Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To nevypadá na neštovice, měli jsme je před měsícem. Neštovice jsou to spíš takové puchýřky a to co máte to je spíš nějaká vyrážka je teda hodně osypanej. Fakt nevím co by to mohlo být
Neštovice vypadají jinak. Jsou to vyloženě puchýřky a objevíš nejdřív třeba jeden, dva, pak přibývají. Tohle vypadá spíš na šestou nemoc ale ta fotka je fakt neostrá, ale jestli je vyrážka taková drobná a hodně a hlavně začala na hrudníčku, tak bych řekla, že šestá. Zavolej dr, jestli je to ono, tak vás asi zítra nebude chtít do poradny mezi zdravé.
To bude spíš ta šestka… ![]()
Vyrážka obvykle nesvědí a měla by do pár dní zmizet.
Na neštovice je to moc slitý…řekla bych 6.nemoc po horečkách. Malé to začalo stejně, na hrudníku, na nožkách, pak záda a za pár dnů bylo po všem…
Neštovice to nebudou, to je jak píše tenea puchýřek jakoby plný vody. Buď je to 6tá nemoc nebo vyrážka po nějakém sirupu??
neštovice vypadaj opravdu jinak, taky bych typovala 6.nemoc, můj starší se takhle ale osypal asi 3× po horečce, prostě jen vyrážka bez důvodu
Vsadím boty na šestou nemoc… Neštovice jsou „puchýřky“.
Za den nebo dva to bude pryč… ani bych nechodila k dr. (pokud nebude ještě něco), jen při nějaké příležitosti jí to řekni.
taky bych tipla 6 nemoc vypadá to takto tet jsem to hledala http://cs.wikipedia.org/wiki/Šestá_nemoc
Aha, já myslela, že musí být vyšší teploty. Ono ho to jako nesvědí, ale když jsem ho šla vykoupat, tak si to jakoby škrábal, ale jen když byl svlečený, oblečený už ne.
Ještě jsem něco četla o těch červneých tvářích, to je taky k šesté nemoci? On totiž spí na bříšku, tkaže po probuzení má pořád tváře červené a teď mu to jakoby zůstalo, takže je má taky dost červený. Já myslela, že to má z horka ![]()
Pipet píše:
Vsadím boty na šestou nemoc… Neštovice jsou „puchýřky“.
Za den nebo dva to bude pryč… ani bych nechodila k dr. (pokud nebude ještě něco), jen při nějaké příležitosti jí to řekni.
Zítra máme jít na kontrolu v 10, tak jí musím zavolat, asi to potvrdí, tak to zrušíme.
janca21peta25 píše:
taky bych tipla 6 nemoc vypadá to takto tet jsem to hledala http://cs.wikipedia.org/wiki/Šestá_nemoc
Moc děkuju, to teda vypadá hrozně, jestli nás tohle čeká …
Dobrý večer, můžete mi prosím poradit, co by to mohlo být?
.

Syn 10 měsíců měl dva dny horečku 38, teď už jí dva dny neměl a udělala se mu takováhle vyrážka, nejdřív na hrudníku, teď už to má přes celý bříško. Můžou to být neštovice? Jsem si 100% jistá, že nepřišel s nikým do kontaktu, kdo by je měl, tak nevím, kde by k nim přišel
Zítra jdeme na kontrolu v 10m, ale nějak jsem z toho nervózní, tak to zkouším tady, jestli poradíte. Moc děkuju
Lepší fotku nemám