Méně pohybů v posledních týdnech

188
1.8.08 14:21

Méně pohybů v posledních týdnech

Ahoj holky,
zkoušela jsem se ptát už v diskusi srpen/září, ale třeba i některá další poradíte. Jsem 33 tt, minulý víkend jsem byla 3 dny v nemocnici kvůli krvácení a teď ležím doma. Miminko už prý hlavičkou naléhá, takže mám klidový režim. Podle odhadů má už cca 2 kg. Jde o to, že od té doby co jsem byla v nemocnici cítím méně pohybů. Předtím mě vesele kopal do břicha, bylo to hodně vidět. Teď cítím pohyby méně častěji a jen takové lehké - už to na břiše není vidět. Na konci těhu se prý už miminka tolik nehýbou, ale pohyby jsou o to znatelnější - já žádné velké rány necítím. Je možné, že už se tam fakt nemůže tolik hýbat a že se třeba trochu otočil, takže nožičky nemá vpředu? Jsem z toho trochu nervozní…
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
1.8.08 14:53

Ahoj,
taky jsem měla ke konci těhotenství strach, protože jsem prcka tolik necítíla kopat. Když jsem měla pocit, že se dlouho nepohnul, tak jsem si v klidu lehla a jen jsem se soustředila na něj, někdy jsem i pohybala jemně s bříškem aby se pohnul, potom jsem byla v klidu. Většinou jsem cítíla pohyby večer jak jsem šla spát. Přes den nejspíš spinkal. Kdyby se ti něco nezdálo v pořádku, tak zajdi k doktorovi, tím nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
1.8.08 14:59

Jo a ještě k tomu, že necítíš velké rány, já jsem ke konci cítíla jen, že se pohnul a žádné kopance. Možná to bylo tím, že jsem ho měla otočeného koncem pánevním a měl málo místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
1.8.08 16:01

Ano, je to tak - nemá tolik místa, tak se už moc nehýbe. Já jsem měla taky markantní rozdíl, cca do 33 tt to byla chobotnice, ne dítě, a pak jako když utne. Taky jsem byla lehce nervózní, takže jsem požádala u dr. o natočení monitoru a všechno bylo OK a já jsem se taky zklidnila :-)

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
1.8.08 18:30

ja jsme v 38tt a taky nic moc teda, jakmile neco delam je ticho, musim lezet nebo byt vklidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
1.8.08 19:46

Mishule, já taky necítím nějaké rány. Mimčo se hýbe dost, ale tak před týdnem bylo taky klidnější, až jsem se bála. Kopance ale teď taky nejsou, spíš cítím převalování, boulí se mi na břiše, občas mě pořádně dloubne. Pokud pohyby cítíš, mělo by to být ok, ale jestli máš opravdu strach, tak zajeď do porodnice a oni ti natočí monitor, nikdo ti to tam určitě nebude mít za zlé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
1.8.08 20:57

Díky, ještě mě napadlo, že to může být magnéziem - asi týden teď beru 6 tablet denně a píšou tam, že zvýšená dávka ve třetím trimestru může způsobit ochablost svalů novorozenců - tedy myslím i to, že se to dítě tolik nepohybuje, musím to ještě probrat s doktorem, nechci, aby moje mimi mělo ochablé svaly…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí