Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, už jsem tu psala, že se potýkáme pár měsíců (vlastně už rok) s neustávajícím kašlem, rýmou, špatným slyšením apod, odstranění nosní mandle, poslední 4 měsíce byla holka ve školce celkem 7dní. Včera ráno jsem byla s holkou u dr. (opět), poslechl ji, kouknul do krku, napsal Spiropent 2× denně a dithiaden na noc (prej aby se vyspala
). Spiropent jsem ji dala po návratu od dr., dithiaden jsem byla rozhodnutá nedat. No a večer se u holky objevil štěkavý kašel, nemohla se nadechnout, promodrávala kolem rtů. Záchranka nás odvezla na dětský, laryngitida, nechali si nás tam. Přes noc horečky a záchvaty kašle s lapáním po dechu, ráno další vyšetření potvrdila tu laryngitidu, ale navíc i nález naplicích a to dost rozsáhlý
Holka leží na Jipce, napojená na kyslík, naštěstí jen s maskou na obličeji, ale dr. naznačila, že může být hůř a může dojít i na intubaci, infuze v obou rukách, museli ji dát sedativa, rvala si infuze z rukou… Když se mě doktorka ptala, jak dlouho už Anežka kašle, co brala za léky atd. tak se divila, že nás dr. neposlal na alergologii, imuno atd a že pořád léčil stylem „jeden sirup nezabral, zkusíme jinej“. Mám z toho všeho nervy v pr…, sedím tady u Anežčiny postýlky a přemýšlím, kde se stala chyba, jestli dětský dr. mohl udělat víc, někam nás poslat. Několikrát sem se ho ptala, jeslti by nebylo dobrý udělat nějaký testy nebo něco, ale prý ne, že je normální, že děti smrkají a kašlou pořád
Nejradši bych se neviděla, měla sem holku vzít k jinýmu doktorovi, nebo prostě něco ![]()
tak přeju brzké vyzdravení
a doktora určitě změň. Není nic horšího než takovýto laxní přístup u pediatra
Dokonce bych zvažovala i stížnost ![]()
Nemá cenu plakat nad rozlitým mlékem. Co se stalo stalo se a teď už to nezměníš. Můžeš ale zabránit tomu aby se to opakovalo. Můžeš podat na doktora stížnost, protože jeho přístup je opravdu zanedbání. Pokud jí poslouchal tak musel slyšet že je něco na plicích a je pravda, že děti furt kašlou ale rozhodně né několik měsíců v kuse. Tím furt se myslí třeba pětkrát šestkrát za rok ale rozhodně né nonstop několik měsíců. Kdyby byl pečlivější a podchytil to včas, tak to vůbec nemuselo dojít tak daleko. Takže určitě změň doktora.
Je mi líto, jak jste skončily, ale hlavně si to nevyčítej.
Sice je to asi těžký, ale momentálně bude malá potřebovat v mamince oporu a klid a ne cítit, že ty „vnitřně cítíš“, že jsi mohla víc.
Určitě bude všechno v pořádku, léky brzy zaberou a budete doma.
![]()
Drž se a malá taky ![]()
je mi líto co vás potkalo, asi je tu s největší pravděpodobností pochybení lékaře… teď už to nezměníníš, drž se ať to zvládnete, ted je malá v péči lékařů a jistě ji brzy pomůžou.. pro jistotu bych změnila do budoucna lékaře.. nevyčítej si to.. prostě se tohle stalo, příště si asi budeš trvat více na svém. přeju brzké uzdravení
Rozhodně změnit doktora! Je to totální medicínský negramot. Tak mysli na nejlepší, a´T je v pořádku. A prosím napiš hodnocení na http://www.znamylekar.cz/ , aby se ho vyvarovali i ostatní. ![]()
Příspěvek upraven 08.02.12 v 20:58
No ona Larygitida je rychlá nemoc, stav se mění klidně během půl hoďky.Takže u dr nemuselo být nic vidět, nevím jak se jinak lékař chová, tak nemůžu posoudit, to musíš vědět ty jestli změnit nebo ne.Teď jsi vyděšená a naštvaná ![]()
Takhle blbě sis jí mohla léčit i sama jako laik. To je hrozný chudinka malinká.Držim palce at se jí brzo uleví. Ten doktor by zasloužil
![]()
Hodaka píše:
No ona Larygitida je rychlá nemoc, stav se mění klidně během půl hoďky.Takže u dr nemuselo být nic vidět, nevím jak se jinak lékař chová, tak nemůžu posoudit, to musíš vědět ty jestli změnit nebo ne.Teď jsi vyděšená a naštvaná
Jj laryngitida je rychlá, tu poznat nemusel, ael jde o ty plíce, kašel atd.
Ta laryngitida nejspíš pomhla k tomu, že se konečně začne holka léčit jak má, jen se to tak blbě zkombinovalo, že ji šlo o život.
Tak to mi je líto…
hlavně at je malá v pořádku.
Určo vás měla někam poslat…Mates teda na laryngitidy trpí fest…pohotovosti,inhalace–to známe,mimo to průdušky,bronchytidy a dokola a dokola…
Byli jsme na rentegenu plic 3krát a už jsme vedení na alergologii a máme léky na 3 měsíce a uvidíme-..----píšu to proto,že si myslím,že už vás měl někam poslat,min,na tu alergologii…
A teda je pravda,že lar.je opravdu z minuty na minutu,to se nedá předvídat.
Drž se a at jste brzy doma.
To je strašné, takové věci by se něměli dít. A už vůbec ne dětem. ![]()
Rozhodně si ale nic nevyčítej, ty nejsi odborník, odborníkovi jsi věřila a dokonce ho i naváděla na správnou cestu. Doktora určitě změň - tvojí důvěru už stejně ztratil.
Dcerušce přeji brzké zlepšení a tobě hodně síly! ![]()
Hodaka píše:
No ona Larygitida je rychlá nemoc, stav se mění klidně během půl hoďky.Takže u dr nemuselo být nic vidět, nevím jak se jinak lékař chová, tak nemůžu posoudit, to musíš vědět ty jestli změnit nebo ne.Teď jsi vyděšená a naštvaná
Nástup laryngitidy ještě beru, ale rozsáhlý nález na plicích! Mimoto bojovaly s kašlem a nemocemi 4 měsíce, to je opravdu přespříliš.
Murka píše:Hodaka píše:Jj laryngitida je rychlá, tu poznat nemusel, ael jde o ty plíce, kašel atd.
No ona Larygitida je rychlá nemoc, stav se mění klidně během půl hoďky.Takže u dr nemuselo být nic vidět, nevím jak se jinak lékař chová, tak nemůžu posoudit, to musíš vědět ty jestli změnit nebo ne.Teď jsi vyděšená a naštvanáTa laryngitida nejspíš pomhla k tomu, že se konečně začne holka léčit jak má, jen se to tak blbě zkombinovalo, že ji šlo o život.
znám to už u třech dětí
v nemocnici to zvládnou neboj ![]()
Holky díky všem za podporu, moc se mi hodí. Nervy na dranc, nejím nespím, však to znáte, když děti marodí ![]()
Murka píše:
Holky díky všem za podporu, moc se mi hodí. Nervy na dranc, nejím nespím, však to znáte, když děti marodí
To zvládneš, budu vám držet palce ![]()