Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malý dostal v sobotu z úplného zdraví, měl jen trochu rýmu hrozně vysoké horečky, střídali jsme po 3 hodinách panadol s nurofenem ( to se nám stalo opravdu poprvé), v noci to vypadalo fakt blbě, to jsem volala i na pohotovost. Pak to pomalu klesalo. V neděli měl dopoledne kolem 38C tak to jsem mu už nic nedávala u do večera byl bez teplot. Dnes jsem byla u dr. poslechově dobrý, v krku nic nemá. Chtěla jsem donést i moč, ale nějak se nám dnes ráno nezadařilo do nočníku jak na potvoru:-). Nechala jsem mu tedy aspoň odebrat krev, jdeme zítra. Výsledky budou ve středu. Ještě něco?
Diagnóza Dr. je, že je to pravděpodobně jednodenní viróza a že je tedy celkem bledý - což po teplotách být může.
Prečetla jsem toho dost o jednodenních horečkách, o syndromu PFAPA a nevím co ještě. Jestli máte některá takovou zkušenost u dětí napište mi prosím co to nakonec u vás bylo a jaké vyšetření jste podstoupili. Díky.
Jen krev na CRP, jinak nic, nevidím důvod běhat po vyšetřeních, pokud to byla jednorázová záležitost.
A pak tedy mám zkušenost, že ani v případě opakovaných se nemusíš dobrat k výsledku, já je měla víc jak 3 měsíce (vždy pád dní obrovská horečka, pak pár dní nic a znovu…) a nepřišlo se na nic.
Mišela1 píše:
Malý dostal v sobotu z úplného zdraví, měl jen trochu rýmu hrozně vysoké horečky, střídali jsme po 3 hodinách panadol s nurofenem ( to se nám stalo opravdu poprvé), v noci to vypadalo fakt blbě, to jsem volala i na pohotovost. Pak to pomalu klesalo. V neděli měl dopoledne kolem 38C tak to jsem mu už nic nedávala u do večera byl bez teplot. Dnes jsem byla u dr. poslechově dobrý, v krku nic nemá. Chtěla jsem donést i moč, ale nějak se nám dnes ráno nezadařilo do nočníku jak na potvoru:-). Nechala jsem mu tedy aspoň odebrat krev, jdeme zítra. Výsledky budou ve středu. Ještě něco?
Diagnóza Dr. je, že je to pravděpodobně jednodenní viróza a že je tedy celkem bledý - což po teplotách být může.
Prečetla jsem toho dost o jednodenních horečkách, o syndromu PFAPA a nevím co ještě. Jestli máte některá takovou zkušenost u dětí napište mi prosím co to nakonec u vás bylo a jaké vyšetření jste podstoupili. Díky.
CRP ![]()
Díky holky, no mám žádanku na KO + diferenciál, předpokládám, že CRP v tom je taky:-). Ono se mnou cloumají těhotenské hormony, tak to prožívám víc než jindy
.
Máš dítko ani ne dvouleté - takováhle věc se Ti přihodí ještě stokrát, to je u dětí naprosto normální.
Pokud na něm doktorka nic nenašla a on je teď už v pořádku, tak to trošku zbytečně řešíš, prostě chytil normální virózku…
Já jsem s tímto nikdy zkušenost neměla, aby mělo dítě jeden den takhle vysokou teplotu a pak nic-ale teď se nám to přihodilo též v průběhu 5ti týdnů-2krát…a malá neměla nic ani rýmu-Mudr mi řekl, že to nemám řešit-pouze když je teplota víc dní.........
Ale zajímalo by mě, píšeš, že toho hodně přečetla o jednodenních horečkách a píšeš o syndromu PFAP-víš něco bližšího o tomto syndromu?Docela by mě to zajímalo ![]()
Jednodenních horeček jsem se u starších holek dočkala několik.
U nejmladší nebyly problém teploty kolem 40 ti až 3 dny a to se jednalo jen o virozu.
Je dobré použít krom Panadolu a Nurofenu i koupele. A nestresovat. Takových štrapácí si ještě užiješ …
![]()