Meduňka v těhotenství

Anonymní
16.8.22 15:15

Meduňka v těhotenství

Ahoj, holky, máte některá zkušenost s meduňkovým čajem v těhotenství? Pila jsem poslední asi týden,2-3 hrnky denně, protože nemůžu spát. Přítel mi teď chtěl ten čaj koupit v lékárně a lékarnice mu řekla, že to v žádném případě nesmím jako těhotná atd. Nikde jsem nenašla, co by to mohlo mít za negativní dopady, jako třeba skořice, která prokrvuje pánev atd :think: A hlavně ji obsahuje i těhu čaj :think: Tak já nevím. Jak je to s těma bylinkama?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11846
16.8.22 15:19

Taky sem ohledně meduňky hledala a nikde nebylo psaní že by se nemohla naopak sem spíše našla že se doporučuje pro lepší spanek
Ono kolikrát člověk neví jeslintem prodavačku v lékárně věřit..já jsem nedávno v jedné byla kvůli vlákninenv prášku pro dceru a paní za pultem mi tvrdila že nic takového není že to se pro děti nedělá…přitom já jsem to měla od doktorky že ji mám tu vlákninu koupit a na netu jsem si našla že ji přímo v té pobočce mají skladem :lol:

Příspěvek upraven 16.08.22 v 15:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
16.8.22 15:22

@Vladusxx přesně,to stejné jsem našla i já. Ale lékárnice dost vyděsila přítele a ten to přenesl na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
16.8.22 15:23

@Vladusxx taky se mi to stalo, taky s vlákninou :D Sice byla určená pro mě, ale bylo to vtipné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
16.8.22 15:24

Asi bych se zkusila při kontrole zmínit dr. Lékárnice toho nakecají :roll: Přítel mi šel takhle pro kys. listovou a lékárnice ho skoro seřvala, že to těhotný nesmí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
16.8.22 15:25

@Nick32 já bych se toho nebála…osobne obcas piju i rymovnikovy který by se neměl ale mě pomáhá na bolesti hlavy a ulevuje mi od ucpaného nosu…a vše vpohode..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
16.8.22 15:26

@Nikky121 To nemyslíš vážně :lol: Já se uklidňuju tím, že je přece obsažená i v těhu čaji.. a nikde jsem se nedočetla nic negativního. Ve čt jdu na screening, tak se zeptám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
16.8.22 15:26

@Nikky121 nene 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
16.8.22 15:28

@Vladusxx díky,taky jsem to do teď neřešila ;) vím, že se s bylinkama musí opatrně.. ale taky si myslím, že všeho s mírou.. jo a tahle lékárnice tvrdila přítelovi, že neexistuje nic, co by mi mohla dát na spaní. Přitom existují např. homeopatika pro těhotné.. jednu tu značku doporučují i PA.. možná byla moc zásadová :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
16.8.22 15:28

@Nick32 no jo chudák přišel domů zmatený, že teda neví ale že mi ji vzal :nevim: To samý mi říkali s paralenem a sprejem do nosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
16.8.22 15:31

Jo taky mi nechtěli prodat sprej do nosu..tak sem řekla že je pro manžela…hodně se mi to stává třeba v maxovi nebo v těch větších lékárnách…ale třeba u nás ve městě je lékárna tam je paní sama a ta opravdu ví co jo a co ne a dokáže poradit…jakožto zdravotník (i když ne přímo z gyndy) o lécích přehled nějaký mám a tak i vím co si můžu dovolit a co ne…oni ne všichni co prodávají v lékárně mají vystudovanou farmacii a tak radši řeknou že těhotný nic není než aby pak byl prusvih

Příspěvek upraven 16.08.22 v 15:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
16.8.22 15:31

@Nikky121 :lol: :lol: :lol: Tak jsem klidnější :) díky. Ono je to moje třetí těhotenství a žádný dítko ještě nemáme, takže občas vyšiluju. Ale jak vidím,.. děje se to normálně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
16.8.22 15:32

@Vladusxx jo klasická listovka od dr maxe, vtipný bylo že přímo na krabičce mají napsáno vhodné pro růst zárodečných částí v těhotenství :mrgreen: Jen přítel byl z toho v tu chvíli tak zmatený, že si to ani nepřečetl, jinak by jí asi něco pověděl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9787
16.8.22 15:32

Meduňka v normálním množství je považovaná za bezpečnou. Vadit by teoreticky mohly koncentráty. A nedoporučuje se při snížené funkci štítné žlázy.

Jinak k lékárnicím - mně naopak jedna kdysi tvrdila, když jsem se v těhotenství ptala na složení bylinkového čaje (asi na kašel, už si nepamatuju), že je to fuk, protože jsou to „jen“ bylinky a ty přeci nemůžou škodit :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
16.8.22 15:33

@Vladusxx sprej do nosu se může, co vím :roll: má přece jen lokální účinek. Podle mě se ty lékárnice bojí, aby na ně těhotná nedoletěla, kdyby se jim náhodou něco stalo a chtěly by to svést na nějakou bylinu nebo sprej do nosu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí