Méně mléka v jednom prsu

28
2.3.20 13:50

Méně mléka v jednom prsu

Dobrý den maminky. Mám v jednom prsů méně mléka, přesně v pravém. Syn 3 týdny, první týden nepřibiral, rozkojili jsme se a teď je to dobrý. Třeba měl by cca sníst 70 ml mléka a z pravého vytáhne jen 50 až 60 ml (vážila jsem před a po kojení) a už je to prázdný. Tak jsem ho dávala dokojit z levého jenže tam teče hodně a syn prostě nepřestane z toho cucat dokud teče takže vypije mnohem víc než by potřeboval, třeba i 120 ml. Jako nevadí mě to ale začal z kvůli tomu přibirat 80 až 100 g denně což mě přijde až moc. Nevím co mám dělat, za chvíli bude potřebovat víc než těch cca 70 ml tak mě to právě prso nedá. Navíc mám tam větší bradavku a občas se mě mléko ani nespustí… Asi to není problém, jen mě trápí to velké přibiraní aby mu to neuškodilo. První syn také kojeny a přibiral cca 1 kg za měsíc což podle doktorky je moc, nechci aby to zas tak dopadlo. Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12121
2.3.20 14:05

Hlavně koj z obou prsou a ne jen z toho kde to jde lépe. Kamarádka pak kojila jen z jednoho a musela na plastiku, měla rozdíl snad dvě čísla. A střídat prsa nemůžeš? Já střídala i během jednoho kojení. JInak já doma nevážila a byla jsem ušetřena stresu, z kterého prsu mi teče kolik mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
2.3.20 14:11

Přestala bych hlavně vážit a nech ho ať si vezme kolik chce. Kilo měsíčně je úplně normální, snad bys ho nechtěla omezovat :roll: Taky kojim v podstatě jen z jednoho a druhé málokdy a máme už 4 měsíce a vše ok. Dávej první to horší, pak to lepší a střídej. Ať si urdržíš laktaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
2.3.20 14:35

To je normální. Když se bude kojit z pravého a nebude mu to stačit, tak ho dej ještě na chvilku k levému, ať se dojí. Já mám rozdíl ještě větší, jediné co je důležité je prospívající dítě. Takže kašli na vážení a věř svému instinktu. Jo a dítě není pořád stejně. Někdy jí víc, někdy míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
2.3.20 14:55

Holky, máte samozřejmě pravdu, já vím. Jen se bojím aby nepřibiral moc, naše doktorka to dost řeší. Navíc je takový hubený, jen to bříško má velké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
2.3.20 15:00
@moncazak píše:
Holky, máte samozřejmě pravdu, já vím. Jen se bojím aby nepřibiral moc, naše doktorka to dost řeší. Navíc je takový hubený, jen to bříško má velké…

Jsou mu 3 týdny 8o malej mi taky probírá kilo měsíčně a nikdy s tím nikdo neměl problém, ani u dcery. Co chce mít hubený novorozence? To bych klidně vyměnila doktorku. Vždyť je žádoucí aby přibýval!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
2.3.20 15:03

Když hezky přibývá, za to buď ráda, horší by byl opak. A hlavně bych nevážila a nestresovala se kolik, kdy a z kterého prsu to bylo. Oba syny jsem kojila víc než 2 roky z jednoho prsu. Jedno bylo slabší,
málo a slabě z něj teklo a dítě to hned zjistí a oblíbí si to silnější, lepší prso. Velikostní rozdíl byl jenom za plného kojení, po příkrmech se mi velikost srovnala. Samozřejmě zkoušet nejdříve kojit ze slabšího prsu a dokojit z druhého, ať se v něm laktace udrží co nejdéle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová