Medicína - přestup VŠ

3
25.8.22 13:59

Medicína - přestup

Zdravím, mám docela specifický dotaz pro studenty všeobecného, zubního či veterinárního lékařství. Má tu někdo zkušenosti s přestupem z jednoho z těchto oborů na druhý? V jakékoliv kombinaci.
Zejména mě zajímá, jestli se dá zvládnout naučit se a napsat přijímací zkoušky na druhý obor a zároveň udělat všechny zkoušky na tom prvním (jde o 1. ročník, tedy anatomie), aby se náhodou nestalo, že od dalšího roku nebudu mít kde studovat.
Díky za odpovědi (k tématu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.8.22 14:03

Úplně nevím jestli tomu rozumím jak si to myslela, ale veterina je sama o sobě hodně těžká a v prváku je to nejhorší. Nejen kvůli změně ze střední, ale také proto, že učitelé to dávají dost sežrat… myslím si, že nikdo nezvládne jinou školu souběžně s prvákem veteriny.

Jestli tě zajímá něco o veterine, tak se klidně zeptej, teď jsem ukončila druhák.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.22 14:18

Přijímačky na veterinu jsou jednoduché, pokud ses dostala na medicínu. Na stránkách školy si stáhni vzorové příklad a nauč se je, moc toho není (když to srovnám třeba s anatomií :D ). Jak to funguje opacne nevím, ale i tak si myslim, že prijimacky na podobny obir se daji zvládnout. Vím o par lidech, co zkouseli studovat paralelně veterinu a medicínu a všichni si nakonec vybrali jen jednu ze škol, obojí byl velký záběr - ne kvůli ucivu, to je že začátku dost podobné, ale na obou školách je hodně povinných cvičení a nedalo se to zvládnout časově.

• Citovat
  • Upravit
3
25.8.22 14:20
@Anonymní píše: Úplně nevím jestli tomu rozumím jak si to myslela, ale veterina je sama o sobě hodně těžká a v prváku je to nejhorší. Nejen kvůli změně ze střední, ale také proto, že učitelé to dávají dost sežrat… myslím si, že nikdo nezvládne jinou školu souběžně s prvákem veteriny.Jestli tě zajímá něco o veterine, tak se klidně zeptej, teď jsem ukončila druhák.

Tohoto se dotaz netýká, nepotřebuji souběžně zvládat 2 školy.
Ptám se, zda je možné se dostat například ze všeobecného lékařství na zubní lékařství. Nebo třeba na tu veterinu. Prostě napsat přijímačky a zároveň udělat zkoušky v letním semestru 1. ročníku, což je všude hlavně anatomie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.8.22 14:22
@Anonymní píše:
Přijímačky na veterinu jsou jednoduché, pokud ses dostala na medicínu. Na stránkách školy si stáhni vzorové příklad a nauč se je, moc toho není (když to srovnám třeba s anatomií :D ).

Díky, přesně to jsem potřebovala slyšet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko