Jméno Jasmína

43
19.7.25 22:25

Meno Jasmina

Paci sa vam toto dievcenske meno? Co vo vas evokuje? Dali by ste ho svojmu dietatu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8931
19.7.25 22:36

Líbí se mi moc. Hezké jméno. Ještě se mi líbí Malvína.
My už máme trvale splněno. Tak třeba budeme mít někdy vnučky 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
19.7.25 22:38

Nedala. Nelíbí se mi. A navíc je jich už moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
19.7.25 22:42

Nelíbí se mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
19.7.25 22:47

Jasmína je krásné jméno. Takové jemné, ženské a představím si pod ním milou, krásnou a úspěšnou dívku/ženu. Na druhou stranu si neumím představit třeba přezdívku, která by byla trošku tvrdší. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
19.7.25 22:57

Nelíbí. Je přijatelný jen v základním tvaru, nemá hezký oslovení. Pro mě je to obdoba Růženy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8666
19.7.25 22:59

Mne se nelíbí, je hezké jen v základním tvaru, nemá zadne pěkně zdrobneliny, nedá se zkrátit na hezkou dvojslabicnou verzi. Přesně t těchto důvodů jsme některá jména vyřadili z výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4996
19.7.25 23:12

Krásné arabské/perské jméno. :kytka: Líbí se mi i v základním tvaru. Nevidím důvod, proč by se měla jména zkracovat a jinak pozměňovat - zdrobňovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
19.7.25 23:20

Krásné, jemné dívčí jméno, a také nevím důvod, proč by se mermomocí mělo nějak zkracovat, hledat přezdívky a tak,
to je taková zvláštní česká specialita asi, dáme jméno a už před tím, než se dítě narodí, vymýšlíme, jak jinak mu budeme říkat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3130
19.7.25 23:25
@Yasmina21 píše: Více

Taktéž :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14678
20.7.25 00:27

Neřekla bych, že zkracování a pozměňování jmen je česká specialita. Co třeba anglické Elizabeth - Lisa, Margaret - Maggie, Robert - Bobby, Victoria - Vicky nebo Tori, Michael - Mike nebo Mickey, Jennifer - Jenny.

Jinak mám kamarádku Jasmínu. Jméno se mi v základním tvaru moc líbí, ale taky mám problém s oslovením. Prostě mám zažité, že základním tvarem člověku říkáme v negativním kontextu, třeba když nás naštve. Kamarádku oslovuju Jasmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
20.7.25 06:10

Líbí se mi a klidně bych ho dceři dala. Přijde mi takové jemné a holčičí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
20.7.25 06:38
@stinga píše: Více

Je to bohužel přesně tak. Já jsem kvůli tomu nedala klučičí jméno, které jsem měla vybrané, když jsme žili v zahraničí. Byl by z toho další “Áďa” :roll:
Já svoje jméno celý život nezkracuju, oslovení Verčo nesnáším. Teď u manžela rodiny mi říkají Veru ale to také další holce, která je Věra… tak jsme u jednoho stolu dvě “Veru” a otáčíme se na oslovení obě a přitom se každá jmenujeme jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14678
20.7.25 06:52
@Veronika9870 píše: Více

Verčo je hrozné. Já kamarádkám Veronikám říkám Veru. Je ale divné, že tak říkají i Věře, a chápu, že je to nepříjemné a zmatečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
20.7.25 06:57

@Veronika9870 to je ještě dobrý…furt lepší než se jmenovat stejně a být celoživotně rozlišován na malej/velkej, mladá /stará…jako to je u nás…
Jinak jméno Jasmína je hezké, měla jsem ho ve výběru, ale manžel nesouhlasil. Co ve mě vyvolává? Okamžitě se mi vybaví princezna z animovaného seriálu Aladin na který jsem koukala jako dítě. Byla chytrá, krásná, Mila a odvážná ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová