako malým batoletem na hřišti nerada potkávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí