Umělé mléko ve spěchu...

Anonymní
2.8.16 12:31

UM ve spěchu...

Dobrý den, jak připravujete UM když spěcháte (třeba v noci)? Mám v termosce převařenou horkou vodu a v jiné láhvi převařenou studenou, ale nikdy se mi nepodaří teplotu trefit, tak to různě dohřívám a ochlazuji… Mikrovlnku zatím moc používat nechci, dítě má teprve 2 měsíce. Budí se nepravidelně, někdy by se mi hodilo, aby mléko vydrželo alespoň hodinu ve stejné teplotě (před podáváním je hladová, vydržet 3 hodiny je těžké a musím chovat, jinak řve a do toho připravovat mléko…). Našla jsem ohřívačku Topcom 3v1, ale nejsem si jistá, jestli to není další zbytečnost… prosím o jakoukoliv radu :-). děkuji :-)
*prosím o anonym, měla jsem komplikace s ukončením kojení a pořád to nemám dořešené… děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1750
2.8.16 12:38

Já to dělala stejně a určitě je to rychlejší než s ohřívačkou ;-) ono to hotové mléko by stejně nemělo dlouho stát hotové :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.16 12:39

Používala jsem teploměr, který měří teplotu povrchu..mám ho normálně na měření teploty pro miminko, a na tohle jsem ho tedy využila hodně. Ale byla jsem jediná, kdo řešil, aby to mělo přesnou teplotu, kolem mě to holky dávaly prostě zkouškou na hřbet ruky..
edit: jinak jsem to dělala stejně- termoska plus studená voda:-)

Příspěvek upraven 02.08.16 v 12:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2052
2.8.16 12:39

Přes noc jsem měla zapnutou ohřívačku na danou teplotu a v ní stále lahvičku s vodou. Když přišel hlad, jen jsem z dávkovače nasypala UM a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.16 12:41

@Kateřina Hubálková měla jste bezkontaktní teploměr? nebo obyčejný digitální z lékárny?

• Citovat
  • Upravit
397
2.8.16 12:42

@Meti mohu poprosit o značku a typ ohřívačky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
2.8.16 12:53

Ahoj,
ja to delala tak, ze jsem mela v lahvicce pripravene urcite mnozstvi studene prevarene vody a v noci jsem tam pak dolila trochu horke z termosky..kdyz ji bylo potreba mene, tak jsem zbytek ulila zpet do termosky. Chce to mit v te lahvicce trochu vic te studene. Priklad: vedela jsem, ze maly pije 150ml, tak jsem mela v lahvicce tak 130ml studene, horke jsem dolila tolik, aby to bylo spravne teple (20ml by bylo tusim malo, ale treba 30ml to uz ohralo na spravnou teplotu) a tech 10ml jsem vratila zpet. Nasypala UM, ktere jsem mela v davkovaci, zatrepala a za 10vterin bylo vse hotovo, ani jsem nemusela sundat nohy z postele..
Snad je to k pochopeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2052
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905

Koupili jsme od Collemana vakuovou termosku. V ty mi vydrží tepla voda mnohem dýl než v obyčejné termosce cca 12h. Převařím vodu, nechám vychladit o trochu a zavřu termosku. Při krmení dám UM a případně vychladím v misce s vodou nebo pod tekoucí. Máme skoro 3 měsíce a takhle to děláme od začátku. Po čase jsme to vychytali úplně, že není ani potřeba chladit a voda je akorát i několik hodin. Ohřívačka mi přijde jako vyhozený peníze. Teploměr takyy nemáme. Teplotu kontroluji pokapáním na ruku. Manžel to stříkne do pusy. Noční krmení neřešíme vůbec. Prcek spí 12h v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.8.16 12:55

Já měla v rychlovarce nachystanou převařenou vodu a jen jsem ji přihřála :mrgreen: otázka pár vteřin :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
2.8.16 12:56

Ja teda prevarovala a pak chladila v misce s ledem, nez jsem dostala napad si převarit vecer, nechat v konvici a pak jsem jen trochu v te konvici prihrala. Je to chvilicka. Od tri mesicu mi spal celou noc, tak tohle opadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
2.8.16 12:56

Používám ohřívačku, mám připravenou vodu v lahvičkách a jen nasypu mlíko a dám ohřát, mezitím přebalím, když pláče, tak chovám, nedá se nic dělat, taky jsem u prvního mikrovlnku používala až dlouho, když jsou maličký, tak jen ohřívačku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
2.8.16 12:57

Já mám připravenou vodu v ohřívačce, takže v noci jen vytáhnu, nasypu UM a krmím. Taky hned vyměním za další lahvičku s vodou a mám ji pak ohřátou na další krmení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
2.8.16 13:10

Mám taky dvě termosky. A už vím, kolik nalít teplý a kolik studený. Jinak si před použitím umyju ruce a pak tam prostě prstem šáhnu. Moc studený - odleju a přileju teplou a obráceně. Ale je pravda, že mrně není háklivý na teplotu. První chtěl jen studený mlíko, tenhle spíš teplejší, ale vypije i studenější.
Neřeš to tolik jestli to má 37 nebo 36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
2.8.16 13:11

Po roce s dvojčaty už to mám teď myslím docela vychytané :lol: V lahvičkách mám nachystanou studenou vodu, přesně o 30 ml (na 1 odměrku) míň, než budu potřebovat. V termosce horkou vodu a pak už jen doleju těch 30 ml horké vody, nasypu UM připravené v dávkovači a je to akorát k pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová