Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, marně už několik hodin hledám na internetu ohřívač lahví, který mléko ohřeje a drží teplotu dokud ho nepoužiju. Všechny jen ohřívají v momentě kdy tam dáte láhev se studeným mlékem a zapnete. Ale já to potřebuju mít u postele, jen chytnout láhev s teplým mlékem a krmit. Můžete mi nějakou doporučit?
Nechci prudit, ale ty by sis dala nekolik hodin stary teply mliko? Me to prijde sileny. To mliko po par hodinach zrovna moc nevoni. Jinak ja pouzivala rychlovarnou konvicins nastavitelnymi stupni. Takze to bylo opravdu hned.
Funkci udržování teploty má tento Farlin, měla jsem ho. Já ho tedy používala pro ohřívání jen při občasných návštěvách u tchánovců, kteří nemají ani mikrovlnku, ani varnou konvici, ale i tak funkce udržování několikrát vyzkoušena a v pořádku.
Ja mela od Aventu, ale nepovim ti presne, ktery to byl, nejsem zrovna doma… ![]()
A co tento?
Ja mam rozhodne starsi model, jsou to uz tri roky, co jsem ho kupovala…
Vim, ze na to se neptas, ale mliko mit nekolik hodin v ohrivacce, no to ja bych nepila.
ale co mit jen ohratou vodu, a jen nalit, vysypat predem odmereny mnozstvi mlika a zasterchat- trva mi to v noci, tak pul minuty. A je to cerstvy.
Taky jsem mela vodu v termosce. UM vydrží max 2h. A Jinak jsem mela ohřívaček do zásuvky.
Beurer BY 52 to umí, ohřeje na danou teplotu a pak ji udržuje.
Já mám nějakou prastarou značky Reer a umí to. Doteď jsem teda žila v domnění, že to umí všechny ohřívačky…jinak souhlasím s tím, že nechat ohřívat mléko pár hodin je hnus, udržovala bych teplou jen vodu.
Já měla ohřívačku od philips dost starou z bazaru normálně jsem ji měla na ten střední stupeň zapnutou a v ní lahev s vodou a když se malý začal budit na mlíko vytáhla jsem nasypala mlíko zamíchala a bylo to. Otázka pár vteřin. Pro urychlení můžeš dát potřebné dávky mléka do dávkovače a v případě potřeby do té teplé vody sypnout a zamíchat. Určitě bych nenechávala hotové mléko v ohřívačce déle jak dvě hodiny pak už fakt smrdí
Mliko se musí spotřebovat do hodiny.! Termoska s teplotou vodou a mliko je za pul minuty hotové. ![]()
Většina UM se má spotřebovat do dvou hodin od umíchání. Některá mléka dokonce do hodiny, např. Neocate. Měli jsme doma ohřívač Reer a funkci udržení teploty měl, ale stejně jsem ji nevyužila. Proč si nepřipravíš teplou vodu do termosky?
Děkuju holky za, rady.. Kdybych používala UM tak bych samozřejmě používala termosku ale dávám malýmu moje odstříkané mléko, které mám v lednici a když to ohřívám ve vodní lázni trvá to moc dlouho
@Michaela2495 Tady třeba. Já měla 4v1. Na ohřívání jsem ho nikdy nepoužívala, vždycky jen vaření, sterilizace a udržování teploty právě v noci. Používala jsem ho u obou dětí a super. Byly na UM, takže jsem udržovala teplou jen vodu. Jak je to s trvanlivostí MM si nejsem jistá, ale sestra si koupila stejný typ jako já a na noc ho používala taky i na MM. ![]()
Mám značku BabyOno a ohřívá tak, jak popisujete. Co nastavím, to ohřívá, dokud ho nevypnu. Je tam ikona na mlíko i na příkrm a vše mezi tímto rozmezím si můžete sama volit. Taky ho mám v noci vedle postele.