Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky sem ohledně meduňky hledala a nikde nebylo psaní že by se nemohla naopak sem spíše našla že se doporučuje pro lepší spanek
Ono kolikrát člověk neví jeslintem prodavačku v lékárně věřit..já jsem nedávno v jedné byla kvůli vlákninenv prášku pro dceru a paní za pultem mi tvrdila že nic takového není že to se pro děti nedělá…přitom já jsem to měla od doktorky že ji mám tu vlákninu koupit a na netu jsem si našla že ji přímo v té pobočce mají skladem ![]()
Příspěvek upraven 16.08.22 v 15:23
@Vladusxx přesně,to stejné jsem našla i já. Ale lékárnice dost vyděsila přítele a ten to přenesl na mě.
@Vladusxx taky se mi to stalo, taky s vlákninou
Sice byla určená pro mě, ale bylo to vtipné ![]()
Asi bych se zkusila při kontrole zmínit dr. Lékárnice toho nakecají
Přítel mi šel takhle pro kys. listovou a lékárnice ho skoro seřvala, že to těhotný nesmí ![]()
@Nick32 já bych se toho nebála…osobne obcas piju i rymovnikovy který by se neměl ale mě pomáhá na bolesti hlavy a ulevuje mi od ucpaného nosu…a vše vpohode..
@Nikky121 To nemyslíš vážně
Já se uklidňuju tím, že je přece obsažená i v těhu čaji.. a nikde jsem se nedočetla nic negativního. Ve čt jdu na screening, tak se zeptám ![]()
@Vladusxx díky,taky jsem to do teď neřešila
vím, že se s bylinkama musí opatrně.. ale taky si myslím, že všeho s mírou.. jo a tahle lékárnice tvrdila přítelovi, že neexistuje nic, co by mi mohla dát na spaní. Přitom existují např. homeopatika pro těhotné.. jednu tu značku doporučují i PA.. možná byla moc zásadová ![]()
@Nick32 no jo chudák přišel domů zmatený, že teda neví ale že mi ji vzal
To samý mi říkali s paralenem a sprejem do nosu
Jo taky mi nechtěli prodat sprej do nosu..tak sem řekla že je pro manžela…hodně se mi to stává třeba v maxovi nebo v těch větších lékárnách…ale třeba u nás ve městě je lékárna tam je paní sama a ta opravdu ví co jo a co ne a dokáže poradit…jakožto zdravotník (i když ne přímo z gyndy) o lécích přehled nějaký mám a tak i vím co si můžu dovolit a co ne…oni ne všichni co prodávají v lékárně mají vystudovanou farmacii a tak radši řeknou že těhotný nic není než aby pak byl prusvih
Příspěvek upraven 16.08.22 v 15:34
@Nikky121
Tak jsem klidnější
díky. Ono je to moje třetí těhotenství a žádný dítko ještě nemáme, takže občas vyšiluju. Ale jak vidím,.. děje se to normálně ![]()
@Vladusxx jo klasická listovka od dr maxe, vtipný bylo že přímo na krabičce mají napsáno vhodné pro růst zárodečných částí v těhotenství
Jen přítel byl z toho v tu chvíli tak zmatený, že si to ani nepřečetl, jinak by jí asi něco pověděl ![]()
Meduňka v normálním množství je považovaná za bezpečnou. Vadit by teoreticky mohly koncentráty. A nedoporučuje se při snížené funkci štítné žlázy.
Jinak k lékárnicím - mně naopak jedna kdysi tvrdila, když jsem se v těhotenství ptala na složení bylinkového čaje (asi na kašel, už si nepamatuju), že je to fuk, protože jsou to „jen“ bylinky a ty přeci nemůžou škodit
![]()
@Vladusxx sprej do nosu se může, co vím
má přece jen lokální účinek. Podle mě se ty lékárnice bojí, aby na ně těhotná nedoletěla, kdyby se jim náhodou něco stalo a chtěly by to svést na nějakou bylinu nebo sprej do nosu ![]()
Ahoj, holky, máte některá zkušenost s meduňkovým čajem v těhotenství? Pila jsem poslední asi týden,2-3 hrnky denně, protože nemůžu spát. Přítel mi teď chtěl ten čaj koupit v lékárně a lékarnice mu řekla, že to v žádném případě nesmím jako těhotná atd. Nikde jsem nenašla, co by to mohlo mít za negativní dopady, jako třeba skořice, která prokrvuje pánev atd
A hlavně ji obsahuje i těhu čaj
Tak já nevím. Jak je to s těma bylinkama?