Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte,dobry den,muzete mi nektera poradit osvedceny kolac,buchtu-spis neco bez naplne,kde by ale byl med?doma uz nejakou dobu lezi,do caje mi ted nechutna…a nechci at se zkazi,je ho skoda…mam ho tak cca 300g…klidne i neco do domaci pekarny…
dekujiiiiii Radka ![]()
medovník!
mňam!
ale je to práce docela piplanda..
upeče se několik plátů… a pak se uvaří sladké salko ve vodní lázni a namixuje s máslem a medem.. i v těstě je med.. ale recept najdeš určitě na netu. ![]()
jojo,super,diky,ale salko zrovna nemam,jsem na vesnici,mela jsem si vzpomet rano,jak byl obchod otevreny ![]()
Tak já mám tento recept na využití medu jen to člověk nahází postupně do jedné mísy
3 vejce
100 g moučkového cukru
4 lžíce oleje
200 ml světlého medu
5 lžic vody
400 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky mletého nového koření
100 g vlašských ořechů
100 g rozinek
Vejce s cukrem utřeme do pěny, přidáme olej a tekutý med, který jsme rozředili vodou a dále třeme asi 5 minut. Mouku prosejeme s práškem do pečiva, kořením a zlehka vmícháme do pěny. Nakonec přidáme nahrubo nasekané ořechy a spařené a chvilku namočené rozinky.
Pekáček 30×40 s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou a naplníme těstem do výšky cca 2 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů asi 40 minut. Necháme ho na plechu částečně vychládnout a pak vyklopíme na mřížku.
Iduska píše:
Tak já mám tento recept na využití medu jen to člověk nahází postupně do jedné mísy
3 vejce
100 g moučkového cukru
4 lžíce oleje
200 ml světlého medu
5 lžic vody
400 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky mletého nového koření
100 g vlašských ořechů
100 g rozinekVejce s cukrem utřeme do pěny, přidáme olej a tekutý med, který jsme rozředili vodou a dále třeme asi 5 minut. Mouku prosejeme s práškem do pečiva, kořením a zlehka vmícháme do pěny. Nakonec přidáme nahrubo nasekané ořechy a spařené a chvilku namočené rozinky.
Pekáček 30×40 s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou a naplníme těstem do výšky cca 2 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů asi 40 minut. Necháme ho na plechu částečně vychládnout a pak vyklopíme na mřížku.
jeee,dekujiiii,to vypada dobre a mam vsechny suroviny
,jen myslis ze by vadilo,kdybych dam flakla misto 200g medu tech 300g co mam doma?mozna pak prizpusobit ty pomery,ale rada bych med spotrebovala cely zbytek…
Jé, ta buchta může být dobrá, něco na způsob perníku bych řekla.
Jinak ale ten med se nezkazí, můžeš ho klidně nechat na příští rok. Když zcukernatí, dáš do vodní lázně a je zase tekutý… ![]()
Každopádně písni, jak se buchta povedla ![]()
iduska,upeceno,akorat sem vynechala rozinky a orechy,ty moc pritel nemusi,ale i tak moc dekuji ![]()
mahora,vonavy,mekoucky,vyzkousej
mnam
Ahoj holky nemate nejaky recept na buchtu s medem nebo jakejkoliv moucnik bez vajec? pritel dostal na neco takoveho chut
bohuzel ale nemam vejce tak nevim co upect
dekuji
Tak bez vajec jsem našla ve svém receptáři jen tohle…
Drobenka na druhou
1,5 hrnku polohrubé mouky (když bude trochu víc, nic se nestane, prostě drobenka), asi ¾ hrnku moučkového cukru, 15 dkg másla, 1 prdopeč
3 tvarohy, cca 2dcl kysané smetany, ¾ hrnku moučkového cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek a mléko - cca 2dl nebo víc, podle potřeby
Uděláme drobenku. Asi ¾ hmoty dáme na peč. papír na plech. Na to lžící rozprostřeme tvarohovou směs, pak kousky švestek a na to zbytek žmolenky. Tvaroh by neměl úplně téct, pak je to moc nacucané.
@krysaricek Já jsem teda nenašla nic medovýho bez vajec..
ale:
http://www.toprecepty.cz/…a-bez-vajec/
http://www.toprecepty.cz/…a-bez-vajec/
http://www.toprecepty.cz/…-bezvajecny/