Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tomikadze píše:
Já teda matlám olejíčkem a vyčesávám už 15 měsíců. Občas neodolám a sloupnu nechtem. Malý byl od narození hodně vlasatý a moc to nepomáhá. Naštěstí jsem věděla, že můžou zůstat jizvičky… Ta dr musela být teda pěkné pako, asi bych ji poděkovala!
Tak teď se fakt bojím
ona tam nemá jizvičku, ale když ji přejedu prstem po čele, je v tom místečku jakoby tenčí kůžička, je tam taková prohlubinka. No já jsem pako, měla jsem si počíst na netu, než jsem jí do toho začla hňapat ![]()
Gladys - už je pozdě, malá už je čistá, nemá nic…ale sloupala jsem jí teda nasucho všechno. Ale hodně opatrně. A nemá nikde nic, jen uprostřed čela nahoře těsně pod vlásky takové jedno místečko. Ale nejde to vidět, pokud to někdo neví a nezaměří se na to. Ale já to vím, a mě to strašně štve.
Tak já malému sloupala v obočí (to jsem tenkrát nedušila, co to je), pár měsíců (3-4?) to měl červený, pak to zmizlo.
Jinak ve vlasech měl seboreu až do nedávna, vždy jsem namazala, vyčesala, do pár týdnu se to vrátilo … A jediné co snad nenávratně zabralo je Linola šampon - ani jsem nemusela vyčesávat …
Aha, tak třeba se jí to taky ztratí. Má to sloupané na čelíčku asi 2 měsíce a něco…a má to tam taky růžové. V obočí to bylo taky růžové po tom co jsem oloupala, a už není. ![]()
Já to měla taky, jako malá. Mamka dávala olejíček a potom vyčesala. Jenže já se toho nezbavila ani ve vyšším věku. V jedný nemocnici mi to sestra násilně vytrhla a já na tom místě teď nemám vlasy, nerostou tam. Jinak jak jsem říkala, olejíček a kartáčkem pomalu sloupávat. ![]()
Btw: Bolí to jako čert.
( I když to mamka dělala velice opatrně, tak to fakt bolelo. Teď už nic na hlavně nemám.
Moje malá byla taky hodně vlasatá a osvědčila se mi právě ten lipoxal a vyčesávat i trošku jakoby oloupat všiváčkem hřebínkem. On ten lipoxal jde krásně z těch vlasů dolů, jak je takovej jakoby mlíkovej, není tak hustej jako třeba nivea mastnej krém nebo tak. Zuzanka to měla jako úplně maličká plnou hlavu, fakt dost. Jednou jsem jí to mazal olejíčkem, pak to dostat z těch vlasů byl teda mord. Pak se to vrátlo po pár dnech a od té doby co jsme použila lipoxal tak dobrý.
My jsme dostali dehtový šampon, ale malá je opravdu vlasáč, takže jí olejuju jen ty okraje a po umytí vlásků zkouším trochu oloupnout. Vyčesávání nehrozí, fakt má 10cm dlouhý vlásky. Ve vlasech se to moc nelepší, myjeme jednou za 6 dní a občas se suchý kousek objeví sám. Má to na celém vršku hlavičky. A na čele to taky měla na začátku, to jsem olejovala a oloupala a dobrý, žádné stopy hrůzy.
Já si holky dnes všimla na fotce ze dne narození malé, (koukněte) že už tam tu růžovou mapku na čele nahoře měla, a pak se jí přesně v tom místě objevila dermatitida, a já ji pak sloupala. Tak to asi nebude tím ![]()
masinka9 píše:
My jsme dostali dehtový šampon, ale malá je opravdu vlasáč, takže jí olejuju jen ty okraje a po umytí vlásků zkouším trochu oloupnout. Vyčesávání nehrozí, fakt má 10cm dlouhý vlásky. Ve vlasech se to moc nelepší, myjeme jednou za 6 dní a občas se suchý kousek objeví sám. Má to na celém vršku hlavičky. A na čele to taky měla na začátku, to jsem olejovala a oloupala a dobrý, žádné stopy hrůzy.
Naše malá byla to samí, dlouhý vlasy a ještě k tomu vlnitý. Normálně jsme jí ten excipial naptala do vlásků a pak vyčesávala u kojení aby se nemrskala.
Šlo to krásně.