Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla jsem se podělit se svou zkušeností, mám první mimi, když bylo malinké asi měsíc poradila mi její pediatrička odstranit žlutou dermatitidu z vlásků násilně, tedy sloupat. Postupně u kojení jsem sloupala všechny náznaky žluté mastné kůže z hlavičky a vlásků mojí dcery. Část byla bohužel i na čele, a v těchto místech zůstala nepatrná narůžovělá mapka, jelikož kůže je u miminek velmi tenká a jemná, a tímto seškrábáním jsem jí asi spíš ublížila, než pomohla. Proto raději nechte, než se sama ztratí. Nevím, jestli to časem vymizí, ale teď má malá 3 měsíce, a i když to není skoro patrné, já vím, že to na tom čelíčku má, a strašně mě to mrzí, že jsem to nenechala být. Když se malá zamračí (svraští čelo) tak se jí přesně vyrýsuje místo, kde byla ta lupénka. Bojím se, že jí tam ta růžová kůžička už tak zůstane, a že to půjde vidět už pořád. Kéž bych tu naši dr. neposlechla
![]()
Příspěvek upraven 06.02.12 v 13:57
Ano.. ale já to sloupala nehtem. Opatrně, ale přece. Kdybych to vyčesala, asi by to nezůstalo tak vidět.
Sammanthe píše:
Ano.. ale já to sloupala nehtem. Opatrně, ale přece. Kdybych to vyčesala, asi by to nezůstalo tak vidět.
Já to taky sloupavala nehtem
a kluk tam nic nemá
.
Katko, malá taky ve vláskách nic nemá, ale tam kde jsem to sloupala na čelíčku, tam to zůstalo hned po sloupání hodně červené, a doteď je ta kůžička růžovější než zbytek čelíčka. Tak si myslím, že jsem to hodně podráždila, tu kůžičku
ale aspoň vím, že nejsem sama, kdo se v tom kopal, díky ![]()
Příspěvek upraven 06.02.12 v 14:01
Sammanthe píše:
Malá taky ve vláskách nic nemá, ale tam kde jsem to sloupala na čelíčku, tam to zůstalo hned po sloupání hodně červené, a doteď je ta kůžička růžovější než zbytek čelíčka. Tak si myslím, že jsem to hodně podráždila, tu kůžičku
Já to loupala i v obočí a na čele.Určitě se ji to spraví.Něčím to mázni,třeba Libobasi.
Asi by mě nenapadlo to sloupávat na sucho.O Má se to mastným krémem nebo olejíčkem popatlat a pak sloupnout, nehtem, nebo ve vláskách vyčesat. Ten olejíček to rozpustí. Ale myslím že si nic děsnýho neudělala a že to malé brzo zmizí. ![]()
Jsem to asi taky měla nechat být, ale bylo to takové hnusné žluté ![]()
Katko, já taky i v obočí
a tys to loupala na sucho, nebo jsi to mazala a pak ![]()
Katka86 píše:Sammanthe píše:Já to loupala i v obočí a na čele.Určitě se ji to spraví.Něčím to mázni,třeba Libobasi.
Malá taky ve vláskách nic nemá, ale tam kde jsem to sloupala na čelíčku, tam to zůstalo hned po sloupání hodně červené, a doteď je ta kůžička růžovější než zbytek čelíčka. Tak si myslím, že jsem to hodně podráždila, tu kůžičku
To neznám, Libobasi… pohledám na netu, děkuji ![]()
Já teda matlám olejíčkem a vyčesávám už 15 měsíců. Občas neodolám a sloupnu nechtem. Malý byl od narození hodně vlasatý a moc to nepomáhá. Naštěstí jsem věděla, že můžou zůstat jizvičky… Ta dr musela být teda pěkné pako, asi bych ji poděkovala! ![]()
Sammanthe píše:
Katko, já taky i v obočía tys to loupala na sucho, nebo jsi to mazala a pak
Tak v 90 % jsem to prvně namazala,ale sem tam jsem to sloupla bez namazání.
Nám dr doporučovala nmazat excipialem a pak umýt žínkou, no ono bohatě stačí mastný krém a není třeba excipial, ale říkala, že rozhodně nenechávat ve vlasech, že se tím ničí vlasové kořínky, ke kterým nejde tolik vzduchu či co. Takže teda v zájmu syna, aby netrpěl na plešatost, tak postupně odmývám změkčené něčím mastným.
Nehtem bych určitě nesloupávala - já si takto škrábala seboreu, kterou jsem měla po prvním skončení kojení a dostalo se mi do toho něco, asi kvasinka, svědilo to šíleně, seborea se strašně zhoršila, nakonec jsem skončila na ježka, abych se tam dostala různými mazáními ![]()
tomikadze píše:
Já teda matlám olejíčkem a vyčesávám už 15 měsíců. Občas neodolám a sloupnu nechtem. Malý byl od narození hodně vlasatý a moc to nepomáhá. Naštěstí jsem věděla, že můžou zůstat jizvičky… Ta dr musela být teda pěkné pako, asi bych ji poděkovala!
Tak teď se fakt bojím
ona tam nemá jizvičku, ale když ji přejedu prstem po čele, je v tom místečku jakoby tenčí kůžička, je tam taková prohlubinka. No já jsem pako, měla jsem si počíst na netu, než jsem jí do toho začla hňapat ![]()