Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte, má někdo zkušenost s odsávačkou Medela Harmonyy(manuální)?Včera jsem si jí koupila a zajímalo by mě za jak dlouho vy naplníte 150ml a jak jste s ní spokojený? Příjde mi že to trvá strasne dlouho :/ mám to jen na občasný použití, na hlídání 2× za měsíc. Mlíka mám dost malej přibírá krásně
Já jsem jí měla a byla jsem s ní spokojená. Když jsem měla mlíko, naplnila jsem celou lahvičku za pár minut. Někdy víc, někdy míň, asi je to i o psychice, při odsávání mi možná chybělo to dítě, protože dítě pilo do aleluja a pořád tahalo mlíko a odsávačka občas nedala ani kapku..
Odsávačku jsem měla, používala jsem ji ve dnech, kdy jsem jezdila bez mimča do školy a tudíž jsem zhruba 2 x během osmi hodin odsála. To jsem pak měla dvě láhve doslova hned. Což ovšem dá rozum, protože jsem X hodin nekojila a dítě jsem měla doma.
Za normálního stavu, tedy když jsem kojila a chtěla jsem odsávat do zásoby pro dny, kdy budu ve škole, jsem neodsála nikdy nic. S bídou pár kapek. Dítě jsem bez problémů kojila skoro do 10 měsíců, syn prospíval a rostl. Pokud jsem musela pryč, dostával syn v ty dny UM - jinak to nešlo.
@Fima Já právě taky budu ve škole. Tak jsem si říkala že budu odsávat. Takže se asi na to vyprdnu a dostane ten jeden de UM. Snášel ho dobře, když byl kojen?
@donutka Já to chtěla stejně. A mléko do zásoby prostě nebylo. Takže já brzy ráno nakojila a pak manžel doma krmil UM (dávala jsem Hipp) a odpoledne, jak jsem přijela, už jsem zase přikládala. Po pár týdnech už bylo potom i něco do mrazáku. Syn to snášel dobře až překvapivě, protože trpěl na šílené koliky až téměř do 6 měsíců, spoustu potravin jsem musela vysadit, den co den míval bolení a v ty dny (1 x za týden), kdy byl na UM, byl naprosto v pohodě.
@Fima ja prave budu malyho davat mamce uz i na noc protoze v 5 rano musim jet a dojedu az kolem 18hodiny
a kdyz ted uz mam neco odstrikany v mrazaku muzu tam pak dolit?
A jak ti pil z flasky? chtel ji? Malej to neumi takze budu muset zkouset a mam strach aby pak chtel prso ![]()
@donutka píše:
A jak ti pil z flasky? chtel ji? Malej to neumi takze budu muset zkouset a mam strach aby pak chtel prso
Trénovali jsme. Taky to ze začátku nechtěl, plival… ale než jsem poprvé odjela do školy, tak vzal láhev na milost. Musel mít ale jeden jediný dudlík, jiné odmítal. Přechod láhev x prso byl u nás bez problémů. Ale samozřejmě to tak nemusí být všude, že ano. Pokud máš obavu, zkus lahvičky Calma od Medela, jsou přímo pro kojené děti. Osobní zkušenost ale nemám.