Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, mám dvanácti denní holčičku, která nám stále nepřibírá porodní váha 3170, propouštěcí 2890, u lékaře v pondělí 2840 dnes 2800, kojime po 3 hodinách někdy i dříve malá je víceméně pořád u prsa, mléko mi teče proudem ale malá je dost spavá a u prsu usíná, přebalování, světlo, prendavani z prsa na prso nepomáhá po chvilce nesaje, pan doktor nám doporučil příkrm prý aby se malá konečně najedla co myslíte?
Nema zloutenku? Jiny duvod proc nesaje? Narozena v terminu? Prisava se dobre? Hledala bych urychlene laktacni a zkusila prikrmit nejdriv odstrikanym, ale kdyz ztraci na vaze, tak je potreba fakt jednat rychle. A kojit casto.
Krmit co 2 hodiny, střídat prsa a když přikrmovat tak odsaj a ne UM
Krmit častěji než po 3 hodinách, kojit můžeš prakticky non stop. Vyhledej laktační poradkyni jestli máte správnou techniku kojení. Při kojení ji lochtej pod bradou, to je nutí sát, ale řeš to urychleně tohle není sranda.
Vážit vždy před a po kojení a zapisovat. Kojit častěji, držím palce ![]()
@pikola souhlas. Když to teče proudem, tak odsát a dát po kojení přes prst stříkačkou. Nebo jak se dcera přísaje, tak mačkat prso, aby jí to lépe teklo. Držím palce, vím co je to za stres ![]()
@DeeVal píše:
Dobrý den, mám dvanácti denní holčičku, která nám stále nepřibírá porodní váha 3170, propouštěcí 2890, u lékaře v pondělí 2840 dnes 2800, kojime po 3 hodinách někdy i dříve malá je víceméně pořád u prsa, mléko mi teče proudem ale malá je dost spavá a u prsu usíná, přebalování, světlo, prendavani z prsa na prso nepomáhá po chvilce nesaje, pan doktor nám doporučil příkrm prý aby se malá konečně najedla co myslíte?
@DeeVal píše:
Děkuju za rady
Já z kojením nemám zkušenosti, nemám biologicky vlastní děti, tak to ber jen jako zkušenost mé mámy. Moje máma říkala, že zažila několik medicínských obratů v radách o kojení. Bylo nás totiž víc dětí. Jedna z rad zněla, kojit po třech hodinách bez ohledu na to, jestli dítě pláče nebo ne. Říkala, že jí pak brácha vždy hodinu křičel hlady, kolikrát i vysílením usnul a nešel pak nakojit. U dalšího dítěte byla zas jiná rada v kurzu a u třetího už nikoho neposlouchala a kojila, když dítě chtělo. Pak prý bylo vše v pohodě. Co si vzpomínám, říkala, že první brácha vydržel bez kojení max. 2 hodiny.