Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahojky, chtěla bych se vás zeptat, máte některá zkušenost s medicinálními houbami na záněty? Cordyceps, Coriolus, Reishi, Chaga apod.? ![]()
Já pracuji pouze s tibetskou houbou ze které si dělám kefíry, ale to budou asi jiné houbičky, že?
@BadGirlZer ano, mám.. doporučuji… mi to pomohlo nejspíš na chronický zánět močáku - cordyceps a reishi, příteli na alergii sezonní…a zlepšilo se mu radikálně spermio po cordycepsu..brali jsme Mycomedica
@Havran007 píše:Jojo jde o trochu jiné houby
Já pracuji pouze s tibetskou houbou ze které si dělám kefíry, ale to budou asi jiné houbičky, že?
@Anonymní píše:
@BadGirlZer ano, mám.. doporučuji… mi to pomohlo nejspíš na chronický zánět močáku - cordyceps a reishi, příteli na alergii sezonní…a zlepšilo se mu radikálně spermio po cordycepsu..brali jsme Mycomedica
Jee tak to ráda slyším!
Já jsem trpěla na záněty močového měchýře dlouho, více než rok, nyní se léčím asi 10 měsíců s těmi houbami (Cordyceps, Coriolus, Chaga), ale zánět se mi pořád sem tam udělá, nicméně během těch 10 měsíců léčby jsem ho měla asi jen 2-3×, což je u mě velký úspěch, protože předtím jsem ho měla každý měsíc, někdy co 14 dní :/ Houby mi skvěle zabraly i na mykozu, střeva i jiné záněty, když se objevily, jen ten močák mě občas pořád trápí, omezuje mě to a ztěžuje život, zrovna teď se zase objevil, přitom se snažím být psychicky v klidu, zbytečně se nestresovat, hodně pít, tahám láhev s vodou všude sebou
Zbavila ses toho úplně? Za jak dlouho zhruba? A příteli alergie taky vymizela? Omlouvám se za tolik otázek ![]()
@BadGirlZer jo zbavila..ale ještě jsem chodila na tčm… občasně..na moxování..prohřívání akupunkturních drah - na ledvinách atd.,..je potřeba být furt v teple..zkus třeba termofor na ledviny..nebo ohřát sůl v troubě a do ní nohy…u mě ty močáky nebyly na atb, spíš takové pocity, že se mi chtělo pořád na malou..nepříjemné..takže takové menší a chronické, ale ne nikdy urgentní..ale zae to právě taky bylo každých 14 dní..
Alergie nevím, zda vymizela, ale každý rok má sezonní pylovou a letost nekýchal, neměl zarudlé oči, nic..
@BadGirlZer píše:
Ahojky, chtěla bych se vás zeptat, máte některá zkušenost s medicinálními houbami na záněty? Cordyceps, Coriolus, Reishi, Chaga apod.?
Jenom ty nejlepší, tady máš jednoho ( naturgreen ) co to dělá pro sebe a pro lidi, bez všech těch sajrajtů.
@Anonymní Aha tak to je super, i to u přítele, a jak dlouho jsi tohle všechno podstupovala? Zabalená jsem taky furt, jen nohy mívám dost často studené, i přes několik vrstev teplých ponožek
Taky jsem to občas tak měla, jen někdy to na ATB bylo, někdy ne.
@Swift Takže taky zkušenost se záněty? To si ten člověk/ firma ty houby pěstuje sám nebo jak?
Nemůžu tam víc info dohledat.
@BadGirlZer z toho co vím tak se jedná o extrakty. Musíš hledat ono ti dnes nikdo nemůže napsat přímo zdravotní tvrzení pokud to není oficiální léčivo, bo hrozí pokuta jak prase. Jsou to tobolky a v nich prášek. Užívám to preventivně když na mne něco leze. Dá se asi používat vně na ranky.
@Swift Ano, to vím, směrnice EU, bohužel. Nešlo mi ani tak o zdravotní tvrzení, jako spíš o to, že Mycomedica dělá také extrakty, tak jsem nevěděla, jestli si ty houby někdo pěstuje i sám doma nebo je odněkud přiváží a pak z nich dělá ty extrakty.. když jsi psala, že je dělá „bez všech těch sajrajtů“:)
Jde spíš o to ty všechny pomocné látky, typu protispékavé, antioxidační anebo jednoduchá plnidla a éčka.
Dělají se i kapsle a tam je zase důležitý poměr 50:50, ale je fakt že to má něco do sebe a je to teď víc a víc na vzestupu, když je to přírodní produkt, tak je to super, já teda znám houbicky.eu a tam mají 100% kvalitu
Protizánětlivě určitě funguje hlíva ústřičná. Nicméně těch preparátů je tolik, že je zapotřebí hledat, aby v těch preparátech toho bylo dost.
Jj, hlíva ústřičná je dobrá volba, i v těch tabletách se to dá, když je to něco kvalitního