Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, myslíte, že může nějak uškodit 1-2 denní detox, že bych jedla třeba jen zeleninu, pila kojící čaje? Stravuju se zle, chci to změnit a cítím že bych to na začátek potřebovala.. nekojim malé miminko, synovi je 16 měsíců, kojim jen večer a v noci, o živiny se nebojím, jí normálně všechno, u dětí na zdravou a vyváženou stravu opravdu dbám, kojení je spíš na uspávání. Nemůžu kvůli tomu o mlíko přijít? Chtěla bych kojit do 2 let. Děkuji ![]()
Krátký detox by neměl uškodit. Uškodit by spíše mohlo velmi rychle hubnutí, pak se ti do mléka můžou vyplavován právě ty toxiny od kterých se snažíš očistit
@Mia25 děkuji, nejde mi o rychlé hubnutí, chci hlavně začít jíst pravidelně, teď nesnídám, trochu obědvám a hooodne večeřím, když děti usnou
![]()
@Beruska248 tak to by neměl být problém. O mléko nepřijdeš neboj
já takhle byla téměř měsíc na mase, zelenině a ovoci. A v pohodě jsem kojila
O mlíko za 2 dny nepřijdeš a to, co píšeš, mi ani nepřijde vyloženě jako detox. Já jsem teď měla nemocné děti, samotné mi bylo mizerně a do toho prasklo potrubí, tak jsme byli bez vody a jaksi jsem si nezvládala vařit, tak jsem 3 dny skoro nic nejedla (jen oříšky, papriku a ovesnou kaši).
Mlíka mám furt dost
Myslím, že zelenina a kojící čaje uškodí malému mnohem míň než hranolky a cola, což je bohužel docela běžná strava i u kojících maminek, co znám
![]()
Já moc nechápu ten smysl. Nebylo by lepší jist teda začít pravidelne a vyvážené než se z bordelu nejezdim vrhnout na nesmyslný detox? Nebo či se jako stane po detoxu? Naskočí ti samo pravidelne stravování?
@Linduš91 to naštěstí nejím 😂 jim jako celkem zdravě až na sladkosti a nepravidelnost
jinak smažený atd to vůbec, piju jen vodu.
@skorotehotna „uklidnim se“ mám to tak vždy, když na chvíli přestanu jíst jak jim, dám si fakt třeba jen tu zeleninu, tak pak prostě nemám takový chutě když najedu na zdravou stravu.