Melasa miminku

947
7.5.16 13:27

Melasa miminku

Ahoj, chci se zeptat, jestli jste dávala některá miminku melasu? Dcera (4 měsíce) má málo železa, přes 2 měsíce brala kapky Actiferrin, ale měla z nich hodně velké bolení bříška a skoro mi nejedla. Po kontrole z krve má teď železo na dolní hranici, tak se jí to zlepšilo, ale kapky máme dávat dále. Chtěla bych raději vyzkoušet něco přírodního, ať se netrápí. Melasa obsahuje spoustu železa, na netu jsem našla, že se může dávat kojencům čtvrt lžičky denně. Máte s tím některá zkušenost? Jak ho miminku nejlépe dát? Namočila jsem jí do ní dudlík, ale asi by to bylo lepší dát třeba do čaje? :nevim: Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
7.5.16 14:07

Melasu bych miminku rozhodně nedávala, může, a často bývá, být mikrobiologicky kontaminovaná. 8o Dej mu normálně ty kapky, to je ověřená a hlídaná „potravina“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
7.5.16 14:15

@Bábrdl nerada bych jí tím nějak uškodila :? Píše se, že ji kojenci můžou, tak mě nenapadlo, že to může být nějak škodlivé :( Po těch kapkách má šílené bolesti, u jídla strašně pláče a nenají se, přestala i tak pěkně přibírat, jako dříve… Na pár dnů jsem ty kapky nedávala a byla v pohodě. Sobě dodávám železo, jak to jen jde, ať ho má v mlíku dostatek, ale to je málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.5.16 14:21

@Danďuška Tak to řeš s doktorem. Melasa je koktejl bakterií (někdy). http://www.cukr-listy.cz/…/176-178.PDF

Až bude větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
7.5.16 14:33

@Bábrdl doktor už navrhl, ať jí kapky dávám místo 3× denně aspoň 1× denně, jestli to bude lepší. Jak vidím, že se po těch kapkách kroutí bolestí, tak je to už vyčerpávající. Melasu jí teda dávat raději nebudu, ať neriskuju ještě nějaké jiné problémy :( Díky za odkaz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí