Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, měl někdo takový výkyv? Normálně mívám menstruaci tak v rozmezí 26.den až 30. den cyklu, jak kdy. Minulý měsíc po 30 dnech. Je fakt, že jsem měla brzy ovulaci, cca 9.-10. den cyklu, tak si říkám, že by to asi mohlo být. Dnes mám 19. den cyklu a vypadá to, že se dostavila menstruace. Mám 38, těhotná rozhodně nejsem…
Jo, stalo s mi (už 14.DC!), pak už zas bylo plus minus vše OK. Ale v podobném věku ten cyklus přestal být jako hodinky.
Zřejmě ti nastoupí dříve přechod. Mě to takhle lítalo od 37 let, paradoxně jsem při tom zvládla otěhotnět. Teď je mi čtyřicet, cyklus jede 19, 28, 14 - jak se mu zachce. Jsem v předčasným přechodu. V 38 letech už ti evidentně vaječníky nefungují tak, jak za mlada. Je to vcelku normální.
@Janli no stejný… celoživotně cyklus kolem 23 dní a před čtyřicítkou najednou 23-30-14-49-23-těhotenství. Teď jsem 13 m po porodu a MS nikde (u prvního dítěte naskočil cyklus po půl roce), což mi nevadí… Ale předčasný přechod v rodině, strašej mě s ním pomalu od třicítky, tak se nedivím. Což nemusí být případ zakladatelky, možná jí to jenom zahaprovalo jednorázově.
Já to taky měla jak hodinky 28 dní.
A teď se mi posledních pár cyklů zkracuje na cca 24 dní
Přičítala sem to stresu z rozchodu, tak uvidim, jestli se to srovná, nebo už sem prostě stará
![]()
@ugluk Tak snad si to zas sedne, co 3 týdny, to je snad zlej sen… ![]()
@Janli No, já mám vaječníky zresekované na polovinu kvůli endometrioze, takže možné by to bylo… Máma měla přechod až kolem padesátky a u sestry nemůžu sloužit, jede v HA už mnoho let. Tak prostě nebudu plašit a uvidím. Mně se to v posledním roce paradoxně srovnalo na cca 30 dnů, někdy v říjnu mi praskla cysta a docela mi to zas cyklus rozhodilo. Ale je fakt, že kamarádka ve stejném věku měla cyklus celý život delší jak 30 dnů a poslední rok pravidelně co 24 dnů…