Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Dostala jsem MS po 14 dnech.
Ještě se mi to nestalo, neužívám HA, pokud vím, tak nemám hormonální problémy, ani jiné gynekologické obtíže jsem nezaznamenala.
Obvykle mívám MS tak po 21 - 27 dnech (výjimečně 28, ale to už jsem nastydlá) - mám to tak prostě pořád, doktoři na to tehdy nic neříkali.
Mezi cykly nešpiním - cyklus proběhne během 7 dnů normálně.
V poslední době jsem ale měla velkou fyzickou i psychickou zátěž - začala jsem hodně sportovat, do toho dělám přesčasy, snažím se věnovat dceři atd…
V pondělí jsme absolvovali celodenní výlet - hodně se tam chodilo, byla jsem „K.O.“.
Den nato jsme dostali v práci všichni jakousi „prdu mezi oči“, ne výpovědi, ale bylo to HODNĚ stresující (nemůžu bohužel popsat, je to interní) - že jsme to všichni rozdýchávali ještě dva dny po tom.
A do toho večer bylo sezení z práce, takže další stres… měli jsme se tvářit, že slavíme, ale byl nad námi mrak z rána, tak jsme se prostě „zřídili“ a pak šli pěšky domů.
No a dva dny na to jsem dostala klasickou menstruaci. Žádné špinění, normální menzes se všim všudy - akorát že byl po 14 dnech!! Ale normální nástup a průběh po dnech přesně jako vždycky. Akorát že o dva týdny dřív.
koukám jak pitomec. Když jsem byla mladá,
Když jsem byla mladá, stávalo se mi, že jsem to dostávala po 17 dnech, ale to bylo z únavy z náročných sportovních treninků.
Může se to stát? S doktorem jsem to zatím neřešila, stalo se to poprvé. díky za nějaké reakce…
Já si myslím, že to možné je. Velká fyzická a psychická zátěž to rozhodně mohou ovlivnit. Já jsem jednou jela na dovolenou, kde jsme chodili každý den 25km po horách a stalo se mi to samé.
Myslím, že si s tím nemusíš dělat hlavu, uvidíš dál.
Halka
Taky se mi to nedávno stalo, přitom mám jinak cyklus normální. Tělo prostě nefunguje jako stroj, někdy se hormony popletou… A jestli se ti to stávalo i v mládí, tak bych to vůbec neřešila ![]()
jo, jo, v mládí joooo…
a to jsem sportovala jak šílenec.
No a… upřímně… v poslední době jsem - NA SVÉ POMĚRY - sportovala… jako … asitak poloviční šílenec… tělo asi odvyklo
a ten stresík v práci byl úžasnej, úžasnej.
No, já když jsem začala krvácet po 14 dnech, tak jsem jela do nemocnice a bylo z toho mimoděložní těhotenství, o kterém jsem díky normální ms neměla tušení. Nechci tě strašit, ale hlídej se ![]()
no a jak se mám hlídat??
v poslední době jsem jaksi neměla moc šancí otěhotnět
ale člověk nikdy neví…
(aneb jeden chráněný sex za měsíc)
no a hlavně, já to mám hlavně nejen jako „jen“ krvácení… ale normální průběh. nejdřív slabounce, pak normál, a pak to odeznívá.
žádné bolesti a nic neobvyklého…
já jsem se spíš polekala, abych neměla nějaké polypy.. nebo co vím… selhávalo žluté tělísko nebo tak něco…
Zlatusko, pokud máš průběh normální, pak to asi zdřejmě bude ms po námaze. Hlídej se - kdybys měla bolesti, tak šup k dr., ale jinak přeji, aby to byla jen ta ms, což je asi stejně pravděpodobný. Možná zavolat k dr., co ti na to poví. Papa
Tak hlásim že se sleduju.
MS už odezněla, byla velmi mírně slabší (ježiš… já to rozebíram jak detektivku
) a teď teda budu popíjet kontryhel a dávkovat se pupalkovým olejem, a budu čekat co dál.
jinak žádný bolesti, nic. …
dík - snad se to nebude opakovat, bylo to dost vysilující
mít mezi tou mrchou jen tejden!!!!
![]()
Myslím, že ty můžeš být v klidu, to by ti asi tak dobře nebylo. Tak ať už se to neopakuje a je fajn. Papa
Dobry den chtěla bych se zeptat 31.7 jse my dostavila menstruace a skončila my 3.8 a znova my začla 19.8 mam slabši krvaceni s přítelem se snažíme moc o miminko mohla bych byt těhotná? Diky za radu
![]()