Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky!Taky jsem snažilka,ale teprve na začátku.S manželem mimíska oba moc chceme.Chtěla bych se zeptat,zda je možné i po otěhotnění mít menstruaci.Já jsem teď menstruovala,ale podstatně méně než dřív při antikoncepci a místo 5 dnů jen dny 3.Hanka
Ahoj,
já osobně tyto zkušenosti nemám, ale kamarádka tvrdila, že měla MS ještě ve třetím měsíci těhotenství. Jinak můj gynekolog mne na možnost MS (slabší a třeba i opožděné) upozorňoval.
Doporučuji Ti udělat TT, protože slabší MS může být paradoxně způsobena vysazením HA (z vlastní zkušenosti) Přeji pěkný den a pozitivní test! Medvídě
Ahoj Medvídě,
díky za zprávu a já to zkusím.Hanka
Ahoj holky,
mám takový menší problém a chci se zeptat na vaše zkušenosti. Pře půl rokem jsem přestala brát HA a nastoupila normální menstruace. Co je ale dost zvláštní, že jeden cyklus mi trvá zhruba 43 dní. Vzhledem k tomu, že jsem taky snažil, jsem z toho vždycky úplně vyvedená z míry. Je normální, že jeden cyklus může být tak dlouhý?
Díky a mějte se všichni krásně.
Sára
Ahoj Sáro,
po vysazení HA jsem měla podobné problémy, jen cyklus byl ještě delší. Obvykle jsem to na 50 nevydržela a šla za gynekologem, že už jsem konečně těhotná. Dostala jsem injekci a do týdne i MS. Když jsem tam takhle přišla potřetí, odcházela jsem i s receptem na Minisiston. Možná si pamatuješ, že jsem snažilka (už 16 měsíců). Minisiston beru 10× v cyklu vždy od 17. dne na srovnání cyklu. Mělo by v té době být už po OVU, takže nemůže mít antikoncepční účinky. MS chodí podle hodinek, jen vytoužené mimi nepřichází. Zatím. Ale poprvé to pomohlo.
Přeji Vám všem hodně štěstí a pozitivní testíky. Medvídě
Ahoj, poradí mi tu někdo prosím!
Jsem 38.den cyklu a MS stále nikde. Asi 26.den se mi objevily tak dvě kapky krve, ale pak už nic. Od té doby mě pobolívá podbřišek, jako bych to měla každou chvíli dostat. A na sáhnutí mě bolejí prsa (teda jenom bradavky). Bas. teplotu mám pořád 37,3. Mám naději, že jsem těhotná? Jsem mezi snažilkama už rok a pořád doufám… Předem moc dík za Vaše názory. Efča
Čau Efčo,
tak přesně takhle, jak to popisuješ, tzn. bolesti v podbřišku, jakobych to každým dnem měla dostat, začalo moje těhotenství. Dnes jsem ve 21. týdnu.
Měj se Petra
Ahoj Petro, díky moc za naději. Dnes se nic nezměnilo, takže budu doufat, ale těšit se budu jen hooodně opatrně.
Tobě přeju krásné a zdravé miminečko… Efča
ahoj když jsem čekala na ms už 14 dnu a taky jsem se omylem vyspala z přitelem a pořad jsem ji nedostla a pořad nic
Obnovím už stávající diskuzi. Udělala jsem si tt a mám tam 2 velmi výrazné čáry, ale potíž je v tom, že nějak nechápu, kdy jsem mohla otěhotnět
MS jsem měla dostat teď v pondělí 30.7., předtím proběhla normálně od 2.7., ale mezitím jsem neměla vůbec pohlavní styk. Sex proběhl těsně před MS 1.7. a předtím 16.6., takže nevím, kdy mohlo dojít k oplodnění, jestli během toho styku 16.6., ale měla jsem ještě normální ms, nebo až potom toho 1.7. těsně před ms a došlo k oplodnění až potom?
Poradíte někdo? Díky
Anonym-nechci to ještě šířit ![]()
No toho 16. je velká pravděpodobnost, že k tomu došlo.. ale jestli byl 16. a 1. styk s tíms tejným, tak je to stejně fuk, ne? ![]()
@Karleon píše:
No toho 16. je velká pravděpodobnost, že k tomu došlo.. ale jestli byl 16. a 1. styk s tíms tejným, tak je to stejně fuk, ne?
@Karleon píše:
No toho 16. je velká pravděpodobnost, že k tomu došlo.. ale jestli byl 16. a 1. styk s tíms tejným, tak je to stejně fuk, ne?
Bylo to obojí s manželem
Vím, že mezi poslední ms a teď co měla přijít sex nebyl, manžel měl silná atb, chvíli ležel v nemocnici. Ptám se kvůli tomu, abych věděla, kdy se objednat na gyndu, abych tam nešla moc brzo nebo pozdě, doktor je fajn, ale sestra na zabití
Bude ze mě dělat blbku, že ani nevím, kdy proběhla poslední ms, tak jsem se toho chtěla vyvarovat ![]()
Ted někdy jsem četla nějakou diskusi kde paní psala že otehotněla den před ms, že si je jistá neboť žádný styk jinak nebyl..takže možné je vše ![]()
Já už bych se asi zkusila objednat na co nejdřív, jestli jsi v 9. týdnu, není na co čekat. A se sestrou si poradíš, ne?
@Oplatečka píše:
Ted někdy jsem četla nějakou diskusi kde paní psala že otehotněla den před ms, že si je jistá neboť žádný styk jinak nebyl..takže možné je vše
Takže pokud to bylo těsně před ms, tak je ještě brzo jít na gyndu, co? ![]()