Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den chci se zeptat. Co se stane když nevyzvednu zasilku od Megaknihy?
@Hodoninblack tak dostaneš do zubů ![]()
Co je v obchodních podmínkách
a něco si objednat a nechtít to je docela píp ![]()
Bohužel tobě nic. Ale měla by být minimálně spoluúčast na placení dopravného nebo celé uhrazení.
Takových je, kteří podobnou srandu praktikují.
Si představ, že máš e-shop a takhle s tebou bude někdo vymetat.
@Hodoninblack Tak díky takovým případům jako jsi ty, jsme na našem eshopu dobírku zrušili a velmi dobře jsme udělali. Chápu, že se to může stát, že není možný si zásilku vyzvednout, ale v dnešní době je přeci možný dát někomu kód z sms, aby to vyzvedl. Na druhou stranu, když si to rozmyslím, tak je přeci informuju, aby to neodesílali a neptám se tady. Pak ať se nikdo nediví, že eshopy ustupují od dobírek. A ještě jedna novinka - brzy vyjde v platnost nová novela zákona, kdy při dokončování objednávky stvrzuješ objednávku s povinností platby - v praxi to bude znamenat, že se zavazuješ zaplatit a věřím tomu, že hodně eshopu pak bude náklady za zaslání marný objednávky tvrdě vymáhat.
Prosím o zachování anonymu nechci být spojená s prací. Milá zakladatelko přesně jak už psala uživatelka výš, tak kvůli takovým jsme také zrušili dobírku a bohužel to některé zákazníky odrazuje, ale přicházet o peníze za dopravu nechceme. Upozorňuji tě, že většina eshopů má v obchodních podmínkách úhradu nákladů a ty odesláním objednávky s nimi souhlasíš.
Tak buď to chci a zásilku vyzvednu, anebo nechci a nic neobjednávam
Slušnost je alespoň napsat email že jsem si to rozmyslela.
Jinak se asi nejspíš nestane nic…
@Hodoninblack píše:
Dobrý den chci se zeptat. Co se stane když nevyzvednu zasilku od Megaknihy?
Přečti si obchodní podmínky. Doufám, že po tobě budou vymáhat poštovné i s pokutou.
Kvůli takovým deme. ntům, jako jsi ty, spousta eshopů dobírky ruší. ![]()
Když jim napíšeš email, omluvíš se, vysvětlíš třeba důvody, tak nic. Ale buď aspoň od té slušnosti a informuj je. Jednou se mi to stalo s jiným eshopem, dané zboží už jsem nepotřebovala a normálně jsem se s nimi domluvila, objednávka se jim vrátila zpět dle naší domluvy.
Pokud jde jen o to, že na to teď nemáš, můžeš balík prodloužit - nebo i oni - na nějakou maximální lhůtu.
Ja udelala minuly tyden objednavku, zaplatila, ale vzapeti mi psala tchyne, ze uz ty stejne veci pro syna koupene ma. Ihned jsem napsala e-mail, objednavku zrusili a penize jsem mela jeste ten den na ucte. Neni nic lehciho.
A zrovna Megaknihy mají super zákaznický servis, když člověk potřebuje ještě před odesláním objednávkou nějak hýbat, upravovat, zrusit apod.
@Svistice píše:
A zrovna Megaknihy mají super zákaznický servis, když člověk potřebuje ještě před odesláním objednávkou nějak hýbat, upravovat, zrusit apod.
To můžu potvrdit, objednávám u nich už léta a docela pravidelně - teď mám zrovna u nich novou objednávku, kterou už jsem několikrát upravovala
- a v tomhle jsou fakt bezvadní. ![]()
Pokud nemáš na vyzvednutí, tak zkus nějak prodloužit dobu uložení(nevim kde to máš uložené a kolik by to stálo).A příště je lepší objednávat tak, aby v té době byla jistota, že na zaplacení budeš mít. Může se stát všelicos, ale je potřeba komunikovat.
@Narysa Take u nich furt neco objednavam. Jsou i velmi ochotni.
Zakladatelko, mohou to po tobe chtit uhradit.
![]()
@Svistice píše:
Já věčně chci do obj něco dalšího přidat. A nikdy není problém.
Takže ten servis je fakt super. Ale teď taky něco dost podražili. Jak zboží, tak dopravu.
A co mě neskutečně štve, tak že nemají vůbec dopravu zdarma. Běžně mám obj za 3000-3500 a ani takový benefit jako ta doprava zdarma tam není ![]()
Takže uvidíme jak se mi vyplatí brát od nich dál. A to jsem celkem dlouholetý zákazník.
Dobrý den, chci se zeptat, jestli náhodou někdo nevíte jak mam stornovat/zrusit objednávku na stránce Megaknihy. Omylem jsem zadala na dobírku, ale chtěla jsem něco jiného. Děkuji