Test vývojových vad

268
29.5.14 09:26

Test vývojových vad.

Ahoj jelikož jsem zjistila celkem dlouho že čekáme mimi doktor mi řekl že už mi neudělá test vývojových vad dost mě vyděsil je na tom některá z vás taky tak? :O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80
29.5.14 09:29

Ahoj, v kolikátém jsi týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
29.5.14 09:30

@JitaPitterova
v kolikatem jsi tt?
Ja u prvniho syna taky nikde kolem 12-13tt nebyla jen na obyc UTZ v nemocnici a pak az 20tt a miminko-syn dnes pres 5let je zdravy, ani to nikdo nenabizel skoro 6let zpatky a byla jsem uplne v klidu.
jak jste stari, mate nejake predpoklady k VVV?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
29.5.14 09:31

@JitaPitterova taky by me zajimalo v kolikatem jsi tydnu, me se to tedy nestalo, ale jedna znama to mela take podobne, ale zadne info o ni nevim, jen, ze ji tehotenstvi zjistili pozde a tudiz, nebyla na screeningu, ale kdyz to ctu, zda se mi to jako blbost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
29.5.14 09:34

@JitaPitterova Asi myslí jeden specifický, třeba tripply, ale to vůbec nezoufej, jinde už se ani nedělají. Jestli nejsi týden před porodem, tak si vyšetření užiješ ještě dost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
29.5.14 09:41

Myslím, že jsi prošvihla akorát prvotrimestrální screening, ne? Ten je stejně většinou placený a dobrovolný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
29.5.14 09:42
@Raduš.ka44 píše:
Myslím, že jsi prošvihla akorát prvotrimestrální screening, ne? Ten je stejně většinou placený a dobrovolný.

Všechna vyšetření jsou dobrovolná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.5.14 10:03

Ty už budeš ale asi tak 22-23tt, ne? Které testy myslíš? Tripple testy nebo prvotrimestrální screening? Na tom já jsem taky nebyla. Předpokládám, že utz ve 20tt jsi podstoupila, tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
29.5.14 10:10

Já jsem to zjistila až 20tt :) Nic mi nebylo menstruace normal:) Jen mě vyděsil doktor :) nevím co je to přesně za test :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.5.14 10:13

Který test máš na mysli, ten prvosemestrální screening okolo 11tt? ten jsem taky nestihla a nic se nedějem, mám zdravá, živá (dneska extrémně :zed: ), krásný dvojčátka :hug:
Byl jsem okolo 16tt na triple testy a okolo 20tt na ultrazvuk co trval déle.
Myslím, že jsem vlastně neměla žádné extra vyšetření, co popisuje většina těhotných tady. Dříve ty testy taky neexistovaly a děti se rodily :think:

A ještě jedna filozofické otázka, půjdeš na test a dr. ti řekne, že s pravděpodobností 20% bude mít dítě nějakou vývojovo vadu 8o co uděláš? rozhodneš se pro potrat (s rizikem, že na 80% zabíjíš zdravé dítě) nebo si dítě necháš a celý zybtek těhotenství se budeš nervovat, aby se nevyplnila hrozba 20% vady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
29.5.14 10:19
@subsomi píše:
Dříve ty testy taky neexistovaly a děti se rodily :think:A ještě jedna filozofické otázka, půjdeš na test a dr. ti řekne, že s pravděpodobností 20% bude mít dítě nějakou vývojovo vadu.

No právě, testy nebyly, tak se jich narodilo víc, protože se toho ti postižení dožili.
A při 20% riziku se dělají další testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.5.14 10:20
@JitaPitterova píše:
Já jsem to zjistila až 20tt :) Nic mi nebylo menstruace normal:) Jen mě vyděsil doktor :) nevím co je to přesně za test :)

A to ti řekl tvůj gyndař? Nevím, do kdy se velký utz dělá, obvykle kolem 20tt, být tebou, zavolám si rovnou sama do centra, kde je dělají a zkusím se poptat, jestli to je ještě možný. Je to podrobný ultrazvuk, kde můžou zjisti případné vady plodu, zkontrolují mu srdíčko, orgány atd. Zavolej si tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
29.5.14 10:21

Velký utz se dělá tuším až do 22 tt naprosto standartně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.5.14 10:22
@Litta píše:
No právě, testy nebyly, tak se jich narodilo víc, protože se toho ti postižení dožili.
A při 20% riziku se dělají další testy.

Přesně, obvykle se to ještě potvrzuje dalšími testy, které dávají téměř jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.5.14 10:29
@Terdul píše:
Tak to je teda dobry. A prislas na to diky pihybum nebo brisku?

To by mě taky zajímalo. A nebo jestli MS vynechala až potom…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí