Jak se naučit jezdit na kole

Anonymní
29.9.24 17:39

Jak se naučit jezdit na kole

Ahoj,

jsem uz velmi dlouho dospela, ale bohuzel jsem si z detstvi neodnesla dovednosti, jakymi jsou plavani, jizda na kole ci lyzovani. Rada bych se postupne naucila nejake sporty, i kdyz asi nebudu zrovna talent.

Kolo mam, neni zrovna moderni, ale to asi nevadi. Udrzim se na nem, ale vlastne mam spis strach. Mam strach rozjet se z kopce, prejet jakoukoliv nerovnost, nevim, jestli se dokazu vyhnout nekomu naproti na uzke ceste… Jsem tak trochu panikar :roll: a je mi i dost neprijemne, jak se na me budou divat ostatni… Pripadam si strasne nejista. Ale chtela bych se to naucit. Mate nejake tipy, prosim?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4164
29.9.24 17:44

No jedině tréninkem :nevim:.
Najdi si nějaké klidné místo, nejdřív jezdi pomalu po rovince, postupně přidávej na rychlosti a náročnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
29.9.24 18:09

Ja si letos poridila silnicni kolo a tretry, takze jsem mela pocit, jako bych se ucila na kole poprve. Proto se do tebe umim vcitit. Ucila jsem se tak, ze jsem nalozila kolo do auta, odjela na odlehlou cyklostezku v nejmene frekventovanou dobu a tam se to ucila. Trvalo to hromadu hodin, ale jinak nez treninkem se to naucit neda.
Plavat jsem se ucila v plaveckem kurzu pro dospele.
Lyzovat me ucil muj manzel. Jeli jsme brzy rano do maleho lyzarskeho strediska na mirny kopecek. Byli jsme tam hned na otviracku, kdy na svahu nikdo nebyl, abych se nemusela nikomu vyhybat a pomalu jsem se ucila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
29.9.24 18:46

Na plavání a lyže si vezmi instruktora. Moje mamka se na lyžích učila až někdy ve 40…v dětství to měla kvůli kyclim zakázané…a taky to zvládla. Učila se s dětmi když s nimi jela jako dozor na lyžák ☺️
Kolo postupně trénuj…najdi si nějakou pěknou cyklostezku nebo málo frekventovanou vedlejší silnici a tam jezdi. Existují i tříkolky pro dospělé kdybys nejprve chtěla získat jistotu na něčem stabilnějším ale jinak než tréninkem se to nenaučíš. Hlavně si kup na to kvalitní helmu a dobře boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
29.9.24 20:22

Jezdi, jezdi, jezdi. Na to nejsou zadne triky, to se zautomatizuje. Kvalita bot je u ma uplne sumak, spis aby ti kolo pekne brzdilo, prehazovalo, aby bylo vubec mozne nejaky kopec vyjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.24 20:34

To je hodně smutné čtení, ale držím ti palce…a rodiče také vůbec nesportovali nebo jak se to stane, že tě nic nenaučili, jak jste trávili volný čas? My vedeme děti k různým sportům, jak postupně zvládají a v takové rodině jsem vyrostla a stejně to mají i kamarádky okolo nás…na lyže a na plavání si vezmi instruktora, jak už zaznělo a na kole bych ti poradila, jak jsem to učila dceru před 3.narozeninami, naučila se na rovině, trénovala přidávala výjezd, sjezd a postupně i terén a terénní překážky…hlavně, ať ti kolo sedí, dobře přehazuje, dobře brzdí…já mám na 164 cm horské kolo s koly 29 a silničku…

• Citovat
  • Upravit
15297
30.9.24 09:32
@Anonymní píše: Více

Nebuď na sebe zbytečně přísná, podstatné je, že na kole jedeš. Jezdit můžeš na cyklostezkách, není nutné někde mezi autama na silnici. A když se budeš bát někomu vyhnout zastav, když se bojíš z kopce, tak kolo můžeš vést. Postupně jak budeš jezdit, budeš se bát méně. Na lyže a plavání bude ideální dělání instruktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
8.10.24 00:19

Úplně chápu, jak se cítíte, začínání s něčím novým může být děsivé. Doporučuji začít na klidném a bezpečném místě, třeba na cyklostezce, kde je málo lidí. Možná by stálo za to vzít pár lekcí u instruktora, co povzbuzuje sebevědomí. 🙌

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze