Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, kam dáváte prázdné krabice od UM? Mám tady pěknou sbírku a přemýšlím, jestli to dát do tříděného a jestli plasty nebo papír, nebo to hážete do popelnice?
A ještě jak často měníte savičky z lahvičeka jak často dáváte novou lahvičku? Díky ![]()
@Markett3 jakoze od nutrilonu? Tridila jsem a hazela jsem do černé popelnice, kam patři krabice od mlika, džusu atd. Pak jsme meli AR a to je v plechovce, tak to do smesneho.
Savicku podle velikosti, cca 1-2 mesice a lahve mam porad ty puvodni prvni, takze cca rok. Vyvaruju.
U nás si krabice od nutrilonu vzali ve družině děcka z nich dělají nějaké výrobky a nebo zkusit nabídnout do výtvarných kroužku jsou dobrý na ubrouskovou techniku a pak třeba na sušenky.
Já je zatím schovávám, mám plechovky, hodí se mi na různé drobnosti. Savičky měním podle věku a průtoku, ve stejné velikosti nové nekupuju, ale mám teda flašek asi 5, mít třeba jen jednu, asi bych měnila tak po měsíci. Flašky nové kupovat neplánuju, nevidím k tomu důvod.
Mívala jsem Sunar, Bebivitu a Hipp. Sunar a Bebivita byly v klasické papírové krabici, takže letěly do tříděného odpadu s papírem. Hipp byl v plechovkách, ty jsem si dobu schovávala. Některé jsem upotřebila (v kuchyni, v pokojíčku na pastelky, různé blbůstky… apod.) a zbytek potom letěl do popelnice. Novou lahvičku jsem nedávala v podstatě nikdy. Měla jsem pro staršího syna ze začátku ty malé, jak přestaly objemově stačit, koupila jsem velké a ty měl syn až do konce. Mladší syn byl kojený, po ukončení kojení dostal jednu láhev na večerní a ranní mléko a měl ji též až do konce. Savičky jsem měnila, ale jak často, to už netuším. Už je to přeci jen nějaký pátek.
Mely jsme tvrdej papir jako obal, tak do papiru, sacky do smesnyho… savicky podle opotrebeni, mame tvrdou vodu tady a lahve ani jednou, jsem prubezne dokupovala a mame jich spousty…
Mám plechovky, dávám do speciálu (šedý) na plechovky
savičky kupuju podle toho jak často je ztratím ![]()