Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jeee tak to mockrat gratulujeme
. Sestra si může políbit víš co
. My už doma jednu cacorku máme, takže ty dvojčata by nás hodně zaskočily ![]()
@Anonymní píše:
Obnovím už stávající diskuzi. Udělala jsem si tt a mám tam 2 velmi výrazné čáry, ale potíž je v tom, že nějak nechápu, kdy jsem mohla otěhotnětMS jsem měla dostat teď v pondělí 30.7., předtím proběhla normálně od 2.7., ale mezitím jsem neměla vůbec pohlavní styk. Sex proběhl těsně před MS 1.7. a předtím 16.6., takže nevím, kdy mohlo dojít k oplodnění, jestli během toho styku 16.6., ale měla jsem ještě normální ms, nebo až potom toho 1.7. těsně před ms a došlo k oplodnění až potom?
Poradíte někdo? Díky
Anonym-nechci to ještě šířit
Mohu se zeptat? A menstruace proběhla úplně normálně jako vždy i s bolestmi břicha? Nemyslím slabé krvácení.
@Katulajda2 děkuji a test jste si dělala kdy? Já už jsem z toho hotová
a test si bojím dělat tak asi pockám po MS.. nebudu tu psát co jsem měla/neměla za příznaky protože už nevím, jestli opravdu nebo to je vsugerace
![]()
@Katulajda2 a ještě se zeptám, kdy jste to poznala a jak dlouho jste menstruovala, bylo to opravdu normální, silné? ![]()
@nika-weru test jsem si dělala týden před další menstruací, protože mi bylo zle, byla jsem unavená, bolel mě podbřišek a tušila jsem, že jsem těhotná. A okamžitě jsem měla dvě čárky. U té menstruace, co byla během těhotenství jsem si řekla, že nebudu testovat, počkám jestli MS dorazí, už jsem nechtěla být zklamaná, jako v předchozích měsících. Menstruace úplně klasická dorazila (žádný rozdíl jsem nezaznamenala), tak jsem netestovala a ještě si užila Silvestr. Termín porodu mám 9.9. ![]()
@Katulajda2 píše:
@nika-weru test jsem si dělala týden před další menstruací, protože mi bylo zle, byla jsem unavená, bolel mě podbřišek a tušila jsem, že jsem těhotná. A okamžitě jsem měla dvě čárky. U té menstruace, co byla během těhotenství jsem si řekla, že nebudu testovat, počkám jestli MS dorazí, už jsem nechtěla být zklamaná, jako v předchozích měsících. Menstruace úplně klasická dorazila (žádný rozdíl jsem nezaznamenala), tak jsem netestovala a ještě si užila Silvestr. Termín porodu mám 9.9.
@Katulajda2 Tak to Vám moc moc gratuluji!
já to prostě nechápu, že žena menstruuje úplně normálně a nakonec je těhotná.. Dobře, beru špinění a žena cítí, že ta menstruace je jiná… Jak mám si pak být jistá, že mám seknout se cvičením, proteiny, které používám při pečení pro doplnění bílkovin… Teď jsem zase zklamaná a tak různě tu čtu, že můžu být těhotná i při normálním průběhu menstruace
tak jsem z toho nějaká nesvá.. Chodím hodně cvičit, ale jediné u čeho si nejsem jistá dokud to nezjistím, je jumping (i řpes potvrzení doktorů, sester a ženských po zkušenostech, že to nevadí dokud to nezjistím) a co když to zjistím později že?
![]()
@Katulajda2 a menstruace normální proběhla jen jednou a pak jste si to tedy zjistila, že jste těhu? ![]()
@nika-weru jj jen jednou, ale moje mamka měla se mnou menstruaci asi čtvrt roku, asi to máme v rodině
. Ve většině případů je menstruace signál, že se nezařadilo, být tebou, tak se na to moc neupínám, vím že je to těžké, sama jsem si tím prošla
. Cvičení bych se nebála, u prvního těhotenství jsem spoustu věcí nedělala, teď při druhém prostě musím, mám dvouletou holčičku, takže běžně nosím 12kg, běhat za ní, když jede na odrážedle taky musím, i teď v 9M, ono je to tělo hodně odolné neboj
. Znám dokonce instruktorku jumpingu, která cvičila snad 4 měsíce a vše bylo v pořádku. Neboj, vše bude OK a přeju ti, ať se brzo zadaří.
@Katulajda2 Je to zvláštní no…Ju snažím se, jen tam někde vzadu je nějaká naděje, ale to je špatně i to bych měla vypustit…Ju já se také nebála, ale někdy mám u těch trampolín pocit, jestli mě to nedělá dobře a náhodou mi to nebrání..ale jsem zdravá..No to je pravda, že když je žena těhotná a musí lítat kolem aličkého dítěte tak to je fuška a nic se nemůže stát…To mi také už někdo tady říkal, že jejich instruktorka trénovala do 5. měsíce a dítě je zdravé.
Moc děkuji, já doufám, už je to rok a skoro 5 měsíců
a oba jsme s partnerem zdravý, máme to potvrzené.
@nika-weru A trampolíny se obecně nedoporučují na pánevní dno.
@rozand To je právě těžké, pokaždé se tvrdí něco jiného - že je to špatné na pánevní dno a že je to dobré ![]()
Doktoři tvrdí, že to nevadí ať nepřestávám cvičit, dělat na co jsem zvyklá, aby tělo nebylo ve stresu… tak to je pak těžké se rozhodovat. ![]()