Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
pořád tápu v tom jak se to těhu vlastně počítá. Chápu, že od prvního dne poslední menstruace by to mělo být 40 týdnu. Ale není mi jsné kdy např. končí 12 tt, jestli v okamžiku 12+0 tt nebo 12+6 tt? A jestli tedy 12+3 tt je ještě 12.tt nebo už 13.tt. Máte v tom někdo větší pořádek? Mně se totiž různě rozcházejí údaje různých lékařů, tak jsem z toho jelen:) díky…
ahojki, 12+1 je už týden třináctý..... ale chci Ti říct, že mně se ty údaje taky rozcházely a nějak jsem to neřešila, ani ti doktoři, nechápu sice jak se to může stát, není mi to jasné doteď, možná nám to někdo osvětlí, ale netrápila bych si tím hlavu
A.
Jsem rada ze tento zmatek nemam jen ja
Po ultrazvuku ve 12 tt napsal doktor, ze 20 tt zacina tehdy a tehdy. Tak jsem si to podle toho dala do kalendare. No a ted jsem byla ve 32 tt v poradne, sestra napsala do TP 33 tyden a doktorka rikala, ze ultrazvuk odpovida 32. tydnu. Tak si to asi kazdy pocita podle svyho
Hlavni je podle me termin porodu a to se vsichni shodli ![]()
Tak já to chápu tak že když mám ukončený 12.tt tak je to 12+0 a ty údaje se rozcházejí protože jinak TP vychází podle poslední menzes a jinak podle ultrazvuku, tak je mimčo skutečně velké (ne každá máme stejně ovulaci). Jinak se mimčo stejně narodí tak jak chce, mě minule vycházel termín nejdřív na 9.2 pak 21.1. pak 9.1 a holky se narodily 14.prosince, prostě se jim chtělo a břicho už holt bylo moc těžký
tak snad jsem trochu poradila, i když ne moc.
Mně to taky není moc jasné. Mám metřík na netu, tam mi to píše, že má miminko 22 týdnů a 4 dny a pod metříkem text, že jsem ve 22. týdnu těhotenství, miminko je velké asi xxcm… atd. Myslela jsem, že už je to 23. týden. Asi to mají špatně napsané.