Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Chci se jen poptat a nevím, zda se někdo dobrovolně přizná…
Byl někdo z vás v pořadu Prostřeno? (klady a zápory)
Trochu mě to láká, ale čekám na nové bydlení. Do tohoto stávajícího, byť to není nic hrozného, ale starší byt, bych se bála vzít TV ![]()
Já tedy ne, ale pořad mám moc ráda. Baví mě, jak jsou lidi různí, milí, protivní, jak bydlí, co vaří… Sama bych do toho nikdy nešla, sice ráda vařím, ale nedala bych to psychicky ![]()
Podle mě hodně záleží na lidech, na které natrefíš. Mít ve skupině např. Jirku z minulého týdne, tak mě klepne! ![]()
Tento týden se mi líbí slovenka Lenka, měla krásně prostřený stůl a je moc sympatická a hezká.
Zrovna vcera jsem premyslela, ze se tady taky zeptam.. asi bych do toho nesla
ale tak me to zajima, docela me to taky bavi sledovat, kdyz se vyskytnu doma ![]()
Ja bych totiz asi vse zkazila, kdyby mi do vareni nekdo svitil kamerou ![]()
Minuly tyden to byl mazec
Jirka drsnej… ![]()
Byla tam sousedka, ale ještě to nebylo v TV takže o tom nesmí mluvit.
Mě to láká a říkám si, co bych jim tak uvařila. Ale nešla bych do toho, na to jsem moc posera… ![]()
Ovšem chytnout podobnýho typa jako byl ten pablb Jirka minulý týden, to bych s ním vyběhla ![]()
Pablb Jirka z minulého týdne mi vzal veškerou i tu malinkou myšlenku do toho jít a přihlásit se. Je zajímavé, jací lidé se tam občas sejdou. Tenhle týden to vypadá celkem v pohodě parta, i si dávají body. Koukám se ráda, i jsem některé recepty vyzkoušela.
Ale tenhle Jirka byl fakt „íkvé tykve“, s tím by se člověk vypořádal ![]()
Taky občas vyzkouším nějaký recept…
KPKristy píše:
Ale tenhle Jirka byl fakt „íkvé tykve“, s tím by se člověk vypořádalTaky občas vyzkouším nějaký recept…
Holky pablb Jirka měl příjmení, který se u nás v blázinci vyskytovalo velmi často ![]()
Já teda taky nebyla a nejspíš nikdy nebudu. Jsem takový smolař, že bych všechno zkazila a musela podávat pizzu z mrazáku ![]()
na pořad koukám docela pravidelně a vždycky se u něj „spravedlivě“ rozčílím
Vaření je můj velký koníček.
Ale nepřihlásila bych se. Vadil by mi zásah do soukromí ze strany TV a pak taky styl vaření a nátura účinkujících. Češi jsou obecně hrozně vybíraví a mají odpor ke zkoušení nových chutí a receptů. Většina vaří pořád to svoje (brambory+maso, knedlo-zelo, piškotová buchta) a jakmile dostanou na talíř něco jiného, tak hned se ošklíbají… Hlavně aby toho byla pořádná porce a nestálo to moc peněz…
Na stejný formát pořadu se koukám na německé VOX a na slovenské Markíze. Musím říct, že Němci i Slováci jsou mnohem víc kreativní.
Ale kdybych tam byla (teoreticky), tak bych asi uvařila: předkrm: domácí játrová paštika s višňovým dipem, polévka: dýňový krém s hruškou, hlavní: kachní prsa do růžova pečené s brusinkovo-vinnou omáčkou a pomerančovou rýží, dezert: čokoládová pěna s domácí oplatkou.
A podávala bych k tomu nějaké lehké červené víno (třeba nějaký pinot z Burgundy)
Co byste vařily vy?
lleennttiillkkaa píše:KPKristy píše:Holky pablb Jirka měl příjmení, který se u nás v blázinci vyskytovalo velmi často
Ale tenhle Jirka byl fakt „íkvé tykve“, s tím by se člověk vypořádalTaky občas vyzkouším nějaký recept…
Já teda taky nebyla a nejspíš nikdy nebudu. Jsem takový smolař, že bych všechno zkazila a musela podávat pizzu z mrazáku
Pizza už tam taky jednou proběhla. Sice ne z mrazáku, ale musel ji narychlo objednávat chlapík, když připálil španělské ptáčky, tuším… ![]()
Jo, na jednu stranu by Češi chtěli piškot, brambory a maso, na druhou stranu, když toto dostanou, nezdá se jim to dost nóbl.
Jako někdy jsou tam fakt případy na zabití, viz ta paní dobytek z Českých Budějovic (to jsem se za ní styděla, jsem z čb
) nebo nedávno Kateřina, která nic nejedla, všechno bylo těžké na noc, ze všeho jí bylo blbě. To byla taky fest kravka, prč tam teda leze?!?! ![]()
A co bych vařila teda fakt netuším! Někdy o tom přemýšlím, ale nikdy se mi nepodařilo dojít k nějakýmu závěru ![]()
Ale tvoje menu, Black Orchids by mi určitě chutnalo, mňam!
Black_Orchids píše:
na pořad koukám docela pravidelně a vždycky se u něj „spravedlivě“ rozčílímVaření je můj velký koníček.
Ale nepřihlásila bych se. Vadil by mi zásah do soukromí ze strany TV a pak taky styl vaření a nátura účinkujících. Češi jsou obecně hrozně vybíraví a mají odpor ke zkoušení nových chutí a receptů. Většina vaří pořád to svoje (brambory+maso, knedlo-zelo, piškotová buchta) a jakmile dostanou na talíř něco jiného, tak hned se ošklíbají… Hlavně aby toho byla pořádná porce a nestálo to moc peněz…
Na stejný formát pořadu se koukám na německé VOX a na slovenské Markíze. Musím říct, že Němci i Slováci jsou mnohem víc kreativní.Ale kdybych tam byla (teoreticky), tak bych asi uvařila: předkrm: domácí játrová paštika s višňovým dipem, polévka: dýňový krém s hruškou, hlavní: kachní prsa do růžova pečené s brusinkovo-vinnou omáčkou a pomerančovou rýží, dezert: čokoládová pěna s domácí oplatkou.
Co byste vařily vy?
A podávala bych k tomu nějaké lehké červené víno (třeba nějaký pinot z Burgundy)
Mnam!Máš na to i recepty?Hned bych to všecko vyzkoušela ![]()
Já osobní zkušenost nemám, ale moje bývalá spolupracovnice byla v historicky prvním díle Prostřeno, paní Zlata s vycpanými psy
. Ale už víc jak deset let jsem ji nepotkala, takže zkušenosti nemám. A od Lesiny sousedka tam taky byla ![]()
Já bych ráda koukala, ale už to nedávají dopoledne a navečer s děta to prostě nejde.
Black orchids - ráda zkouším nová jídla a tvoje menu vypadá po jednotlivých jídlech zajímavě a vyzkoušela bych. Ale je tam v každém jídle ovoce a jako celek by mě to proto nelákalo. V dobrém, jo. ![]()
Tak paní Zlatu s vycpanými psy si pamatuju. To bylo malinko bléé
. Teda ti psi, jídlo už nevím ![]()