Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
potřebuju poradit s náušnicemi, já naušnice nenosím, teď jsem si u našich cvične „vtlačila“ do ucha náušnici a po zhruba 12 hodinách jsem je musela vyhodit, ucho bolelo, pálilo, to tak bude bolet i malou? V tom případě si říkám,že jí tohle udělat přece nemůžu
V případě že přece jen ano
– nátlak okolí je veliký
chci se zeptat, není na to už pozdě? Jako že bude mít tendence si je škubat, nesnese ani sponku ve vlasech, tak nevím
Jestli teď už nepočkat do doby až si o ně sama řekne, tudíž si je pak nebude trhat apod.
díky Míša
davmi píše:
já naušnice nenosím, teď jsem si u našich cvične „vtlačila“ do ucha náušnici a po zhruba 12 hodinách jsem je musela vyhodit, ucho bolelo, pálilo, to tak bude bolet i malou?
Jak jako „cvičně vtlačila“…???
Tenhle Tvůj „test“ a závěr z něho udělaný nějak nechápu… ![]()
Doktorka jí to normálně nastřelí (nebo propíchne, podle toho, jak se rozhodneš) a po zahojení ranky ji nic bolet nebude… Jestli si na ně bude sahat, těžko soudit předem - každé dítě je jiné - moje Helenka si na ně nesahala a nesahá, ale má je od tří měsíců, tak to je jiné. Já osobně bych to asi klidně dala, i kdyby za ně chvilku tahala, po pár dnech jí to omrzí… a v extrémním případě se dají sundat, ale řekla bych, že na to nedojde.
Kazde dite ma jinou povahu a snasi to jinak
Ja se take rozhodla nechat to az na dobu, kdy si sama rekne, neb mam dracici, ktera nemuze mit ani dlouhe vlasy. Usi si nechala pichnout az ted, kdy opravdu chtela sama, silna motivace, aby yvladla neprijemnosti s tim spojene. Na tlak okoli se vykasli, oni s tim starosti mit nebudou ![]()
Zakladatelka nejspíš myslela,že si naušnice nandala po dlouhé době do dírek a proto ji to bolelo.Já taky naušnice nenosím a kdybych měla holčičku,tak počkám až si o ně sama řekne.Jinak bych jí je nedávala ![]()
Jo omlouvám se, špatně jsem se vyjádřila, já dírky mám, ale hnisají mi uši i ze zlatých náušnic, takže si je beru tak 1-2krát do roka jen při nějaké slavnostní příležitosti.
to ti dopredu nikdo nerekne.ja jsem v detstvi nausnice nosila, od narozeni.a v dospelosti jsem je zacala nesnaset, stejne jak rikas, bolest a paleni.nesnesla jsem zadny kov ani umelinu. starsi dceri jsem nechala pichnout taky hned a taky je nesnesla.mladsi uz jsem pichnout nenechala, at si o ne rekne sama az bude chtit ![]()
davmi píše:
Jo omlouvám se, špatně jsem se vyjádřila, já dírky mám, ale hnisají mi uši i ze zlatých náušnic, takže si je beru tak 1-2krát do roka jen při nějaké slavnostní příležitosti.
Aha, jééé, tak to jsem nepochopila…
![]()
Ale to vůbec nic neznamená… moje ségra má stejný problém a já nikdy nic, tohle bych řekla, že se nedá předem ovlivnit ani předvídat. Každý je jiný a z tohoto hlediska bych to neřešila.
Taky bych jí náušnice nedávala, případně až bude chtít, tak s ní zajít k doktorce. I kdyby to mělo být v jejích -nácti nebo vůbec. Pamatuju si ve škole akce píchání uší v šatnách nažhaveným zavíracím špendlíkem (ti rozumnější jehlou z lékárny)
Já teda neměla náušnice v uších od nějakých sedmi let (= horečky, hnisání, náušnice byly ze zlata)
No mě tenhle věk přijde asi nejblbější. Malá má naušnice taky od 3 měsíců za 2-3 dny v pohodě zahojené. Teď si za ně tahá ale nebolí to tak je to jedno. ![]()
Ale neumím si moc představit jak bych jí teď udržela aby jí to nastřelili nebo píchli, hrozně s sebou šije i u stříkání do nosu. Tohodle bych se bála víc než pak toho co bude potom. ![]()
Dcera má náušnice nastřelené od osmi měsíců, netahá za ně a nevypadá to, že by jí nějak vadily.
My jsme nechavali nastrelit nausnice taky az v 16 mesicich a mala si jich teda nejak nevsimala…obcas na ne zkusila sahnout,tak jsem jako nenapadne prevedla pozornost jinam,ale ze by se snazila treba za ne sahat apod…tak to vubec. Mne spis pak prislo horsi je vyndat a dat tam klasicke…mesic na to nam zacala obe usi hnisat,po mazani a cisteni ok, pak za tyden zase a ted uz je klid…ale nevim zda neni jen docasny…tak doufam. Ale asi je lepsi nechavat davat uplne malinkym miminkum,nez vetsim…mala pri nastreleni koukala uplne vydesene a slo videt,ze si prisla podvedena a ublizena- nevedela proc…sice to je jen chvilka…ale priste to udelam jen u maleho miminka…
Dcera má nastřelené náušnice od 5 měsíců, asi od 8 měsíců je má vyměněné za zlaté ploché kroužky. Nijak jí nevadí, netahá si za ně.
Já taky náušnice nesnáším. Od prvního těhotenství mi hnisají uši, hlavně levé. Tak jsem celé 4 roky náušnice nenosila, zarostly mi dírky - jako už po několikáté, když jsem v dětství k vůli pobytu v nemocnici nemohla delší dobu nosit náušnice. Někomu dírky nezarostou léta, mě vždy po pár měsících. Minulý měsíc jsem si je nechala nastřelit a levé ucho hnisá. Taky přemýšlím, že to zruším, i když se mi náušnice líbí. Vůbec nevím, čím to je a proč. Pečuju o ně, vytírám desinfekcí, trochu protáčím. Přesto nesnesu ani zlaté, které jsem měla, než jsem poprvé otěhotněla.
Každý člověk a organismus je jiný. Tvoje dcera nemusí reagovat stejně jako Ty.
Tak pokud Ti hnisají uši pozlatých naušnicích, tak doktoři chtějí dávat jen zlaté
a je dost velká pravděpodobnost že malá na tom bude stejně(taky hnisat). Mám nevlastní dcerku teď 4roky. Byly jí tuším dva kdy jí její maminka nechala dát naušnice, jenže si neuvědomila, že je alergická na zlato a malý hnisaly uši dva měsíce a ona tvrdila že je to normální a chce to mazat, partner si pak vzpomněl, že alergická je, chtěli jsme naušničky vyměnit za stříbrné, ale malá byla už tak utrápená, že si na uši nechtěla nechat sáhnout. S obrovským křikem jsme jí naušnici vyndali(druhá už předtím vypadla ve spánku)a tím byl konec jak naušnicím tak utrpení, ale na ouška si sáhnout nechtěla nechat ještě tak půl roku. Já svojí dceři nechala s těžkým srdcem píchnout naušnice už ve třech měsících, kdy jí to bylo naprosto jedno. Ještě ten den ani nevěděla že něco bylo po týdnu bylo zahojeno. Mít další dceru odbudu to hned ve třech měsících nebo to nechám být do doby kdy je bude chtít sama.
Ahoj. pokud už se rozhodneš pro dírky teď, doporučuji nastřelení - materiálem je chirurgické zlato, které neobsahuje ani ťuk zinku, který právě často vadí. Ten bývá i ve zlatých a stříbrných. Takhle aspoň mi to na ORL vysvětlovali - byly jsme nastřelit dnes.
Ahoj, po vlastní zkušenosti. To že jsou naušnice zlaté, ještě nic neznamená. Já i ségra máme na zlato v uších alergii. Takže pouze stříbro. A takové jsem dala i malé.