Medový koláč, buchta

7213
30.4.11 15:30

Medovy kolac,buchta

Ahojte,dobry den,muzete mi nektera poradit osvedceny kolac,buchtu-spis neco bez naplne,kde by ale byl med?doma uz nejakou dobu lezi,do caje mi ted nechutna…a nechci at se zkazi,je ho skoda…mam ho tak cca 300g…klidne i neco do domaci pekarny…

dekujiiiiii Radka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22163
30.4.11 15:32

medovník! :pankac: :pankac: mňam!
ale je to práce docela piplanda..
upeče se několik plátů… a pak se uvaří sladké salko ve vodní lázni a namixuje s máslem a medem.. i v těstě je med.. ale recept najdeš určitě na netu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
30.4.11 15:59

jojo,super,diky,ale salko zrovna nemam,jsem na vesnici,mela jsem si vzpomet rano,jak byl obchod otevreny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
30.4.11 16:37

Tak já mám tento recept na využití medu jen to člověk nahází postupně do jedné mísy
3 vejce
100 g moučkového cukru
4 lžíce oleje
200 ml světlého medu
5 lžic vody
400 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky mletého nového koření
100 g vlašských ořechů
100 g rozinek

Vejce s cukrem utřeme do pěny, přidáme olej a tekutý med, který jsme rozředili vodou a dále třeme asi 5 minut. Mouku prosejeme s práškem do pečiva, kořením a zlehka vmícháme do pěny. Nakonec přidáme nahrubo nasekané ořechy a spařené a chvilku namočené rozinky.
Pekáček 30×40 s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou a naplníme těstem do výšky cca 2 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů asi 40 minut. Necháme ho na plechu částečně vychládnout a pak vyklopíme na mřížku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
30.4.11 16:44
Iduska píše:
Tak já mám tento recept na využití medu jen to člověk nahází postupně do jedné mísy
3 vejce
100 g moučkového cukru
4 lžíce oleje
200 ml světlého medu
5 lžic vody
400 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky mletého nového koření
100 g vlašských ořechů
100 g rozinekVejce s cukrem utřeme do pěny, přidáme olej a tekutý med, který jsme rozředili vodou a dále třeme asi 5 minut. Mouku prosejeme s práškem do pečiva, kořením a zlehka vmícháme do pěny. Nakonec přidáme nahrubo nasekané ořechy a spařené a chvilku namočené rozinky.
Pekáček 30×40 s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou a naplníme těstem do výšky cca 2 cm. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů asi 40 minut. Necháme ho na plechu částečně vychládnout a pak vyklopíme na mřížku.

jeee,dekujiiii,to vypada dobre a mam vsechny suroviny :dance: ,jen myslis ze by vadilo,kdybych dam flakla misto 200g medu tech 300g co mam doma?mozna pak prizpusobit ty pomery,ale rada bych med spotrebovala cely zbytek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
30.4.11 17:46

Jé, ta buchta může být dobrá, něco na způsob perníku bych řekla.

Jinak ale ten med se nezkazí, můžeš ho klidně nechat na příští rok. Když zcukernatí, dáš do vodní lázně a je zase tekutý… :wink:

Každopádně písni, jak se buchta povedla :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
30.4.11 19:38

iduska,upeceno,akorat sem vynechala rozinky a orechy,ty moc pritel nemusi,ale i tak moc dekuji :kytka:

mahora,vonavy,mekoucky,vyzkousej :palec: mnam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1656
20.12.13 18:51

Ahoj holky nemate nejaky recept na buchtu s medem nebo jakejkoliv moucnik bez vajec? pritel dostal na neco takoveho chut :D bohuzel ale nemam vejce tak nevim co upect :nevim: dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
20.12.13 19:20

Tak bez vajec jsem našla ve svém receptáři jen tohle…
Drobenka na druhou

1,5 hrnku polohrubé mouky (když bude trochu víc, nic se nestane, prostě drobenka), asi ¾ hrnku moučkového cukru, 15 dkg másla, 1 prdopeč

3 tvarohy, cca 2dcl kysané smetany, ¾ hrnku moučkového cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek a mléko - cca 2dl nebo víc, podle potřeby

Uděláme drobenku. Asi ¾ hmoty dáme na peč. papír na plech. Na to lžící rozprostřeme tvarohovou směs, pak kousky švestek a na to zbytek žmolenky. Tvaroh by neměl úplně téct, pak je to moc nacucané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
20.12.13 19:45
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení