Medicinální houby

41
8.6.17 10:26

Medicinální houby

Ahojky, chtěla bych se vás zeptat, máte některá zkušenost s medicinálními houbami na záněty? Cordyceps, Coriolus, Reishi, Chaga apod.? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1951
8.6.17 11:24

Já pracuji pouze s tibetskou houbou ze které si dělám kefíry, ale to budou asi jiné houbičky, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.17 11:25

@BadGirlZer ano, mám.. doporučuji… mi to pomohlo nejspíš na chronický zánět močáku - cordyceps a reishi, příteli na alergii sezonní…a zlepšilo se mu radikálně spermio po cordycepsu..brali jsme Mycomedica

• Citovat
  • Upravit
41
8.6.17 11:57
@Havran007 píše:
Já pracuji pouze s tibetskou houbou ze které si dělám kefíry, ale to budou asi jiné houbičky, že?
Jojo jde o trochu jiné houby :) Mně jde o léčení zánětů, hlavně tedy močového měchýře, u téhle si nejsem jistá, jestli by na to taky pomohla, ale kdo ví, četla jsem na ni taky spoustu chvály :) :)
@Anonymní píše:
@BadGirlZer ano, mám.. doporučuji… mi to pomohlo nejspíš na chronický zánět močáku - cordyceps a reishi, příteli na alergii sezonní…a zlepšilo se mu radikálně spermio po cordycepsu..brali jsme Mycomedica

Jee tak to ráda slyším! :) Já jsem trpěla na záněty močového měchýře dlouho, více než rok, nyní se léčím asi 10 měsíců s těmi houbami (Cordyceps, Coriolus, Chaga), ale zánět se mi pořád sem tam udělá, nicméně během těch 10 měsíců léčby jsem ho měla asi jen 2-3×, což je u mě velký úspěch, protože předtím jsem ho měla každý měsíc, někdy co 14 dní :/ Houby mi skvěle zabraly i na mykozu, střeva i jiné záněty, když se objevily, jen ten močák mě občas pořád trápí, omezuje mě to a ztěžuje život, zrovna teď se zase objevil, přitom se snažím být psychicky v klidu, zbytečně se nestresovat, hodně pít, tahám láhev s vodou všude sebou :D Zbavila ses toho úplně? Za jak dlouho zhruba? A příteli alergie taky vymizela? Omlouvám se za tolik otázek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.17 12:21

@BadGirlZer jo zbavila..ale ještě jsem chodila na tčm… občasně..na moxování..prohřívání akupunkturních drah - na ledvinách atd.,..je potřeba být furt v teple..zkus třeba termofor na ledviny..nebo ohřát sůl v troubě a do ní nohy…u mě ty močáky nebyly na atb, spíš takové pocity, že se mi chtělo pořád na malou..nepříjemné..takže takové menší a chronické, ale ne nikdy urgentní..ale zae to právě taky bylo každých 14 dní..
Alergie nevím, zda vymizela, ale každý rok má sezonní pylovou a letost nekýchal, neměl zarudlé oči, nic..

• Citovat
  • Upravit
4754
8.6.17 12:54
@BadGirlZer píše:
Ahojky, chtěla bych se vás zeptat, máte některá zkušenost s medicinálními houbami na záněty? Cordyceps, Coriolus, Reishi, Chaga apod.? :)

Jenom ty nejlepší, tady máš jednoho ( naturgreen ) co to dělá pro sebe a pro lidi, bez všech těch sajrajtů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
8.6.17 15:59

@Anonymní Aha tak to je super, i to u přítele, a jak dlouho jsi tohle všechno podstupovala? Zabalená jsem taky furt, jen nohy mívám dost často studené, i přes několik vrstev teplých ponožek :zed: Taky jsem to občas tak měla, jen někdy to na ATB bylo, někdy ne.
@Swift Takže taky zkušenost se záněty? To si ten člověk/ firma ty houby pěstuje sám nebo jak? :) Nemůžu tam víc info dohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
8.6.17 19:27

@BadGirlZer z toho co vím tak se jedná o extrakty. Musíš hledat ono ti dnes nikdo nemůže napsat přímo zdravotní tvrzení pokud to není oficiální léčivo, bo hrozí pokuta jak prase. Jsou to tobolky a v nich prášek. Užívám to preventivně když na mne něco leze. Dá se asi používat vně na ranky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
8.6.17 19:50

@Swift Ano, to vím, směrnice EU, bohužel. Nešlo mi ani tak o zdravotní tvrzení, jako spíš o to, že Mycomedica dělá také extrakty, tak jsem nevěděla, jestli si ty houby někdo pěstuje i sám doma nebo je odněkud přiváží a pak z nich dělá ty extrakty.. když jsi psala, že je dělá „bez všech těch sajrajtů“:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
9.6.17 13:55

Jde spíš o to ty všechny pomocné látky, typu protispékavé, antioxidační anebo jednoduchá plnidla a éčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
9.6.21 22:19

Dělají se i kapsle a tam je zase důležitý poměr 50:50, ale je fakt že to má něco do sebe a je to teď víc a víc na vzestupu, když je to přírodní produkt, tak je to super, já teda znám houbicky.eu a tam mají 100% kvalitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
12.6.21 09:40

Protizánětlivě určitě funguje hlíva ústřičná. Nicméně těch preparátů je tolik, že je zapotřebí hledat, aby v těch preparátech toho bylo dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
23.6.21 21:59

Jj, hlíva ústřičná je dobrá volba, i v těch tabletách se to dá, když je to něco kvalitního

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková