Medicína - nesplněný sen?

Anonymní
30.9.24 18:21

Medicína - nesplněný sen?

Ahoj holky! :mavam:
Mám na vás dotaz, ohledně studia medicíny. Je mi 25 let, mám již titul Bc. Na medicínu jsem se dostala ve stejnou dobu, jako na Bc., ale dala jsem přednost bakalářskému oboru. Ovšem poslední dobou mám nutkání zkusit medicínu znovu. Je to takový nesplněný sen. Šly byste do toho? Proč ano, proč ne? Díky! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9154
30.9.24 18:26
@Anonymní píše: Více

Ahojky,
no pokud máš někoho, kdo tě bude finančně podporovat, tak já bych do toho šla určitě. 25 let ještě není tolik, my měli v ročníku i pár lidí 35+ a to bylo už dost dávno, dnes chodí studovat starší běžně a 25 let ještě ani podle mě není starší. Za mě je medicína nejzajímavější VŠ a nevím, co jsi studovala za Bc. obor, ale pokud něco přírodovědného, tak to budeš mít jedině plus. Jinak taky záleží, na jakou LF bys chtěla. Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
30.9.24 18:48

Pokud je to tvůj sen, tak bych do toho šla! :palec: Pokud máš zázemí a budeš mít čas na učení. A hlavně dokud máš chuť a odvahu! :palec:
Nevýhody asi ani žádné nevidím. Přerušit studium můžeš vždycky. Jediné co, tak pokud máš partnera a třeba spolu bydlíte, tak to muže trochu vztah narušit, ale nic co by se nedalo zvládnout.

Lepší zkusit, než si to potom vyčítat.
Držím palce! :srdce: 🍀

• Citovat
  • Upravit
65120
30.9.24 18:53
@Anonymní píše: Více

Za co budes zit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35729
30.9.24 18:56

A kdo tě bude živit následujících 6 let studia?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
30.9.24 18:57

Škola 6 let a potom než uděláš atestaci tak minimálně dalších 5 let. Musíš být finančně zajištěná, nebo mít někoho kdo tě bude po dobu studia živit, protože pracovat se u toho moc nedá. Brigádu zvládneš, ale nějaký pracovní poměr ne. Budeš si muset od 26 let platit i zdravotní pojištění, nejspíš si budeš muset platit i nějaké roky studia. Tak záleží jak moc velký sen to pro Tebe je. Já medicínu vystudovala, škola mě bavila, práce mě baví. Ale zas, že by byl medicína můj sen, to nebyl. Takže já bych do toho s vystudovanou jinou VŠ a v tomto věku nešla. Kdybych se tam nedostala napoprvé, tak bych šla studovat učitelství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3159
30.9.24 19:08

Brácha je teď ve druháku. Začal v 25. Učnák > nástavba > radiologický asistent (Bc.) > medicína (chce být radiolog). Loni stíhal brigádu jako radiologický asistent. Kdyby mu to nevyšlo, vrátí se k Bc. oboru (obor z učňáku ho nebaví).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8706
30.9.24 20:03

Pokud máš někoho, kdo tě těch minimálně 6 let bude živit, tak směle do toho. Já bych do toho teda už asi nešla. Jsem moc rada, ze jsem si těžkou VŠ vystudovala jako první a teď, s dětmi a prací dělám pajdak… nic složitějšího bych asi nezvládla, nebo jo, ale na úkor rodiny, což nechci. Ty rodinu evidentně nemáš, takže te nic moc nedrží, jen si rozmysli, co těch dalších x let. Za 6 let ti bude 31, nejvyšší čas na první dítě. A co pak? Chceš deti? Kolik? Dělat atestace po 6 letech doma s dětmi musí být žůžo… mít děti při studiu medicíny taky nic moc… budeš sidit obojí. Byt tebou splním si sen nějak vhodneji, obory jako sestra, nelekarske neco, zubní, dentalka, ten rád. asistent apod. Je toho dost, kde se potkáš s medicínou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
30.9.24 20:30

Zní to pěkně, že si chceš splnit sen. Na druhou stranu máš někoho, kdo tě bude finančně podporovat? U studia budeš zvládat nějakou brigádu, ale HPP asi ne. Od 26 let si budeš muset platit zdravotní pojištění. Pak ještě atestace. Budeš chtít někdy rodinu?
Nevím, co máš vystudovane a kde pracuješ, ale být na tvém místě, tak si spíš užívám, cestuji, věnuji se konickum. Případně si zvolím nějaké bakalářské nelekarske studium jako fyzioterapie, sestra, laborant, dentalni hygiena, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
30.9.24 21:10

V 25 bych už do toho nešla, obzvlášť, jestli někdy plánuješ rodinu. To vzdělání je dlouhé… já jsem třeba kvůli dětem musela změnit obor a jedu odznova, všehovšudy uznané dva měsíce praxe :roll:. To zpoždění šesti, sedmi let už je velké podle mě. Ale zapřemýšla bych nad fyzio, ti můžou fungovat i jej s bc. Zas pak musí dělat různé kurzy a výcviky… :think: Všeobecná sestra je taky dobrý obor, pestrý, všude nedostatkový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9154
30.9.24 21:43
@Lucka1111 píše: Více

Roky studia si podle mě platit nebude muset, pokud řádně dokončila jeden VŠ obor (ten Bc., co má, pokud ho měla za max 3+1 rok), tak má nárok na další VŠ, medicínu na 6+1 rok. Pokud by někde natahovala, tak pak už se doplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 22:03

Pokud je to tvůj sen, zkusila bych to. Podle mě máš nejvyšší čas, ale není ještě pozdě. Já chtěla medicinu studovat od mala a jsem ráda, že se mi to povedlo. Práce mě baví i po 15 letech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.24 22:43
@Lollitka píše: Více

Mám vystudovanou laboratorní diagnostiku na MUNI a ráda bych tam na všeobecné, ale vím, že je fakt nával. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.24 22:46
@JancaS84 píše: Více

Pracuji a pracovala jsem už při Bc., takže v tomto problém nevidím, kdyby to problém byl, tak to ani nezvažuji. Pracuji v laboratoři, kde s rozvrhem, docházkou do školy nikdy nebyl problém.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.24 22:51
  • bych se ráda vyjádřila k dalším - pokud bych vše neměla zajištěné, chtěla v blízké době děti, tak nad tím ani chvilku neuvažuji, možná byla chyba sem psát, čekala jsem rady, ne jenom nějaké pošťuchování s tím, kdo mě bude živit a co děti, ale všem děkuji za názor
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze