Menší dvojče o týden.

11
4.1.24 12:03

Menší dvojče o týden.

Dobrý den,

Je tu nějaká maminka která se setkala s touhle situaci a jak to dopadlo?
Dnes jsem 11+4 týden dvojvajecna dvojčata a jedno z nich je o týden menší a má větší hlavu než telíčko.
Uvidí se až za 14 dni na prvním screeningu.
Nejhorších 14 dni na čekání.
Druhé je podle v pořádku.
Je tu nějaká maminka co s tímhle setkala a ji to dopadlo.
Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
478
4.1.24 12:59

Ahoj, mám dvojvaječná dvojčata. V podstatě celé těhotenství se řešilo, že jeden plod je menší. Jednou mi ale paní doktorka říkala, že to může být způsobeno i měřením (každý milimetr na ultrazvuku udělá jiné hodnoty). V každém případě nyní jsou obě zdravé. Jedna se narodila s váhou 1,5 kg a druhá 2 kg. Rozdíl v konstituci těla je vidět i nyní po deseti letech. Je pravděpodobné, že ta menší vyvolala porod dřív (o dva měsíce), že asi úplně neprospívala, ale to taky nemusí být pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.1.24 13:02

Mě to nějak nepřekvapilo vím že nejsou úplně stejně velká a tohle je jiné. Mě vyděsilo že celkově je jednou tak malé a má větší hlavičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
4.1.24 13:15

Pokud jsou počaté přirozeně, tak se také mohlo jedno uhnízdit až déle. V každém případě, teď se už budeš strachovat neustále. Je potřeba (i když to je těžké, zažila jsem to samé) tu hlavu nějak zaměstnat a hodit se do klidu. Stejně to nijak neovlivníš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.1.24 13:20

A co jste zažila?
Mě zajímá jestli se s tím někdo setkal přímo s tímhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
4.1.24 13:40

@Anonym0101
No zažila jsem ten strach o děti. Po pěti nevydařených IVF, jednom potratu jsem čekala dvojčata. A teď - jestli vydrží do 12 tt, jestli bude v pořádku skreening, krvácení a hematom, jestli se udrží do 24 tt (to je hranice od kdy se narozená miminka zachraňují), jestli předčasně neporodím - otevírání čípku od 5 měsíce, dvouměsíční hospitalizace, píchání kortikoidů, předčasný porod. A nakonec jsou z nich zdravé holky. Třetí dceru jsem počala přirozeně, donosila téměř do termínu a je nemocná. A víte co porodem to nekončí, teď už se o ně bojím furt. Dopadne to tak jak má a nezbývá než v klidu čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí