Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, jak udržujete ručníky stále měkké a bílé? Všechny mi během půl roku hrozně ztvrdly, možná vodou v novém bytě? Taky nejspíš dělám vše špatně, peru na 60° Jelenem a s aviváží, žehlím. Díky za rady!
Tak zehlicka muze trochu zmekcit, ale jinak opravdu jen susicka. A neni to bez avivaze nakonec lepsi?
@Quertizop píše:
Zdravím, jak udržujete ručníky stále měkké a bílé? Všechny mi během půl roku hrozně ztvrdly, možná vodou v novém bytě? Taky nejspíš dělám vše špatně, peru na 60° Jelenem a s aviváží, žehlím. Díky za rady!
Susicka a nikdy vice bile rucniky. Mam na ceste novy, same sedive
Avivaz, susicka, sem tam agent a uschnout na slunicko a porad jsou krasne bile ![]()
@Lucie_Sx píše:
Vadi to necemu…? Pri prvnim utreni to zmekne.
Můj muž vždycky říkal (když jsem dala čisté ručníky), že přemýšlel, jestli raději nepočká, než oschne. Pak že ručník zlomil a odřel se ![]()
Pořídili jsme si sušičku ![]()
Díky, sušička dává smysl, no bohužel ji nemáme
Zkusím ještě bez aviváže, nechám uschnout venku na slunci. Možná vyzkouším ještě nějaký změkčovač vody, máme ji tu hrozně tvrdou. Díky!
Místo aviváže ocet ( krásné měkoučké po aviváži je jenom reklama) a hlavně froťáky se nežehlí ( jestli to nejsou froťáky, tak fakt prosím napiš kde jsi je sehnala). Sušička nejlíp, to je jasné, ale pěkně vyfoukané na větříku a na sluníčku taky fajn.
Kvůli sušičce nepioužívám aviváž a ručníky jsou jen o málo měkčí, než by byly ze šňůry. Jsou to rašple. Možná hraje roli i tvrdost vody?
@alun-ka ocet nám nefunguje, nebo nestačí, nevím…možná kdybych do pračky zavedla ocet místo vody ![]()
@Quertizop kvalitní bavlna nebo ideálně bambus. Pak nepotřebuješ ani susicku. A prací sodu na změkčení vody.