Meditace podvědomé vzorce

Anonymní
2.8.22 16:45

Meditace podvědomé vzorce

prosím anonym". Chodí sem naši a jiní členové mé rodiny.

Začnu stručně. Odmalička je ve mně myšlenka, že si musím to, abych byla milována, nějakým způsobem zasloužit. Někde se to ve mně vzalo… No a od dětství se u mě objevují i sebedestruktivní myšlenky - mám tendenci se sama trestat (přejídání, myšlenky, že si nic dobrého nezasloužím a tak).
Na základě tohoto myšlenkového vzorce jsem byla sama šikanována, nikdy jsem nezapadla do kolektivu, nenavázala žádný vztah… A mám tendenci si nasazovat masky a zapírat skutečnou podstatu svého já.
Je toho víc, jenom jsem shrnula základ.
Ale je mi teď 20 a chci s tím něco udělat. Nechci zůstávat v roli oběti. Chci s tím něco dělat, ale vlastními silami mi to zatím moc nejde.
Moje známá mi řekla, že by to chtělo podstoupit Reiki a regresní terapii. Problém tkví v mém podvědomí. Sama se snažím, medituji a snažím se k sobě chovat jako k vlastnímu dítěti. Jenže pořád se mi opakuje v životě to samé… Pořád se chci někomu zavděčit a tak. Jsem skoro pořád smutná a mám tendenci se za svou minulost „trestat“. Ale nejsem zatím schopná s tím něco udělat.
Nechci to donekonečna. Chci se někam posunout. Chci být tím, kym jsem. Chci vědět a dělat jenom to, co mě baví, a otevřeně o tom mluvit. A ne si nechat své sny utíkat mezi prsty a lhát sama sobě…

Mám snahu to řešit. A tak mě zatím napadly tyto meditace do mého podvědomí. Protože si chci nechat pomoct. Jsou vedené a na YT.
Co si myslíte o tom vy? Postoupili byste reiki a regresní terapii? Osobně se toho bojím… Mám strach, protože bych se mohla napojit na něco, co třeba nechci.
Nebo vás napadá jiná cesta? Mám silnou motivaci se posunout.
Kvůli svému štěstí, kvůli tomu, aby byli šťastní i mí nejbližší a proto, abych se od té nepříjemné minulosti odpoutala.
Moc Vám děkuji za jakoukoliv radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
2.8.22 16:57

Vykašli se na regersní terapii a youtube.
Regresní terapie je nesmyslné předražené šarlatánství, které pokud máš reálný problém tě leda rozbije.

Reiki je obyčenjná volovina, prostě jen lehce zrelaxuješ, máš pocit že o tebe někdo pečuje a to je všechno.

V ČR s tím přišel inženýr a „terapeutem“ se staneš po pár víkendech.

Doufám že ta známá není „léčitelka“ a nesnaží se tě ulovit jako kavku, tedy klientku.

Klasická psychoterapie vyžaduje 300 hodin sebezkušenosti a 200 hodin metodické výuky, práce pod supervizí a vysokoškolské vzdělání. Klasickou psychoterapii taktéž můžeš získat tak, že ti to budou hradit veřejné zdroje.

Neexistuje žádné zázračné, rychlé řešení, jedna technika a cvak, budeš šťastná a minulost zmizí a ty budeš nadosmrti šťastná a bohatá a bez problémů. Ano - spoustu podvodníků to slibuje. Ale je to lež.

Potřebuješ se smířit s tím, co bylo, s tím jaká jsi teď a hledat cestu dopředu tak, aby ti to vyhovovalo. To je udržitelné, autentické a spíšt trvalé. Zázračné metody ti dodají energii na pár dní či týdnů, iluzi že teď je vše skvělé, ale o to horší je pak náraz na realitu.

Začni s regulérní psychoterapií a ohledně nějakých mentálních cvičení zkus spíš tohle
 https://www.grada.cz/…-sobe-10465/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
2.8.22 17:32

Umis anglicky? Pokud se do toho chces pustit sama, muzu doporucit podcast Ten Percent Happier. Spoustu se dozvis a maji i rizene meditace zamerene i primo na ruzne „problemy“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.22 17:34
@beruska9 píše:
Umis anglicky? Pokud se do toho chces pustit sama, muzu doporucit podcast Ten Percent Happier. Spoustu se dozvis a maji i rizene meditace zamerene i primo na ruzne „problemy“

Anglicky umím.
A myslíte si, že to není nebezpečné?🌼 Nejprve bych chtěla mít dostatek informací, než se do něčeho takového pustím.

• Citovat
  • Upravit
15995
2.8.22 17:50
@Anonymní píše:
Anglicky umím.
A myslíte si, že to není nebezpečné?🌼 Nejprve bych chtěla mít dostatek informací, než se do něčeho takového pustím.

Nebezpecne? Nevim jak :nevim: Jakakoliv prace na sobe zvykne zahrnovat nejakou miru „nepohodli,“ ale co by na tom mohlo byt „nebezpecne,“ to nevim…samotne podcasty jsou rozhovory s ruznymi zajimavymi lidmi o vecech kolem psychologie, vnimani sveta, meditacich…nektere jsou hodne „vychodni filozofie,“ jine jsou trochu „vedectejsi“…no a byva tam kazdy tyden nejaka „rizena“ meditace. Klidne si nejakou ukazku pust, je to zdarma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.22 17:56
@beruska9 píše:
Nebezpecne? Nevim jak :nevim: Jakakoliv prace na sobe zvykne zahrnovat nejakou miru „nepohodli,“ ale co by na tom mohlo byt „nebezpecne,“ to nevim…samotne podcasty jsou rozhovory s ruznymi zajimavymi lidmi o vecech kolem psychologie, vnimani sveta, meditacich…nektere jsou hodne „vychodni filozofie,“ jine jsou trochu „vedectejsi“…no a byva tam kazdy tyden nejaka „rizena“ meditace. Klidne si nejakou ukazku pust, je to zdarma :nevim:

Dobře. Zkusím to.
A co si myslíte o té reiki nebo regresní terapii? Moc Vám děkuji.
Chci si nechat pomoct.

• Citovat
  • Upravit
15995
2.8.22 18:01
@Anonymní píše:
Dobře. Zkusím to.
A co si myslíte o té reiki nebo regresní terapii? Moc Vám děkuji.
Chci si nechat pomoct.

Ja na tyhle veci nejsem, podle me to je podvod, hlavne reiki, o regresivni terapii toho dost nevim…ale placebo efekt je pomerne silny, takze pokud tomu veris :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová