Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
nemáte některá z vás podobnou zkušenost? Byli jsme na ultrazvuku ve 31 tt. a docela mě postrašilo, že miminko je o týden menší a hlavička dokonce zaostávala o 2 týdny. Doktorka mi měřila průchody - vše v normě, zjistili mi málo železa - takže už zobu pilulky. Ostatní vyšetření vše v normě. Ale přesto jsem nervozni. KO mám mít až za 4 týdny.
@mona1982 : a jedna se o bpd a nebo obvod hlavičky? A neboj, to je normální, ne vše roste přesně podle tabulek
. U nás ani jedna hodnota nebyla ve stejném týdnů u obou děti a jsou naprosto normální
.
Tk to vážně netuším, něco tam měřila a zobrazily se jí tam výsledky, kterému týdnu a dnu rozměry odpovídají. víc bohužel nevím ![]()
Moje děti měli bpd ( průměr hlavičky ) úplně na spodní hranici a akorát na 3d ultrazvuku se podivili, jak to, ze tak malo. U první jsem ti strašně řešila a býka na prášky, ze miminko ma malou hlavičku a třeba bude mít něco s mozečkem. Známá co pracuje v porodnici me uklidnila, ze je to v pořádku a ze se miminko bude dobře rodit. No a mela krásnou hlavičku ( jenom takovou emzaci
). A je v pořádku. Malý to same, ale u něho jsem to už netěšila. Prostě rodin male emzaky
. Neboj, to bude v pohodě.
Emzak je mimozemšťan co vypadá jako velký hmyz
, maji takovou podlouhlou hlavu
, tak jako moje děti ![]()