Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
dcera 19. měsíců má už druhý den na prcce opruzeniny, které jí asi nějak výrazně nebolí. Má celou prcku zarudlou a na ní ještě červené mini pupínky.
Už nevím co s tím. Přebalujem častěji než obvykle a poctivě mažem Avirilem, ale nepomáhá to.
Plenky i ubrousky používám stále stejné.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Moc děkuji za rady.
Erika
Ahoj, u nás zabral Imazol - krémpasta, je volně prodejný, za 2-3 namazání byl pokoj
U někoho zabírá Sudocrem, Pityol, genciánka… Můžeš zkusit uvařit černý čaj nebo řapíkový odvar a prdelku otřít - vysušuje, pokud možno, nech malou bez plenky, ať prcka větrá a snad se toho brzo zbavíte.
my používáme už dlouho Babydream z Rossmanu a je supr. ![]()
teda Fragolo, klobouk dolů, ty čekáš šesté miminko??? No já tě obdivuju,,, a jak je máš brzo po sobě, jak jsi to proboha zvládala?
mám 2letého synka a přijde mi to tak náročné, že druhé hned tak nechci…jako tobě= SVATOZÁŘ mamušo! ![]()
My měli to samé v tříslech, určo jí to nebolelo, páč se nijak neprojevovala, jediný pomohl imazol, a po pár dnech bylo po všem - doporučuji !
To vypadá na kvasinky. Markétka to taky měla. Pokud nezabere nic, co píšou holky, zajdi k doktorce. Dala nám na to Fugicidin a bylo po problému…
mě právě taky zarazily ty pupínky, byly jsme u dr a řekla opruzeniny,..takže ten imazol, a ještě jsme omývaly jen vodou a hodně nechat vysušit..
Holky mooooc děkuji za rady.
Zatím zkouším černý čaj, Imazol a větráme. Tak uvidím, ale jestli se to do zítra aspoň trochu nezlepší tak zajdem k Dr.
Malá teď spinká bez plínky tak snad nepočůrá celou postýlku
. Dala jsem pod ní přebalovací podložku, no uvidíme
.
Ještě jednou díky ![]()
erika - ještě se mi osvědčilo změnit plínky - na fixies - nahatou jsem ji nenechávala spinkat, protože když se počůrá zůstane mokrá a to to nechce..ale větrání jako takové určitě jo
at se to zlepší, určutě jo držím palečky ![]()
Ahojky,meli jsme to podobne,take to maleho ze zacatku nebolelo,ale nevedela jsem co na to,zkousela jsem totiz vsechno mozny az jsem mu to zhorsila tak,ze mel zacinajici plisen.A ted rada:Nepouzivala bych aviril,protoze obsahuje hermanek,ktery vysusuje.Klasickou rybilku pouzivej nebo jinou mast s rybim tukem.Dale nepouzivej vlhcene ubrousky,ale po kazdem vykakani oplachni male prdelku pod vodovodem a co jsem se ted naucila a hodne to zabira…potrít opruzeninu gencialkou.To myslim,ze je to nejdulezitejsi a kdyz se timto budes ridit tak urcite to bude brzy vpoho. ![]()
Jo a jak pise Lenula tak to jsme meli to same kdyz se to necha uz dyl.Kvasinky neboli plisen a doktorka na to dava ten fugicidin nebo snad jeste nejakou mast,ale myslim,ze neni volne prodejna takze bych take doporucovala tu doktorku.
Tak jsmednes byly u Dr. a je to prý plíseň
.
Máme na to mastičku a budeme mazat a doufat, že so to brzo ztratí.
Aspoň, že to nebolí ![]()
No nas to taky ze zacatku nebolelo,ale pak bylo videt,ze ho to zacalo svedet a palet.Tak at se vam lecba vydari a zabere co nejrychleji ![]()
Řeším teď podobný problém. Rybilka ani bepanthen co vždy na opruzeninku zabraly teď nefungují a prďolu prcka nebolí, má to rudé s pupínky, takže to budou asi ty kvasinky či plíseň. Osvědčil se vám více Imazol nebo Fungicidin?
Díky