Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky,prosim o radu,mam 15ti mesicniho syna aceka nas koloskopie,mam z roo sileny strach aby nebyli nejake rizika-kamaradka rikala treba poraneni strev,ma nekdo zkusenost?
Grejs píše:
Delala jsem zdravotni sestru na detske gastroenterologii a chodili k nam ruzne vekove skupiny deti,denne jsme meli 2-5 vykonu a nikdy se nikomu nic nestalo:)
děkuji za info,a nevis zda je o pod celkovou narkozou?
vaham zda to podstoupit,ale zase si rikam ze bude vedet co to je,trapa nas obcasne hleny ve stolici,nyni zkousime ABKM,ale heln se stejne ukazal ![]()
Já vyšetření podstoupila v dospělosti a nedokážu si představit, že by to dítěti dělali jinak než v narkoze.
Mě jen nějak utlumili a ta bolest byla i tak nechutná.
ave píše:
Já vyšetření podstoupila v dospělosti a nedokážu si představit, že by to dítěti dělali jinak než v narkoze.
Mě jen nějak utlumili a ta bolest byla i tak nechutná.
Můj tatínek podstoupil dvakrát. Poprvé neměl jediný oblbovák, nic, všechno proběhlo naprosto bezbolestně, doktor byl velmi šetrný, fakt se snažil a cítil jen občas trochu tlaky.
Druhá zkušenost - na jiném pracovistši- byla otřesná. Bez jakékoliv konzultace mu vpíchli oblbovačku, sestra na něj skočila a zalehla, vyšetření bylo šíleně bolestivé.
Nechápu, jak to někde můžou dělat takto a že to jinde jde bez léků a přitom bezbolestně, bez zalehávání, z toho prvního měl táta fakt zážitek
Všude vyprávěl, jak viděl vnitřek svého střeva, teď z toho je úplně vedle, v podstatě se až stydí a nechce ani podávat stížnost, že už tam nikdy nepůjde, tak k čemu by to bylo…
Když už to musí být,tak já bych to určitě dítěti dělala jedině pod narkozou
jinak v žádným případě!!!!!! Je to bolestivý vyšetření pro dospělýho, který spolupracuje, natož pro malé dítě!!!!!!!
Děkuji,já myslela že jde jen o tlak…nastupujeme v pondeli,pry tam budeme tyden
,coz teda nechapu…
![]()
Zdravim,chci se zeptat jak jste dopadli s rtg strev? Nás to právě čeká.....prosím napište jaké to bylo a co se vyřešilo. Diky moc.